Употребата на антибиотици, свързана с диабет тип 1

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

antibiotics-diabet-tip-1

Може ли бушуващата епидемия на диабет да е причинена отчасти от антибиотиците? Според нови изследвания, може да е така. Скорошно изследване прави смущаваща връзка между употребата на антибиотици в детска възраст и диабет тип 1 по-късно през живота.

Какво е диабет тип 1?

Тридесет милиона американци страдат от диабет, но 95% от тях са случаи на диабет тип 2, който е в резултат на лош начин на хранене и на начин. Останалите 5% са поразени от диабет тип 1, автоимунно заболяване, при което имунната система атакува панкреасните клетки, отговорни за производството на инсулин. Ако тялото не може да произвежда достатъчно инсулин, кръвната глюкоза се натрупва и след това уврежда нервите и клетките. Ето защо хората с диабет тип 1 трябва да контролират заболяването си като приемат инсулин или с инжекции или с инсулинова помпа.

Обичай червата си, лекувай червата си, излекувай се

Могат ли антибиотиците да са частично отговорни?

Учените не знаят точно какво причинява диабет тип 1, но те със сигурност знаят, че то се дължи на микс от генетични и на околната среда фактори и че все повече и повече хора биват диагнозирани със заболяването. Глобално диагнозите се повишават с 3% всяка година! Една теория посочва, че увеличаването на случаите на диабет тип 1 може отчасти да се дължи на употребата на антибиотици, които са толкова често приемани в детството, че средното американско дете е пило поне 10 пъти антибиотик до навършване на 10 години.

7 естествени антибиотика, които няма да ви убият

Имунната система и стомаха и червата

Приблизително 80% от имунната ви система живее в стомаха и червата ви. В резултат на това, здравето на стомаха и червата е тясно свързано с имунното ви здраве. Ако микрофлората в стомаха и червата е разстроена, имунната ви система ще страда.

Освен това, учените вече знаят, че 90% от генетичния материал в тялото ви дори не е ваш, а принадлежи на бактерии, гъбички и други микроорганизми, които живеят основно в стомашно-чревния ви тракт. Учените наричат тези микроорганизми „стомашен микробиом”. Този микробиом се счита, че оформя имунната ви система по време на развитието на тялото и се смята, че той се нуждае от излагане на бацили и микроби за поддържане на силен имунитет за в бъдеще. За жалост, възрастни и деца имат навика, особено по време на важните за развитието години, да унищожават бактериите—полезни и вредни—с антибиотици.

10 стратегии за излекуване на автоимунно заболяване

Изследваната теория

Изследователи от Медицинския център Лангоун на Университета на Ню Йорк изложиха незатлъстели диабетични мишки, податливи на диабет тип 1 на дози антибиотици, сравними с онези, давани на децата. Те били излагани или на продължителни ниски дози антибиотици или на пулсова антибиотична терапия (PAT), която по-акуратно имитира вида дози, които получават децата. Те провели тестове преди, по време на, и след изследването. Повече от половината (53%) от излаганите на PAT мишки развили диабет тип 1, докато само 26% от мишките в контролната група, които не получавали антибиотици в крайна сметка развили заболяването.

Мишките, които получавали PAT също така показали вредни промени в стомашно-чревните си бактерии. Важни щамове бактерии, отговорни за тренирането на имунната система да отблъсква заболяванията и инфекциите, изчезнали почти напълно от стомаха и червата на тези мишки! Всеки проведен тест показвал обезпокояващо снижаване на бактериалното разнообразие.

Как да намалим риска си от диабет с 80%

Изследователите след това изследвали така влошената стомашно-чревна флора върху имунното здраве на мишките, развъждани да нямат нито част от собствената си стомашно чревна флора. Когато те поставили стомашната флора на мишките, третирани с пулсова антибиотична терапия в стомаха и червата на други мишки, незасегнати от антибиотици, тяхната имунна система реагирала по подобен рисков  начин.

Без значение дали се грижите за собственото си здраве или за здравето на детето си, експертите препоръчват да се отнасяте с грижа към стомаха и червата си и да внимавате да не използвате антибиотици, освен ако това е наистина необходимо и да избирате по-естествени лекове, когато е подходящо.

Естествени антибиотици за чудесно здраве

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/antibiotic-use-linked-to-type-1-diabetes/

Снимка: LinkedIn

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *