Положителното мислене е вашият ключ към успеха

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Изпълнете ума си със светлина, надежда и чувство на сила и скоро животът ви ще отразява тези качества.

Положителното мислене дава вътрешно спокойствие, успех, радост и удовлетворение, подобрява взаимоотношенията и здравето. То също така спомага ежедневните дейности да протичат по-плавно и прави живота светъл и обещаващ.

positive-thinking

      Положителното мислене е заразително. Хората около вас прихващат настроението ви и се влияят от него. Мислете за радост, здраве и успехи, и вие ще накарате хората да ви харесват и да искат да ви помагат, защото се наслаждават на вибрациите, които мозък ви излъчва, когато мисли позитивно.

За да накарате положителното мислене да даде резултати, вие трябва да развиете положително отношение към живота, да очаквате успешен изход във всичко, което правите, но също да предприемате всички необходими действия, за да гарантирате своя успех.

      Ефективното положително мислене, което дава резултати е много повече от простото повтаряне на няколко положителни думи или от това да си казвате, че всичко ще бъде наред. То трябва да е преобладаващата ви ментална нагласа. Не е достатъчно да мислите положително няколко мига, а след това да позволите на страховете и на липсата на вяра да се настанят в ума ви. Необходими са известни усилия и умствена работа.

Готови ли сте да направите истинска вътрешна промяна?

Готови ли сте да промените начина, по който мислите?

Готови ли сте да развиете ментална сила, която може да влияе положително на вас, заобикалящата ви среда и на хората около вас?

      Ето няколко действия и съвети, които да ви помогнат да развиете способността да мислите положително:

 • Винаги използвайте само положителни думи в мислите си и когато говорите, използвайте думи като ‘аз мога’, ‘способен/а съм’, ‘възможно е’, ‘може да се направи’ и т.н.
 • Допускайте в съзнанието си само чувства на радост, сила и успех.
 • Опитвайте се да не обръщате внимание и да игнорирате отрицателните мисли. Отказвайте да мислите такива мисли и ги заменете с конструктивни щастливи мисли.
 • В разговорите си използвайте думи, които предизивкват чувства и картини на сила, щастие и успех.
 • Преди да започнете да осъществявате даден план или действие, ясно визуализирайте в ума им тяхното успешно реализиране. Ако визуализирате вглъбено и с вяра, ще се учудите от резултатите.
 • Четете поне по една страница от вдъхновяваща книга всеки ден.
 • Гледайте филми, които ви карат да се чувствате щастливи.
 • Сведете до минимум времето на слушане на новини и на четене на вестници.
 • Общувайте с хора, които мислят положително.
 • Винаги седете и вървете с изправен гръб. Това ще засили увереността и вътрешната ви сила.
 • Ходете, плувайте или правете други физически упражнения. Това спомага за развиване на по-положителна нагласа.

      Мислете положително и очаквайте само благоприятни резултати и ситуации, дори и положението, в което сте в момента да не е такова каквото бихте желали. След време умствената ви нагласа ще повлияе на живота ви и обстоятелствата ще се променят подобаващо.

      Следвайте съветите и предложенията в тази статия и докажете на себе си реалността и силата на положителното мислене. По-напреднали и мощни техники, инструкции и упражнения можете да намерите в следните книги:

от Ремез Сасон

Източник: Internet, Remez Sasson

Снимка: hubpages.com

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора