Лук в действие срещу 5 здравословни проблеми

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sliced_onion_for_wasp_stings_thumb

Може би чесънът е най-известен за своите естествени антибиотични съединения, но какво да кажем за лука? Отговорът на този въпрос ще обсъдим по-долу.

Прочетете за още пет други ползи от лука: 5 златни причини да ядем лук

Може би някои от вас знаят, че лукът е много полезен за цялостното здраве, така че тук даваме петте най-чести здравословни проблеми, които можете да лекувате, използвайки само лук:

Запушени ушни канали

С помощта на кърпа извадете сърцевината на глава лук и я сложете върху отвора на ушния канал.

Внимание: не натискайте прекалено силно сърцевината навътре в ухото!

Оставете компреса така за през нощта и когато се събудите, ушната кал ще е омекнала, и вече много лесно ще можете да изчистите ушите си.

Изгаряния

Лукът е много полезен що се отнася до изгарянията. Срежете глава лук на две и сложете едната половина върху изгореното място Задръжте лука там 2 минути. Той ще сведе до минимум болката и със сигурност ще облекчи изгарящото усещане.

Ужилване от пчела или оса

Тези ужилвания могат да са много опасни, особено, ако сте алергични към пчели или оси. Не се паникьосвайте в подобна ситуация. Първо, извадете жилото и не докосвайте нито натискайте мястото. Незабавно смачкайте лук и нанесете кашицата върху ухапаното място.

Висока температура

Ако имате висока температура, нарязването на глава лук на малки парченца и слагането й в чорапите е най-добрият естествен начин за сваляне на температурата.

Премахване на токсините

И последният, но не по важност, съвет определено е да ядем пресен лук. Този съвет може да е най-обикновеният, но е също така и най-важният от всички. Тяло без токсини е здраво тяло. Лукът спомага за изхвълянето им от организма.

Още за лука:

Направете детоксикиращи пластири за стъпала у дома и премахнете опасните токсини от тялото си

Подобрете здравето си с глава лук върху стъпалата

 

Изтчник:

http://healthycures.org/onion-cure-health-problems

Снимка: it.wikinoticia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Лук в действие срещу 5 здравословни проблеми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *