Внезапната сърдечна смърт и нейния враг номер 1 – магнезият

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Официалната причина за смъртта на съдията от Върховния съд Антонин Нино Скалия в средата на февруари (2016 г.) се приписва на „естествени причини”.

Това е неясен и обхващащ всичко термин, използван в случаите, когато не се прави аутопсия, както бе в случая на съдия Скалия.

antonin-scalia-cce8cfc4048b59b0

Но лекари, които изследват обстоятелствата около смъртта му на 79-годишна възраст казват, че знаят точно какво го е убило. Както и знаят какво е можело да спаси живота му.

Прочутият сърдечен хирург д-р Чонси Крандал казва, че за кончината на съдия Скалия е виновно заболяването, наречено внезапна сърдечна смърт. Д-р Дъглас М Лейкин също е съгласен, наричайки случая „класически”.

Внезапната сърдечна смърт е най-честата причина за естествена смърт в САЩ и убива 325000 американци всяка година. На нея се дължат половината от всички смъртни случаи от сърдечно заболяване.

Внезапната сърдечна смърт често нанася удар без никакво предупреждение. Няма болки в гърдите, няма гадене, няма изпотяване… Не се проявява нито един от класическите признаци за инфаркт.

Това се дължи на факта, че внезапната сърдечна смърт не е инфаркт. Макар че тя може да настъпи по време на инфаркт. Тя настъпва когато функцията на сърдечната електрическа система ненадейно излезе от строя. Когато стане това, кръвта не успява да достигне до мозъка.

Смъртта настъпва бързо, освен ако не се вземат спешни мерки в рамките на няколко минути.

Как можете да снижите вероятността да се превърнете в жертва на внезапна сърдечна смърт?

Лекарите откриха първата си улика в тази посока още преди години. Те откриха, че внезапната сърдечна смърт е по-рядко срещана в районите с твърда вода. Британски изследователи разгледаха данните по-подробно. Те стигнаха до предпазните свойства на един минерал: магнезий.

Изследователи от Харвард поставиха под наблюдение повече от 88 000 жени в продължение на 26 години. Те откриха, че високото ниво на магнезий в кръвта снижава риска от внезапна сърдечна смърт с 41%.

Екип в Университета на Минесота заключи, че ниските нива на магнезий, както при мъжете, така и при жените, могат да са важен фактор за предсказването на внезапната сърдечна смърт.

С други думи, има голяма вероятност този минерал да е можел да спаси съдия Скалия. И въпреки, че за него вече е твърде късно, за вас не е.

Храни с високо съдържание на магнезий са тъмно зелените листни зеленчуци, ядките, семената, рибата, авокадото, бананите и черният шоколад. Но най-надеждният начин да си набавяте достатъчно магнезий е с помощта на хранителна добавка. Разумна доза е от 500 до 1000 мг на ден.

Прочетете още за магнезия: Магнезий в действие, 4 рецепти

Хранителни добавки с магнезий се предлагат в много различни форми. Онази, която трябва да избягвате е магнезиевия оксид. Тя е видът, използван в слабителните. Вместо това изберете магнезиев глицинат, оротат, цитрат или таурат. И четирите форми се усвояват добре.

Но ако искате наистина да предпазвате сърцето си трябва да знаете за петте ИСТИНСКИ причинители на инфаркт и инсулт… Както и естествени, ефикасни начини за предотвратяването им.

Петте най-сериозни причинители на инфаркти и инсулти:

  • Статини и други ненужни фармацевтични лекарства
  • Окислен вреден (LDL) холестерол
  • Хронично възпаление
  • Хормонален дефицит или дисбаланс
  • И най-смъртоносната причина от всичките! Нестабилната (неустойчива) плака

Но това е темата на следващата ни статия. До тогава, бъдете здрави и се грижете за своето здраве и за здравето на хората около вас.

Ето и продължението на историята: как да побеждаваме нестабилната плака можете да прочетете в статията Победете нестабилната плака, най-смъртоносният причинител на внезапни инфаркти и инсулти.

Здрави всеки ден

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/02/justice-scalia-didnt-have-to-die/

Снимка: www.oregonlive.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *