Естествени лекове дават надежда за успешното лечение на хепатит С

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В статията си Игнорирайте Биг фарма: Има естествено надеждно лечение за хепатит С, Пол Фаса пише:

„Преди няколко години написах статия, в която разкривах, че Центърът за контрол над заболяванията обмисля имунизационна програма с ваксини за хепатит А и В за децата родени между 1946 и 1964 година или бейби бумърите, родени в този период, когато се счита, че има по-висока раждаемост в следвоенните години. И в момента обаче все още няма ваксина за хепатит С. След малко история по въпроса, последната част от настоящата статия ще опише безопасен, ефикасен и евтин естествен подход за считаното за доста трудно лечение на хепатит С.

hepatitis c

Умната идея на Центъра за контрол на заболяванията бе насочена да избегне онова, което те предположиха, че ще е епидемия от случаи на хепатит С при бейби бумърите, понеже някои от тях приемаха наркотици с инжекции, а за преливанията на кръв преди 1990 година все още нямаше адекватна технология за кръвен скрининг.

По общо мнение, хепатит С се предава само чрез кръвта, не със слюнка или по полов път. Но идеята за конкретен вирус стана обект на полемизирано разглеждане от страна на уважавани вирусолози и здравни автори.

Създаването на микробната теория: Кой извлече полза от нея

По времето когато Луи Пастьор успешно лансираше своята микробна теория за всички заболявания, по един микроб за всяко заболяване, някои френски учени твърдяха, че състоянието на „вътрешната (психологическа) среда” на човека е по-отговорно за заболяванията и за привличането на микробите, които Пастьор твърдеше, според някои подправяйки изследванията си, че са източниците на заболяванията.

Тази аналогия опростява твърдението им срещу микробната теория на Пастьор: Всички знаем, че застоялата вода привлича комарите да снасят ларвите си, които се излюпват в още комари и заразяват района в близост до водата. Чистата прясна вода не го прави.

Застоялата вода е аналогична на болна, възпалена или с ниско pH (киселинна) тъкан, осигуряваща среда, в която патогените да оцеляват. Но точно както не комарите правят водата застояла, така и „микробите” не причиняват заболяванията.

През трийсетте години на миналия век, Роял (Рой) Редмънд Райв откри вируси със създадения от него самия невероятен универсален микроскоп, които променяха формата и функцията си, понякога по цели шест пъти в рамките на различни етапи от боледуването на тъканите. Това потвърди непопулярната идея на шепа учени за вирусен плеоморфизъм, т.е. променянето на формата и функцията според състоянието на болната тъкан.

Но Биг фарма предпочита теорията за по един вирус за всяка болест, вместо да обвинява „вътрешната среда”. Много по-доходоносно е създаването на нови противовирусни и антибактериални лекарства, вместо оздравяването на вътрешната среда с храна, промени в начина на живот, хранителни добавки и билки.

Тестът, който беше създаден за засичане на вируса на Хепатит С зависи повече от определени маркери, различни от самия изолиран вирус. Така че тези маркери помагат ли за създаването на вирус, който може да доведе до поредното лекарство на Биг фарма?

Едно нещо е сигурно, обаче, последните лекарства „блокбъстъри” са нечовешки скъпи, по няколко хиляди долара на таблетка при най-последното, което не е изследвано кой знае колко за безопасност сред населението във времето. По-старите лекарства за хепатит С също бяха много скъпи, но не чак толкова. Те често причиняваха ужасни странични ефекти и рядко имаха положителни резултати. Всичко това е сходно с химиотерапията и рака.

Има по-евтин, по-безопасен и по-ефикасен начин

Преди повече от две десетилетия в Интегративния медицински център на Ню Мексико, д-р Бъртън Бърксън, MD, много уважаван академик и лекар, проведе изпитание с няколко пациенти с хепатит С, при които фармацевтичните интервенции се бяха провалили така че те бяха планирани за трансплантация на черен дроб.

Той успешно използваше хранителни добавки и препоръки за храната и леки упражнения и промени в начина на живот (без стрес и гняв). Но той успя са публикува резултатите от изпитанието си с хора единствено в немско научно списание, което го направи неналично за лекарите в САЩ. Това щеше да е вредно за търговията с фармацевтични лекарства.”

Тук ще включим подробности от статията на самия д-р Джулиън Уитакър Надежда за хепатит С:

Недостатъчно ефикасни лекарства

Конвенционалното лечение на хепатит С обикновено включва две лекарства: инжекции интерферон, имунен стимулатор, и рибавирин, орално антивирусно средство. Дуото кара човек да преминава през труден курс на лечение.

Интерферон причинява значителни проблеми, които включват, но не се ограничават до: грипоподобни симптоми, безсъние, оредяване на косата, болки в мускулите и ставите, умора и психиатрични проблеми, като например безпокойство, депресия и силна раздразнителност.

Рибавирин също има сериозни странични ефекти, включително хемолитична анемия, която се характеризира с унищожаване на червените кръвни клетки и повишен риск от инфаркт. Той също се свързва с главоболия, недостиг на въздух и кашлица.

Освен страничните ефекти, интерферонът изобщо не е ефикасен в дългосрочен план. Главната цел на лечението на хепатит С е да се забави напредването на сериозни проблеми като цироза (увреждане на черния дроб с белези по повърхността на органа), рак и чернодробна недостатъчност.

Обаче, изследванията, публикувани в списанието New England Journal of Medicine, хвърлят съмнение относно продължителната употреба на интерферон за справяне с това заболяване. Изпитанието, наречено HALT-C (антивирусно дългосрочно лечение на хепатит С за предпазване от цироза) проследи повече от 1000 пациенти за три и половина години и откри, че онези от тях, лекувани с интерферон не се справяха по-добре що се отнася до развитието на заболяването от нелекуваните.

Макар че добавянето на рибавирин към интерферона наистина повишава нивата на повлияване—спирайки развитието на заболяването при приблизително 40-50 процента от пациентите—то все пак оставя поне половината от засегнатите в крайна сметка да се изправят пред чернодробна недостатъчност, трансплантация или смърт.

Безопасно естествено лечение на хепатит С

За щастие, има надежда за хората с хепатит С—не с фармацевтичен подход, а с изключително ефикасен, естествен протокол.

Преди повече от 25 години моят приятел и колега Бъртън Бърксън, MD, разработи естествено лечение за хепатит С и за други чернодробни заболявания. Така наречената „тройна терапия” включва три хранителни добавки: алфа липоева киселина, силимарин и селен. И трите са мощни антиоксиданти, но всяко от тези хранителни вещества има и допълнителни, уникални свойства за черния дроб.

Ето хранителните добавки, които д-р Бъртън откри, че действат и които в момента д-р Джулиън Уитакър успешно използва при случаи на хепатит С:

milk-thistle-illustration

1. Алфа липоева киселина

Алфа липоевата киселина подсилва нивата на глутатион, детоксикиращ антиоксидант с най-вече предпазно действие по отношение на черния дроб.

Прочетете още: Здравето се случва на клетъчно ниво, защитавайте безценните си митохондрии

2. Силимарин

Силимаринът е билков екстракт, извличан от бял трън, който също повишава нивата на глутатиона, плюс че ограничава възпалението и подмладява черния дроб като стимулира производството на нови чернодробни клетки.

Прочетете още за силимарина: 5 хранителни добавки за здрав черен дроб

3. Селен

Селенът е минерал, който забавя репликирането на (предполагаемия) вирус на хепатит С. Можем да наречем това действие на селена „мерки за контрол над раждаемостта на вируса”.

И още за селена: Селен, минералът без който не можем

Заедно тези хранителни вещества осуетяват атаката върху черния дроб и слагат спирачки върху развитието на заболяването. Дневните дози са 600 мг алфа липоева киселина, 900 мг силимарина (екстракт от бял трън) и 400 мкг селен, всичките разпределени на дози в рамките на деня.

Д-р Бърксън откри, че когато пациентите с хепатит С следват този протокол, вирусната им картина се подобрява, те се чувствали по-добре и могат да възстановят изпълнението на обичайните си дейности. Най-хубавото е че те успяват да избегнат чернодробни трансплантации. Аз също имам успех с използването на тази терапия при моите пациенти.

Хепатит С може да остане латентен с години в тялото, като постепенно уврежда черния дроб през цялото време преди да се проявят симптомите. Така че препоръчвам да се преглеждате за това заболяване, ако имате анамнеза за повишени чернодробни ензими, някога сте използвали лекарства венозно, правили сте незащитен секс, имали сте преливане на кръв или трансплантация на орган преди 1992 година или сте били подложени на дългосрочна диализа на бъбреците или на лечение с кръвни продукти преди 1987 година. Ранното откриване и лечение са най-добрият ви начин на действие.

Пациентите също така взимали витамини С, В и Е и ядели значителни порции пресни плодове и зеленчуци и по-малко месо. Добавянето на магнезий също способства лечението. Беше определено освен това, че хлорела в големи дози от по три до пет грама на ден е отлична детоксикираща хранителна добавка за черния дроб.

Общата стойност е вероятно около 2000 щ.д. в рамките на година (в САЩ). Сравнете това с 60000 до 90000 щ.д. при конвенционалното лечение с фармацевтични лекарства. Хепатит С се счита за незабележимо заболяване, понякога без симптоми, което може да доведе до цироза на черния дроб и да причини трансплантация на черния дроб, ако не се лекува.

Ако сте „диагнозирани” с хепатит С или чернодробните ви ензими са хронично високи, добре е да се запознаете с хранителните добавки, които д-р Бъртън откри, че действат и които д-р Уитакър използва при случаи на Хепатит С.

Обичайно, препоръките за черния дроб включват да се пие малко или никакъв алкохол, да не се пуши, да се избягват обработените храни, да се избягват токсичните за черния дроб, продавани без рецепта лекарства, съдържащи ацетаминофен (Тиленол и т.н.), както и предписваните с рецепта лекарства, които водят до странични ефекти за черния дроб, като в същото време изминавате по около километър и половина или повече по три пъти на седмица.

Здрави всеки ден

Източници:

http://healthycures.org/ignore-big-pharma-natural-cure-established-hepatitis

http://www.drwhitaker.com/hope-for-hepatitis-c/

Снимки: www.completewellnessreport.com; theholistichomestead.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *