Хората с тези заболявания трябва незабавно да спрат да ядат чесън! Той може да е опасен за тях!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Чесънът безспорно е безкрайно полезен за здравето. Но както е с всичко, той не е еднакво полезен за всички хора. Вижте в кои случаи трябва да внимавате с яденето на чесън:

garlic-not-advisable-for

Множество изследвания твърдят, че активното съединение в чесъна, наречено алицин използва същите механизми като ACE инхибиторите, свалящи кръвното налягане. Чесънът също така предпазва от производството на хормона ангиотензин 2 и спомага за отпускането на кръвоносните съдове. Чесънът е също така много полезен що се отнася до свалянето на високите нива на вредния (LDL) холестерол. Изключителните му ползи за здравето са го превърнали в един от най-полезните зеленчуци. Друго хубаво нещо е вкуса му. Не всеки го харесва, но е факт, че много ястия просто не са същите без чесън. Чесънът е смесица от приятен вкус, хранителни вещества и здравословни свойства!

Чесънът е най-добрият лек за имунната система в допълнение към факта, че сваля кръвното налягане и холестерола. Скорошно изследване твърди, че редовната консумация на чесън може да снижи риска от грип или настинка с 63%! Той помага и за лечението на стафилококови инфекции, както и на ушни инфекции.

Като консумирате чесън, съединенията в него ви помагат да подобрите здравето си, както и да избягвате някои потенциално сериозни проблеми и тежки заболявания. Но ако сте сред хората, страдащи от изброените по-долу заболявания, вие трябва да сте изключително внимателни когато консумирате този супер здравословен зеленчук или по-добре направо да го избягвате.

Чесънът може да причини лош дъх, киселини, газове, гадене, мирис на тялото и остатъчен силен вкус в устата когато се консумира суров, но всичко все пак зависи от телесната химия на отделния човек.

Обаче, не всички хора трябва да консумират чесън, защото при някои хора консумацията му може да доведе до много повече проблеми, както и до усложнения:

Чесънът съдържа естествени антикоагулантни (кръвосъсирващи) свойства, което означава, че е отличен за лечението на проблеми с кръвообръщението, защото разрежда кръвта. По този начин, той пази от съсиреци в кръвта, които биха могли да доведат до инфаркт, тромбоза и инсулт. Обаче, ако вече пиете лекарства за разреждане на кръвта, не се препоръчва да ядете чесън понеже това може да доведе до обилно кървене.

Ето защо преди операция, трябва да спрете да ядете чесън поне две седмици по-рано, защото разреждайки кръвта той може да усили кървенето.

Хората, страдащи от каквото и да било заболяване, изискващо изписвани по рецепта лекарства не трябва да консумират чесън преди да са се посъветвали с личния си лекар.

Чесънът може да затрудни разграждането на някои лекарства от страна на черния дроб или дори да снижи ефикасността на лекарствата, пити за проблеми с черния дроб.

Така че хората с проблеми с черния дроб трябва да внимават с яденето на чесън. Като антибактериална и противовирусна храна, която елеминира бактериите, хората смятат, че яденето на чесън ги пази от хепатит. Но този здравословен зеленчук не може да се яде като лек за хепатитния вирус. Също така, можем да кажем, че чесънът стимулира стомаха и червата, и че това може да снижи количеството стомашна киселина в чревния тракт и да повлияе на храносмилането на храната, влошавайки симптоми като гаденето.

Ако пациенти, които страдат от небактериална диария консумират суров чесън, лютият вкус на суровия чесън може да стимулира червата и да доведе до хиперемия и оток на чревната лигавица и да влоши още повече състоянието им. Така че внимавайте с консумацията на чесън при диария!

Почти всички лекарства, особено противозачатъчните средства, могат да си взаимодействат неблагоприятно с чесъна, в каквато и да било форма да е той.

Чесънът може да дразни храносмилателната система, така че, ако стомашно-чревният ви тракт лесно се раздразва, чесънът може само да влоши нещата и да ви дразни. Чесънът може също така да предиизика и някои неблагоприятни стомашно-чревни симптоми, когато го ядете  наред с взимането на лекарства за стомаха.

Умерените количества суров чесън са безопасни при бременност или кърмене, но през тези периоди не се препоръчва прием на чесън с лечебни цели.

Ако кръвното ви е в нормални граници или клони към по-нисичко, консумирането на чесън може да го снижи още повече и да причини здравословни усложнения. Опитвайте се да консумирате чесън от време на време в умерени количества.

Пациентите с някои очни заболявания не трябва да ядат чесън. По-продължителната консумация на чесън може да навреди на очите, особено при хората, страдащи от очно заболяване, свързано с кървене. Тези пациенти трябва да избягват чесъна, защото той може да влоши кървенето и да повиши риска от загуба на зрението.

И така ако сте сред тези хора, спрете да ядете чесън, защото той може да е вреден за здравето ви. Молим ви да споделите тази важна информация с приятелите и семейството си.

 

Източници:

http://www.homehealthyrecipes.com/if-you-have-one-of-these-6-conditions-you-should-stop-consuming-garlic-immediately-it-is-very-dangerous/

http://www.healthylifetricks.com/warning-six-types-of-people-who-should-not-eat-garlic/

Снимка: Million Pictures

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *