Декалциране на епифизната жлеза за повишено духовно и физическо здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Темата може и да ви се стори твърде специфична и отнасяща се за съвсем малка част от населението, но епифизната жлеза – вътрешното око – от една страна е в основата на духовността на индивида, а от друга страна, здравето й води към по-доброто му физическо здраве.

pineal-gland

Епифизната жлеза се нарича също „трето око”, епифиза, пинеална жлеза (corpus pineale) или шишарковидно тяло заради формата си. Тази ендокринна жлеза се намира върху прешлените в централната част на дъното на мозъка, точно където се срещат двете полукълба, т.е. е част от междинния мозък. Епифизната жлеза произвежда мелатонин, хормон, производен на серотонина, който осигурява сезонните функции, както и графика будност/сън на тялото. С остаряването на тялото епифизната жлеза може да се калцира което се изразява в това калциев фосфат да покрие жлезата. За щастие, има начини за декалциране на жлезата и за предпазване от бъдещо отлагане на калциев фосфат върху нея.

Причини за калцирането на епифизната жлеза

Както се посочва по-горе, калцирането е по-сериозно с възрастта, като много хора изпитват симптоми на сериозно калциране на епифизната жлеза преди навършването на 17-годишна възраст. Това означава, че рентгенова снимка или скенер ще покаже голяма бучка от калциев фосфат върху жлезата, както и в други части на тялото.

Процеса на калциране е причинен от непрестанното излагане на субстанции като флуорид, които се отлагат в тялото с времето. Пастата за зъби, водоснабдителната система, хормоните, добавките в храната, прекомерната захар и подсладителите или дори редовното излагане на мобилни телефони са свързани с феномена на калциране на епифизната жлеза.

Как да декалцираме епифизната жлеза

Ако откриете или подозирате, че имате калциране на епифизната жлеза, има методи, които можете да използвате, за да предотвратите последващо увреждане и да премахнете вече нанесеното увреждане.

1. Спрете по-нататъшното калциране на епифизната жлеза

За да декалцирате наистина епифизната си жлеза ще трябва да научите кои са субстанциите, които причиняват този феномен, така че да можете да ги избягвате. Общо взето, начинът на живот и хранене са основните причини за калцирането.

Причинители

Описание

Халиди

Халидите включват субстанции като бромид, флуорид и хлор, които биват привлечени към епифизната жлеза, насърчавайки натрупването на калциеви кристали в нея. Флуоридът се добавя във водата, както и в продуктите за зъби като пастите за зъби. Можете да избегнете проблема като избирате несъдържащи флуорид продукти за зъбите и пиете филтрирана вода.

Калций

Консумирането на прекомерни количества калций от фабрично произведени храни или прекомерната употреба на хранителни добавки с калций може да доведе до отлагането на калциев фосфат в организма. Четете съставките в тези продукти, за да избегнете прекомерно количество калций в храната си.

Чешмяна вода

Освен флуорид, водата е пълна със субстанции, които са калцирани, които могат да причинят вреда. Пиенето на дестилирана или изворна вода помага за премахването на тези субстанции от организма ви.

Живак

Живакът е отровен и трябва да се избягва за предотвратяване на множество различни негативни последици за здравето. Медицинските ваксини са замърсени с живак, нискодънните рокообразни като скаридите, по-големите риби като тон или делфини, всичките са високо рискови източници на живак. Пиенето на спирулина или хлорела помага за премахването на живака от телесните и мозъчни тъкани.

Пестициди

Химическите пестициди в месата или върху зеленчуците може да са токсични за епифизната жлеза. Консумирането на органични храни и добавянето на много сурови храни в храненето ще ви помогне да избягвате тези субстанции. Някои хора избират също така да елиминират месото от храната си, за да се предпазят от излагането на пестициди.

Други токсини

Всичко, което го няма в природата, като изкуствените подсладители, фенилаланина, рафинираната захар, дезодорантите, Е-тата, водата за уста, освежителите на въздуха, препаратите за почистване и други могат да се третират като токсини от тялото, което води до калцирането им в организма.

З.К.А.Т.

З.К.А.Т. е съкръщение от захар, кофеин, алкохол и тютюн. Тези продукти изцеждат енергията на тялото и позволяват на токсините да се отлагат в организма. Елиминирането им от живота ви за поне два месеца може да доведе до повишена мозъчна дейност, както и да повиши активността на епифизната жлеза.

2. Премахване на съществуващо калциране на епифизната жлеза

След като сте се погрижили за елиминирането на причинителите на калцирането на епифизната жлеза от начина си на живот, вие все пак ще трябва да поработите и за премахването на съществуващия калций в организма си. Това ще неложи известна дисциплина за пълното премахване на пораженията от него, но вие ще забележите резултатите като продължавате с процеса.

Средства

Описание

MSM

Метил-сулфонил метан

MSM може да се приема в по-високи дози като 7000-10000 мг всеки ден, но трябва постепенно да достигнете до тези стойности, за да се чувства организмът ви добре.

Активатор X

Активатор X се отнася за витамин K1/K2, който може да е комбиниран с витамините D3 и A за създаването на детоксикатор. Този детоксикатор ще възстанови ензимния баланс, така че калцият да бъде изхвърлян от артериите и преместван в костите, където да се използва по предназначение.

Бор

Добавянето на ¼ ч.л. от минерала бор в зелен чай или консумирането на органично червено цвекло може да създаде прочистваща епифизната жлеза субстанция. Консумирайте бор в малки количества през целия ден.

Мелатонин

Някои хора вярват, че мелатонина може да се консумира за да премахра флуорида от организма. Той трябва да се консумира наред с правенето на много физически упражнения за най-добри резултати.

Йод

Йодът може да се приема като хранителна добавка за намаляването на количествата калций и за премахването на натриевия флуорид от организма. Консумирайте в малки количества, за да избегнете неприятно въздействие върху здравето на костите.

Суров шоколад

Суровото какао съдържа много антиоксиданти, които стимулират епифизната жлеза като в същото време я пречистват.

Лимонова киселина

Консумирането на сурови лимони или на 3 с.л. лимонова киселина на празен стомах може да помогне за детоксикацията на епифизната жлеза. Можете да смесвате съставките в изворна вода за да избягвате въздействието им върху зъбите.

Чесън

Чесънът помага за разтварянето на калция в тялото. Консумирайте по половин до две глави чесън всеки ден, суров или накиснат в пресен лимонов сок или ябълков оцет за избягване на неприятния мирис.

Дестилирана вода

Пиенето на много несъдържаща флуорид вода може да помогне за изхвърлянето на токсините, които увреждат епифизната жлеза.

Още

Ябълковият оцет съдържа ябълчена киселина и можете да го добявяте в храната си, за да спомагате детоксикацията на епифизната жлеза.

Екстрактът от нийм и маслото от риган също могат да се използват като антибиотици, които да разграждат калциевите обвивки от нанобактериите в епифизната жлеза.

Кората, листата или месото на плода тамаринд спомагат да изхвърлянето на флуорида с урината.

 

Източник:

http://www.med-health.net/Pineal-Gland-Calcification.html

Снимка: www.med-health.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *