Сваляйте кръвното си естествено със следните мощни хранителни вещества

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Всеки би предпочел да може да контролира високото си кръвно налягане с помощта само на храна и упражнения, знаем това. Но нека сме честни – това не винаги е възможно. Понякога, високите стойности просто не спадат. Или не се променят колкото или така бързо, както ни се иска, независимо колко много се опитваме.

lower-blood-pressure

Именно тогава е време да си осигурим малко допълнителна помощ. Но никой не иска да пие повече лекарства и определено не иска да си има работа с повече от страховитите им и потенциолно застрашаващи живота странични ефекти.

Така че вместо да купувате поредното лекарство с рецепта, вижте тези 7 мощни хранителни добавки, които могат да ви помогнат да свалите кръвното си и то естествено…

1. Семена целина:

Благодарете на фталидите, фитохимикалите, съдържащи се в целината, за това. Семената на целината помагат са отпускането на артериите, така че кръвта тече по-лесно, което естествено снижава кръвното налягане.

2. Коензим Кю10:

Съкратеното название е CoQ10 и това хранително вещество е основана част от свиването на мускулите. То не само помага на мускулите да работят по-ефикасно, но и предоставя енергия на мускулите. В този случай сме най-загрижени за сърдечния мускул и за артериалните стени. CoQ10 им помага да изпомпват кръвта по-ефикасно, което се изразява в подобрени стойности на кръвното налягане.

Полезно е да знаем също: CoQ10, горивото на сърцето

3. Фолиева киселина:

Аминокиселината хомоцистеин може да се натрупа в тялото и да увреди сърдечносъдовата система, причинявайки високо кръвно налягане. Но фолиевата киселина естествено снижава нивата на вредната аминокиселина. Този В витамин е особено ефикасен когато е в комбинация с витамините В6 или В12, така че можете да ги добавите в списъка си и тях!

Още за този В витамин: Спасете зрението си с тези две хранителни вещества

4. Чесън:

Може да сте чували вече за АСЕ инхибиторите. Това лекарство често се използва за лечението на високо кръвно налягане. Е, оказва се, че чесънът действа като естествен инхибитор на АСЕ, но без всичките странични ефекти! Тялото ви естествено произвежда ангиотенсин 1-преобразуващия ензим или съкратено АСЕ. Но когато то произвежда твърде много АСЕ, това може да доведе до високо кръвно налягане.

Като естествен инхибитор на АСЕ чесънът намалява развитието на ензима АСЕ, което от своя страна снижава кръвното ви. Освен това, чесънът крие още една полза. Лютата билка помага и за разширяването на артериите, което сваля кръвното.

Още по темата: Чесънът е полезен в лечението на високото кръвно налягане

5. Гроздови семки:

Може да ви се струва странно, но е абсолютно вярно. Гроздовите семки помагат за свалянето на кръвното. В изследвания хората, които взимали екстракт от гроздови семки имали по-добри резултати в свалянето на кръвното от участниците в контролните групи. И то с големи граници. Участниците, които взимали екстракт от гроздови семки имали по-добро кръвно налягане по почти всеки показател! По-ниски систолични стойности, по-ниски диастолични стойности и дори снижен оксидативен стрес.

Още за екстракта от гроздови семки:Светият граал в битката с рака

6. Глог:

Изследванията показват, че това невзрачно растение от Европа прави чудеса за кръвното налягане. Високото кръвно налягане често е причинено от втвърдяващото артериите възпаление. Но глогът действа като противовъзпалително средство, което се цели в увреждащото артериалните стени възпаление, така че те стават по-гъвкави и кръвта тече по-лесно.

Прекрасни рецепти от глогинки: Лесен шнапс от глогинки и други рецепти за укрепване на сърцето

7. Магнезий:

Когато в артериите се натрупа калций, те започват да се втвърдяват и това кара кръвното ви рязко да достига много високи стойности. Но магнезият може да помогне за блокирането на това натрупване, правейки артериите ви отново гъвкави и здрави. И разбира се, снижавайки кръвното в резултат.

Прочетете също: Хранителни добавки подобряват функцията на сърцето

 

Източник:

https://healthiertalk.com/slash-blood-pressure-naturally-with-7-powerful-supplements/

Снимка: Underground Health Reporter

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *