Силата на положителното мислене

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Power-of-Positive-Thinking

Положителното мислене е умствена и емоционална нагласа, която е съсредоточена върху слънчевата страна на живота и очаква положителни резултати.

Човек, който мисли положително, очаква щастие, здраве и успехи и вярва, че може да превъзмогне всяка пречка и всяко затруднение.

Положителното мислене не е концепция, в която вярват и която следват всички. Някои го приемат за глупост и се присмиват на хората, които го практикуват. Обаче, има нарастващ брой хора, които възприемат положителното мислене за факт и вярват в ефикасността му.

Изглежда че тази тема придобива популярност, както доказват многото книги, лекции и курсове за положителното мислене.

За да го използвате в живота си ви трябва повече от това просто да знаете за съществуването му. Необходимо ви е да възприемете нагласата за положително мислене във всичко, което правите.

Положително мислене: Спиране на нежеланите мисли

Как действа положителното мислене

Следната история илюстрира как действа тази техника:

Алън се кандидатира за нова работа, но не вярва, че ще я получи понеже има ниска самооценка и се счита за провал и за недостоен за успех.

Той има отрицателна нагласа спрямо себе си и следователно вярва, че останалите кандидати са по-добри и по-квалифицирани от него.

Умът на Алан е зает с отрицателни мисли и страхове относно работата през цялата седмица преди интервюто за работата. Той всъщност очаква неуспех.

30 неща, които да спрем да си причиняваме

В деня на интервюто той става късно и за свой ужас открива, че ризата, която планира да облече е мръсна, а другата трябва да се глади. След като вече е твърде късно, той излиза облечен в смачкана риза и без да закуси.

По време на интервюто той е напрегнат, отрицателно настроен, гладен и се притеснява заради ризата, която е облякъл. Всичко това разсейва ума му и го затруднява да се съсредоточи в интервюто. Цялостното му поведение прави лошо впечатление и съответно страхът му се материализира и той не получава работата.

Джим кандидатства за същата работа, но неговият подход е съвсем различен. Той е сигурен, че ще получи работата. През седмицата преди интервюто той често си представя, че прави добро впечатление и че получава работата.

Вечерта преди интервюто той приготвя дрехите, които ще облече и си ляга малко по-рано. В деня на интервюто той се буди по-рано от обикновено и има много време за закуска и след това пристига за интервюто преди определения час.

Джим прави добро впечатление и получава работата.

Какво научаваме от тези две истории? Използвана ли беше магия? Не, всичко се случи съвсем естествено.

Спри тревогите по всяко време и навсякъде, 7 лесни техники

Положителното мислене – силата да успяваме

Лесни работни техники и съвети, които ще ви помогнат да замените отрицателните мисли с радостни, вещаещи успех и конструктивни мисли.

Научете се как да изграждате положителна нагласа и да избягваме отрицателните мисли.

Положителното мислене е начин на живот

С положителна нагласа ние изживяваме приятни и радостни чувства. Това придава блясък в очите, повече енергия и щастие. Цялото ни същество излъчва добра воля, щастие и успех. Дори здравето ни се повлиява положително. Ние вървим изправени, гласът ни е по-силен, а езикът на тялото отразява начина, по който се чувстваме.

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Положителното и отрицателното мислене са заразни.

Ние въздействаме на и сме повлияни от хората, които срещаме по един или друг начин. Това се случва инстинктивно и на подсъзнателно ниво посредством думи, мисли и чувства и чрез езика на тялото.

За чудене ли е тогава, че искаме да сме сред положителни хора и че предпочитаме да избягване негативно настроените?

Хората са по-предразположени да ни помагат ако сме позитивни, както и не харесват и избягват всеки, който излъчва негативност.

Отрицателните мисли, думи и нагласа създават негативни и нещастни чувства, настроения и поведение. Когато умът е негативно настроен, в кръвта се освобождават отрови, които причиняват още нещастие и негативност. Това е пътят към провала, разочарованието и неудовлетвореността.

5 съвета за практикуване на Хо’опонопоно

Положително мислене, инструкции и съвети

За да настроим ума си към положителното, ние се нуждаем от вътрешна работа, понеже нагласата и мислите не се променят изведнъж.

Четете по въпроса, мислете за ползите от него и убедете себе си да го опитате. Способността на мислите ви е голяма сила, която непрестанно оформя живота ви. Това оформяне обикновено става подсъзнателно, но е възможно да превърнете процеса в съзнателен. Дори идеята да ви се струва странна, опитайте я. Нищо не губите, а можете само да спечелите.

Не обръщайте внимание на това какво казват или мислят другите за вас, ако те открият, че променяте начина си на мислене.

Използвайте въображението си, за да визуализирате само благоприятни и полезни ситуации.

Използвайте положителни думи в диалозите, които водите вътре в себе си или когато говорите с други хора.

10 чудесни начина да освободим ума си от ненужното

Усмихвайте се малко повече, понеже това ви помага да мислите положително.

Когато в ума ви се появи отрицателна мисъл, трябва да сте наясно с това и да се постараете да я замените с конструктивна мисъл. Ако отрицателната мисъл се върне, заменете я отново с положителна. Все едно пред вас има две картини и вие трябва да изберете да гледате едната от тях и да не обръщате внимание на другата. Упорството с времето ще тренира и научи мозъка ви да мисли положително и да не обръща внимание на отрицателните мисли.

Ако изпитвате вътрешен отпор и затруднения при заместването на отрицателните мисли с положителни, не се отказвайте, а продължавайте да гледате само в полезните, хубавите и щастливи мисли в ума си.

Точката на щастието неутрализира негативната енергия и укрепва имунната система

Няма значение какви условия ви заобикалят в сегашния момент. Мислете положително, очаквайте само благоприятни резултати и ситуации и условията ще се променят съответно. Ако упорствате, вие ще трансформирате начина, по който мисли ума ви. Може да отнеме известно време докато промените се случат, но в крайна сметка те ще се случат.

Друга полезна техника е повтарянето на положителни твърдения. Например, всяка сутрин можете да си повтаряте, че нещата стават все по-добри и по-добри всеки ден във всяко отношение. Емил Кюе С времето това ще е точно така. Тази техника е сходна на творческата визуализация и може да се използва наред с нея.

Положителното мислене е вашият ключ към успеха

Още за положителното мислене можете да откриете в категория Положително мислене  в сайта Здрави всеки ден

Ремез Сасон

Източник:

http://www.successconsciousness.com/index_000009.htm
Снимка: BRAINCRAFT

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *