7 естествени антибиотика, които няма да ви убият

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

  • Мъдро запълване на антибиотичната пропаст
  • Непознати нови попълнения в домашната аптечка
  • Защитни билки, които незабележимо да добавяме в зимните ястия и чайове 

Не е тайна, че имаме проблем с антибиотиците.

Дори конвенционалните лекари го признават – и вече не така нетърпеливо ги предписват, както го правеха преди 2-3 години. А в статията „Станете разумни с антибиотиците” – спонсорирана не от друг, а от самия Център за контрол на заболяванията (CDC) – има мощно послание, както за производителите така и за пациентите: ограничете употребата на антибиотици само за случаите когато това е абсолютно необходимо.

garlic-flowers

Продаваните без рецепта антибиотични кремове и мазила също допринасят за прекомерната им употреба, наред с 25-те милиона тона антибиотици, съдържащи се в храната ни. Те всичките се натрупват и повишават риска да не подействат когато са ни нужни най-много.

Ако можете да снижите излагането си на антибиотици, когато те не са ви нужни наистина, е по-вероятно те да подействат, когато ефикасността им се превърне във въпрос на живот и смърт. Което е от особено важно значение, както за общественото здраве, така и за личното здравето на отделния човек.

Но когато фармацевтичните антибиотици са последният шанс, зейва пропаст. Какво можете да направите,  за да се оправите по-бързо след като се разболеете, но преди да се нуждаете от фармацевтични лекарства?

За щастие, майката природа има решение за този проблем. Съществуват множество билки, етерични масла и растения с антибактериални, противовирусни и антибиотични свойства, които са много ефикасни. Проблемът е, че по-голямата част от тези, предавани от поколение на поколение знания са се загубили в закостенялата медицина.

Днес ще разкрия 7-те естествени антибиотика, които съм открил, че са най-ефикасни.

И не забравяйте, много от ежедневните билки, които използвате в готвенето също имат лечебни свойства. Така че прочетете предложенията ми, за да откриете кои билки да слагате в зимните си ястия през идващите студени дни…

Препоръчвам ви да си набавите тези естествени антибиотици, да се запознаете как и кога да ги използвате и да ги приберете в аптечката си по същия начин, по който вероятно пазите там адвил, неоспорин и сироп за кашлица.

Виждате ли, голяма крачка към по-лесното и бързо използване на тези естествени лекове е ако те са ви на разположение когато ви трябват:

Естествен антибиотик #1: Масло от чаено дърво:

Това етерично масло, познато също като масло от мелалеука (австралийски храст или дърво, извличаното масло от които е лечебно), се използва от години в традиционната медицина. То се използва при безброй заболявания като се започне от акне и се стигне до главови въшки. То не трябва да се приема през устата, но има неизброими употреби за мазане при външни заболявания, които изискват използването на антибактериални или противогъбични лечебни вещества. Ще откриете масло от чаено дърво в козметични продукти, пасти за зъби – всички продукти, които използват естествени противогъбични и антибактериални вещества.  За разлика от антибиотиците обаче, маслото от чаено дърво не става все по-неефикасно с времето. Така че стига миризмата му да ви е приятна, можете да го използвате щедро, както за лечебни така и за хигиенни цели и да се наслаждавате на чудесни резултати.

Естествен антибиотик #2: Масло от нийм:

Маслото от нийм се счита за растително масло и се извлича от плодовете и семената на вечно зеленото, растящо в Индия дърво нийм. Може да се използва като репелент за насекоми, като тор или като безопасен и естествен пестицид. То също така често се използва в козметични продукти, защото е естествен антисептик, а има също и овлажняващи свойства и съдържа витамин Е. Собствениците на домашни любимци оценяват употребата му като не-токсичен репелент за кърлежи и бълхи, а в светлината на нарастващия в световен мащаб риск за хората от кърлежите и комарите, силно препоръчвам използването на нийм като не-токсична алтернатива на химическия препарат DEET по време на топлите месеци на годината когато има много насекоми.

Маслото от нийм също така се използва като естествено противозачатъчно средство и следователно не трябва да се използва от бременни или при бебета. За домашна употреба се придържайте към нанасянето му върху кожата вместо антибиотичните кремове. Но непременно се консултирайте с билкар преди да опитате вътрешна употреба.

Естествен антибиотик #3: Мед от манука:

Макар че медът е обичаен основен продукт в кухнята, дръжте този мед в аптечката. Можете да го нанасяте върху рани под формата на превръзка. Изследванията показват, че медът от манука е особено ефикасен в битката с трите най-големи бактериални заплахи: Pseudomonas aeruginosa, стрептококи от група А и резистентните на метицилин бактерии Staphylococcus aureus (MRSA). Бавно, конвенционалната медицина признава, че медът от манука вероятно играе роля в битката с инфекциите, там където фармацевтичните антибиотици се провалят. Можете да закупите мед от манука онлайн или в много магазини за здравословни храни. Търсете върху етикета да е отбелязан висок фактор за уникален мед от манука (например, UMF 16), като фактор 10 би следвало да е минималният ви избор), което обозначение показва концентрацията на меда от манука в продукта. По полезни свойства медът от манука доста наподобява на нара и на други храни, които стават все по-популярни – но простото му споменаване на даден етикет не означава, че продуктът ви предоставя достатъчно количество, за да е ефикасен.

Естествен антибиотик #4: Хидрастис:

Една от основните причини, поради които хората отиват при лекаря си за антибиотик е възпаленото гърло и опасенията им това състояние да не се превърне в стрептококова инфекция или в инфекция на горните дихателни пътища.

В такива случаи, хидрастисът би следвало да е първата ви линия на защита. Продава се под формата на изсушена на прах билка, която можете да добавяте във вода наред с щипка сол и да използвате за гаргара. Някои хора предпочитат да го пият на капсули, защото е изключително горчив. Билката съдържа берберин, който предпазва от прилепването на бактериите по клетъчните стени. Берберина се използва и при язви и стомашно-чревни проблеми. Не трябва да се използва от бременни без консултиране с опитен билкар.

Естествен антибиотик #5: Андрографис:

Още една билка, която расте в Индия и Шри Ланка – андрографисът се използва за лечебни цели от хиляди години. Днес науката подкрепя тези традиционни употреби. Тази билка е особено полезна при инфекции на синусите и на горните дихателни пътища и би следвало да е част от арсенала ви, насочен за справяне със сезонните настинки когато вирусите са навсякъде. Можете да правите тинктура под формата на чай и да я пиете по 3-4 пъти на ден. Или да взимате андрографис под формата на капсули според указанията на опаковката. Изследванията показват също така, че тази билка предпазва както черния дроб, така и стомаха от токсини, а в момента се провеждат още изследвания на андрографиса като възможно оръжие срещу рака.

Естествен антибиотик #6: Колоидно сребро:

Знаем за ползите от колоидното сребро от повече от две хиляди години. Древните римляни държали водата за пиене в сребърни съдове, защото това ги предпазвало от дизентерия. На новородените все още им се капе сребърна вода в очите, за да бъдат предпазени от възможни, предавани по полов път заболявания, а отделенията по изгаряния все още използват кремове със сребро за предпазване на пациентите от кожни инфекции. То се използва за убиване на бактерии, гъбични инфекции и за борба с вирусите от много поколения насам. Обаче, от години е нарочено от Американската агенция за храните и лекарствата, така че в момента не е популярно. И въпреки това, Световната здравна организация препоръчва колоидното сребро за дезинфекциране на водата в страните от третия свят. Доста голяма несъгласуваност, нали?

Много учени изследователи и лекари са съгласни, че когато се използва съобразно указанията за безопасност, колоидното сребро е много ефикасен естествен антибиотик. (Очаквайте статия с указания за безопасна употреба на колоидното сребро скоро, а междувременно можете да ги видите на английски тук http://www.silversafety.org. ) И също така, непременно се придържайте към продукти, обозначени като „истинско колоидно сребро”, понеже така ще се сдобиете с най-чист и безопасен препарат. Забележете, че този препарат ще е също така и най-скъпият, но това ще ви гарантира, че той е и с най-доброто качество и най-безопасен. От опит съм се убедил, че най-добре е да се използва продукта Argentyn 23. Можете да си го набавите под формата Sovereign Silver на уебсайта: www.natural-immunogenics.com.

Естествен антибиотик #7: Течен екстракт от плод от бъз:

Тази билка често се използва в битката с грипа. Пийте от нея при първите симптоми. Може въпреки това да се разболеете, но симптомите ще са по-слаби и ще изчезнат след само 2 дни, вместо да ви мъчат повече от седмица. Но не се лъжете да взимате таблетки за смучене и други лекове, в които се споменава за наличие на плод от бъз. Единствено течният екстракт върши работа. Ако сте диабетик или пиете какъвто и да било вид стероиди, непременно се консултирайте с лекаря си преди да пиете екстракт от плод от бъз. Преди повече от 150 години този екстракт е спасил живота на безброй хора при избухването на грипната епидемия в САЩ. Непременно го дръжте в дома си.

А след като заредите аптечката си, непременно заредете и кухнята си с няколко важни билки …

Това са храни и билки, които вие можете да използвате за готвене през зимните месеци и които притежават антибиотични свойства. Чесънът и различните видове лук отдавна се считат за основни продукти, особено за готвенето през зимата когато настинките и вирусите се вихрят и разпространяват при продължителното ни стоене на закрито.

Ето другите билки, които да държите под ръка и да използвате щедро в кухнята. Те са не само вкусни, но всяка от тях има лечебни свойства:

Бахар

Риган

Мащерка

Кимион

Канела

Естрагон

Карамфил

Дафинов лист

Люти чушки

Розмарин

Майорана

Кимион на зърна

Кориандър

Копър

Индийско орехче

Кардамон

Черен пипер

Джинджифил

Анасон

Фенел

Джоджен

Салвия

Синап

Магданоз

Босилек

Кориандър

Ако смятате естествените лекове в аптечката си и лечебните билки в кухнята си за първа линия на защита – както и за важна част от арсенала си срещу микробите и грипа – то ще е много по-малко вероятно да прибегнете към фармацевтични антибиотици при обикновени настинки.
Което означава, че ако пипнете нещо далеч по-лошо, тялото ви ще се повлияе от тежката артилерия.

Дейвид Блайвайс, МД

 

Източник:

http://www.advancednaturalmedicine.com/general-health/7-natural-antibiotics-that-wont-kill-you.html

Снимка: eco-friendly-green-products.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *