Близването на кучето помага на децата да победят астмата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кучетата имат печалната слава, че причиняват алергични пристъпи при децата. Но ново изследване показва, че ако имаме куче у дома това може всъщност да предотврати астма в детството.

great-dane-0067[1]

Бебетата лесно прихващат респираторен синцитиален вирус (РСВ). Това повишава вероятността детето да развие астма по-късно през живота си. Чрез експерименти с мишки, изследователите откриха, че прахът в дом където живее куче изгражда имунитет срещу респираторния синцитиален вирус. Макар че изследването е в самото си начало, учените са обнадеждени, че могат да използват заключенията си, за да намалят броя на РСВ инфекциите.

„Тези заключения са първата стъпка към създаването на терапия за защита на малките деца от РСВ и следователно към намаляване честотата на астмата в дългосрочен план”, казва д-р Кей Фуджимура, молекулярен биолог в университета на Калифорния, Сан Франциско.

от Браян Наш

Източник: Easy Health Options, A Dog’s Slurp May Help Kids Lick Asthma, 22 June 2012

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *