От какво да се откажем през 2021 година

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Новата 2021 година вече е тук! Всички вълнения около празниците ни заредиха, сега идват спадът, депресията… изпразването от смисъл. Защо да не направим кратка пауза и да помислим за нещата, от които бихме искали да се освободим през новата година. Заредете ума си, сменете скоростите и устремно се гмурнете в нея! Ето няколко идеи какво да промените в живота си за една прекрасна и успешна нова година:

  1. Подобрете силата на волята си както инсталирате по-добри версии във всичките си дигитални джаджи – както се казва, както ги ъпгрейдвате. Очаквате да се откажете от тютюна и алкохола? Да ходите по-редовно на фитнес? А ако това все още е невъзможно заради пандемията, правете упражнения у дома си или редовно излизайте на дълги разходки. Просто се отдайте на тази нова дейност от сърце.
  1. Никакво протакане. Обичате ли да отлагате нещата, които сте записали в списъка си за наложителни задачи за свършване само и само, за да ги изпълните перфектно? Чакате ли точния час в точния ден или за да започнете с изпълнението на дадена задача или за да изразите собственото си становище или за да започнете да се учите да свирите на нов музикален инструмент? Ако отговорът на горните въпроси е „ДА”, сложете точка на този навик още СЕГА.
  1. Отблъснете всяко усещане за летаргия – било то по отношение на социалните ви задължения или в контекста на собственото ви развитие. Практикувайте това и вижте как увереността ви разцъфтява.
  2. Не оставяйте токсините да се ширят в тялото ви. Помогнете на тялото си да се освободи от тях. Пийте повече литри H2O, погладувайте малко или минете няколко дни на постене и така дайте почивка на тялото си след дългите празници. То е най-прецизната машина, с която разполагате.
  1. Откажете се от прекаляването със социалните медии. Намалете времето, което прекарвате онлайн. Вместо това се захванете с някое ръчно хоби – правете нещо с ръцете си. Ще откриете, че то е по-успокояващо и терапевтично.
  1. Гордейте се със себе си. Спрете да казвате, че нямате време да се контите сутрин. Излизайте всеки ден с въодушевление. Няма значение дали си седите у дома и гледате децата, дали работите на свободна практика от вкъщи или все още ходите на работа. Така ще откриете огромна разлика в енергията и отношението си към света.
  2. В напрегнатите си дни се опитвайте да отделяте време за медитация всеки ден. Това е „вашето време” да бъдете насаме със себе си и е едно от нещата, които трябва непременно да правите. Ползите от редовното отдаване на осъзнатото възприемане на света са твърде много за да ги изброяваме тук. Просто не пропускайте своята ежедневна медитация.
  1. Намалете броя на вечерите, в които седите до късно. Оправяйте леглото си и си лягайте преди началото на следващия ден. Бъдете добри към тялото си.
  1. Не е чудесна идея да влагате енергията си в безсмислени и супер дълги разговори. Следвайте принципа да говорите кратко по същество и с приятен тон. Откажете се от клюките или изчаквайте преди да изричате всичко, което ви идва на ум. Ще откриете, че този навик е учудващо освобождаващ!

Прочетете още:

Намислете си желание и осигурете изпълнението му така

Как да развием способността си да лекуваме?

Психическото състояние наистина е много важно за здравето

20 лесни начина отново да се влюбите в живота си

Как да спрем да тормозим сами себе си

Как да накараме Закона за привличането да работи за НАС

Не се оставяйте тези шест неща да ви спират!

Силата на положителното мислене

Източник:

https://www.artofliving.org/in-en/lifestyle/success/19-things-to-give-up-in-new-year

Снимка: The Art of Living Foundation

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *