Достъпно средство пази сърцето и спира заболяванията на венците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

boiled-egg-vitamin-d-400x400

Вероятно вече знаете, че витамин D е много полезен за сърцето. Той спира заболяванията на сърцето и предпазва от инфаркт. И вероятно знаете, че витамин D е чудесен за костите. Така че няма да се изненадате като ви кажа, че витамин D е много полезен и за зъбите. Онова което може да ви изненада обаче е, че витамин D също предпазва и от заболявания на венците.

В скорошно изследване учените оценяват изследванията на кръвта на 6700 възрастни. В изследванията на кръвта се измервал статуса на витамин D на всеки от участниците. Учените също така прегледали зъбите на всеки от участниците. Хората с нива на витамин D в най-горните 20% били с 20% по-малка вероятност да страдат от заболявания на венците от хората чието ниво на витамин D попадало в най-ниските двайсет процента (квинтилите от 0 до 20%).

Витамин D е способен да подобри здравето на зъбите чрез противовъзпалителното си действие. Този витамин също така регулира калция, който предпазва костите в челюстта, както и зъбите.

От няколко години знаем, че недостиците на витамин D са основен допринасящ фактор при сърдечните заболявания. Така че е логично, че той би предпазвал от заболявания на венците, които често се свързват със сърдечните заболявания.

Ето защо непременно пийте много витамин D3. Уверете се, че приемате именно D3, а не D2. Витамин D2 е синтетичен и е много далече по ефикасност на естествения си събрат (витамин D3). Препоръчвам до 125 мкг на ден, освен ако нивата в изследванията ви не показват, че се нуждаете от по-голяма доза. Така ще предпазвате и сърцето и зъбите си.

Ваш вътрешен човек за по-добро здраве,

Стив Крьонинг

Източник:

American Journal of Clinical Nutrition, 2005;82:572–80; Journal of Dentistry, 2005;33:703–10.

Снимка: www.health.com

Прочетете още по темата: Пазете се от измамата, свързана с витамин D 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Преди да послушате съвета в тази статия, както и във всяка друга статия, препоръчваща ви приемането на хранителни вещества, лекарства и т.н., непременно се консултирайте с личния си лекар или със специалист, който познава състоянието на здравето ви. Те най-добре ще ви посъветват и при нужда ще определят правилните за вас дози. Все пак имайте предвид, че витамин D е много полезен за организма и липсата му води до множество заболявания. Под зоркия надзор на лекар, вие можете да избегнете недостига на този много важен витамин.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

2 thoughts on “Достъпно средство пази сърцето и спира заболяванията на венците

  1. А може ли витамин D да направи така, че да ми поникнат нови зъби? Не може ли? Много сэжалявам, но съм сбъркал. Извинете и ЧАО!

  2. А може ли витамин D да направи така, че да ми поникнат нови зъби? Не може ли? Много сэжалявам, но съм сбъркал. Извинете и ЧАО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *