Сладка тайна побеждава сърдечните заболявания за 30 дни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

strawberries 134526_prev_425

Плодовете и зеленчуците придобиват цвета си от видовете антиоксиданти, които съдържат в себе си. Антиоксидантите са съединения, които естествено се борят с различни заболявания. Един от тях, който снижава риска ви от сърдечно заболяване се нарича антоцианин. И той има далеч повече полезни за здравето свойства.

Това съединение помага за снижаването на кръвното налягане, снижава холестерола и триглицеридите… и още. Ще го откриете в големи нива в някои видове плодове със същия цвят.

Само за един месец участниците, които ядели този плод всеки ден снижили вредния си (LDL) холестерол с 14 процента. Те също така снижили общите си нива на триглицеридите с над 20 процента.

Допълнителната полза в случая била, че те повишили количеството на естествен витамин С—още един предпазващ сърцето антиоксидант—в кръвта си с 41 процента.

И което е по-важно, антоцианинът директно спомага за предотвратяването на сърдечни удари. В изследване били проследени приблизително 100000 жени над 18-годишна възраст. Яденето всеки ден на поне три порции богати на антоцианин храни—включително и на този плод—снижило риска им от сърдечен удар с 34 процента.

Ягодите са повече от здравословна лека храна. Те са мощен фактор срещу инфаркт и рак на дебелото черво. Древните римляни ги използвали за лечение на прилошаване, треска, инфекции, лош дъх и дори заболявания на кръвта.

Така че когато стане дума за предпазване на сърцето, мислете „в червено” и яжте повече плодове, съдържащи антоцианин и витамин С…

Ягодите така или иначе би следвало да са част от хранителния ви режим. Те са с високо съдържание на антоцианин. Но с ниско съдържание на захар.
Те също така съдържат много фибри. Изследователите в Университета на Лийдс преглеждат повече от 20 изследвания на тема сърдечни заболявания и приема на фибри. Те откриват, че човек може да снижи риска си от сърдечно заболяване с девет процента за всеки седем грама фибри, които яде на ден. Но вместо да разчитате на зърнени храни за нуждите си от фибри, придържайте се към ягодите. Този плод няма да ви докара вредно възпаление, което да застраши сърцето ви.

Участниците в изследването ядели много ягоди—почти по 25 средно големи ягоди веднъж на ден. Не е необходимо да ядете по толкова много ягоди. Просто повишете приема си и така ще се борите със свободните радикали и ще снижите възпалението. Освен че ще поддържат кръвното ви в граници, ягодите ще предотвратят оксидативния стрес, който кара сърцето ви да остарява без време.

Винаги яжте най-пресните органични ягоди, които можете да намерите. Като другите деликатни храни и ягодите са уязвими на опасните пестициди. Избягвайте сладка и всякакви обработени форми като онези в различните кисели млека. В тях обикновено има купища ненужна захар, която повече ще ви навреди, отколкото ще ви помогне.

Ако искате хранителна добавка, можете да намерите антоцианин в някои естествени антиоксидантни хранителни добавки за дори още по-силна защита на сърцето ви.

Източник:

http://institutefornaturalhealing.com/2014/03/your-sweet-secret-for-fighting-heart-disease-in-30-days/

Снимка: oboi.kards.qip.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Тази статия е информативна и не е предназначена да лекува. Не заменяйте терапията, назначена ви от лекар с яденето на ягоди. Преди да предприемете каквато и да било промяна в храненето или начина си на лечение, първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *