Подобрете здравето си с глава лук върху стъпалата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Има множество бабини девитини, които звучат твърде обещаващо (а понякога и твърде невероятно, разбира се!), за да са истина. В тях няма никаква логика, но въпреки това те все пак някак си са ефикасни!

onion-slice-in-your-socks

В настоящия пост ще говорим за нещо подобно – повярвайте ми, хората наистина се кълнат в ефикасността му!

Така че нека ви представя историята с лука и чорапите! Чудите се как тя изобщо може да е полезна за вас? Тогава действайте, прочетете този пост!

Знаехте ли факта, че табаните на стъпалата ви имат преки точки на достъп до всички вътрешни органи в тялото ви? Според терминологията на китайската медицина, тези точки на достъп са познати като меридиани, като служат като пътеки до всеки орган в тялото.

Има отколешен спор относно съществуването на тези меридиани, но хората, които са добре запознати с китайската медицина знаят, че системата на меридианите е много тясно свързана с нервната система в тялото.

Експертите казват, че в табаните на стъпалата ни окончават около 7000 меридиана, които са пряко свързани с различните органи! Невероятно, нали?

Таблицата по-долу ясно показва меридианите върху ходилата и точките им на свързване със органите и системите вътре в тялото.

Схема на рефлексологията на стъпалата

powerful-electric-circuits-within-the-body

Тези меридиани действат като мощни електрически вериги вътре в тялото, но често са в латентно (спящо) състояние понеже в по-голямата част от времето носим краката ни са обути. Стимулирането на тези меридиани е много важно за здравословното функциониране на тялото.

За да стимулираме табаните на стъпалата си и за да се заземяваме със земното поле от отрицателни йони, препоръчително да ходим боси винаги, когато това е възможно!

Прочетете още за заземяването: Заземяване, ценна част от здравето

Един от най-приятните начини за стимулиране на меридианите е да сложите филийки лук в чорапите си (така че те да попаднат под табаните на стъпалата ви) и така да преспите.

Ето как можете да направите това:

  • Вземете глава червен лук (може и бял), измийте я обилно с вода и я нарежете на тънки и плоски филийки (непременно намерете органичен лук, за да избегнете евентуални странични ефекти от пестицидите като гъбични инфекции).
  • Наредете филийките лук вътре в чифт стари и стегнати чорапи (така че да са плътно под стъпалата ви, когато ги обуете) и спете както обикновено. Друг вариант е да наредите внимателно филийките лук в извивките на стъпалата си и да обуете стари, но добре прилепващи чорапи, като внимавате филийките лук да останат на мястото си през нощта.

Докато спите, лечебните свойства на лука ще бъдат усвоени от стъпалата ви, като това ще спомогне за стимулирането на меридианите.

Лукът се счита за естествен лек при различни болести и той е известен с магическата си лековита сила. Лукът също така е естествено средство за прочистване на въздуха, а когато се използва директно върху кожата, той премахва бактериите и убива микробите. Фосфорната киселина е субстанцията, което дразни очите когато режем лук, и именно те помага за пречистването на кръвта щом влезе в кръвоносните съдове.

Нямате какво да изгубите ако опитате терапията с лука и чорапите! Тази лечебна техника е придружена от редица ползи. Те са:

  • Пречистване на кръвта.
  • Премахване на микробите и бактериите.
  • Елиминиране на токсините и химикалите от стъпалата, за да миришат те по-добре (вярвате или не, но техниката действа!)
  • Облекчаване симптомите на настинки и грип.

Необходимо е да поставяте лук по този начин на табаните си в продължение на 5 последователни нощи.

След това оставете тялото си да „почине” около един месец и направете още един курс.

Всички знаем „домашните” ползи от лука като яденето му и използването му в ястия, но така и изобщо не подозирахме как той действа в контакт с кожата.

Обаче, не се препоръчва повторната употреба на едни и същи филийки лук. Така че внимавайте, да не го правите.

Кой да знае, че нещо толкова просто и евтино може да се окаже така полезно за здравето?

Вие какво мислите? Мислите ли, че непременно трябва да опитате тази техника или тя ви се струва налудничава? И ако сте я опитвали вече, беше ли ефикасна във вашия случай? Споделете опита си с нас в коментарите по-долу! С удоволствие ще ги прочетем.

И накрая, макар че от горната техника ще извлечете само ползи, при проблеми със здравето се консултирайте с личния си лекар или със съответните специалисти. Тази техника не е предназначена за заместване на вече назначеното ви лечение! Тя по-скоро укрепва здравето ви цялостно!

Прочетете още подобни статии:

Сол и зехтин: След това лечение… няма да изпитвате болка няколко години

Масажирайте тази точка на тялото си и изпитайте Чудото!

5 минути за здраве: Лечение с обгаряне с билки

Източници:

http://www.stylecraze.com/articles/slept-onion-sock-happened/

http://www.cadena365.com/index.php/mejora-tu-salud-con-una-simple-cebolla-debajo-de-tus-pies/

Снимки: usemypage.blogspot.comuserexp.io

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *