Този малко познат, но много ефикасен антиоксидант ще промени здравето ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

benefits-of-molecular-hydrogen

Ако не сте запознати с ползите от молекулния водород, тази статия ще ви предостави нови и полезни знания, както и възможна промяна в начина ви на живот.

В сферата на науката и медицината нещата се променят бързо. Малки открития се правят почти всеки ден, а огромните открития понякога променят човешкото здраве за десетилетия напред. Такъв беше случаят през последните петнадесет години по отношение на възпалението.

Увреждането на организма, причинявано от възпалението изобщо не беше ясно на науката преди това и този процес направи на пух и прах много от „вечните” постулати в традиционната наука за това как действа човешкото тяло.

Когато изследователите осъзнаха размера на клетъчното увреждане, причинявано от нормалния и необходим биологичен процес, наречен окисляване, това отговори на много въпроси (и създаде безброй нови). Вторичен продукт на окисляването са свободните радикали (реактивни кислородни вещества), които причиняват оксидативен стрес (огромно количество възпаление в целия организъм).

Окисляването води до свободни радикали, а свободните радикали водят до възпаление. Вече знаете, че възпалението води до заболявания. То е основната причина зад толкова много болести и симптоми, че понякога е трудно да се осмисли напълно.

Молекулният водород: Най-новото и най-голямо антиоксидантно откритие!

Възпалението не само може да влоши дадено заболяване, което вече имате, самото то може да причини заболяване. Всяка сериозна епидемия, която е засягала човечеството съдържа елемента възпаление в себе си — сърдечни заболявания, рак, диабет, затлъстяване, психически заболявания, деменция и още толкова много други!

След като окисляването беше разбрано, експертите си поставиха за задача да открият противодействие и откриха антиоксидантите. „Антиоксидантите са молекули, които се борят с увреждането, причинявано от свободните радикали, които са нестабилните молекули, увреждащи клетъчните структури. Антиоксидантите правят това като предоставят електрони на свободните  радикали и по този начин ги неутрализират”.

Содата за хляб: Най-добрият приятел на всеки болен от рак пациент

Антиоксидантният отговор

Антиоксидантите се съдържат в най-голямо изобилие в натуралните пълноценни храни. Ето защо е така важно храната ни ежедневно да е разнообразна и богата на хранителни вещества.

Тогава достатъчно ли е само да консумираме повече натурални антиоксиданти?  Не съвсем. Макар че добавянето на дребни горски плодове (берита), черен шоколад, ядки, семена, мазни риби, зелени листни зеленчуци и така нататък е отлично за тялото и за дългосрочното ни здраве, само това, че ги добавяме към храната си не е достатъчно за контролирането на възпалението.

Борбата с окисляването като цяло не е най-добрата стратегия за здраве. Тази проста истина може също така да обясни защо много от изследванията на антиоксидантните храни към днешна дата не са окончателни  и напълно убедителни.

Прочистете тялото си с минерални извори на… таблетки

Окисляване: полезното и вредното

Нови научни изследвания потвърдиха, че не всички свободни радикали са еднакви. Същото се отнася и за възпалението…

От една страна то може да разпердушини тялото ви на клетъчно ниво, ако бъде оставено да действа неопределено дълго без контрол. От друга страна, тялото се уповава на възпалението, което убива бактерии, вируси, паразити и много други вредни микроби.

Свободните радикали, които причиняват най-много увреждане биологически се наричат хидроксилни радикали. Те се формират от равни части водород и кислород. Макар че консумацията на антиоксиданти стимулира ензимна реакция, която помага за поддържането на хидроксила под контрол, този метод не може да го елиминира.

12 симптома на атака на „свободните радикали”

В тялото има други свободни радикали, които са част от сигнализиращия защитен механизъм, наречен REDOX. Той е вътрешният начин на тялото за контролиране на свободните радикали.

Хидроксилът не е част от полезната сигнализираща пътека REDOX. Всъщност, конкретно този свободен радикал няма никаква друга цел, освен да уврежда тъканите вътре в тялото ден след ден. И което прави нещата още по-лоши е фактът, че нищо не е защитено от хидроксилна атака.

Как се отървава човек от хидроксилните радикали без да въздейства на REDOX пътеката, от която се нуждае тялото му, за да оцелее? Отговорът в крайна сметка се оказа изненадващо лесен.

С помощта на най-често срещаната субстанция във вселената: ВОДОРОД.

8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Молекулен водород: Антиоксидантът, от който не знаехте, че се нуждаете

Повече от 90% от съществуващите атоми са направени от водород. Водородът представлява повече от две-трети от масата на човешкото тяло. Той определя нашето pH и е фантастичен метод за отърваване от хидроксил радикалите!

Молекулният водород се състои от два водородни атома. Ползите от молекулния водород започват да си създават място в медицината като мощно средство за лечение.

Концепцията и възможностите му са впечатляващи. Тъканите в човешкото тяло бързо усвояват микроскопичния атом. Той е достатъчно нежен, за да не повлиява негативно REDOX пътеките, и в същото време достатъчно силен срещу конкретни радикали, които ви унищожават на клетъчно ниво.

Списанието Nature Medicine първо публикува резултати за молекулния водород през 2007 година и в годините след това са написани повече от 300 други статии в легитимни научни списания, потвърждаващи първоначалните резултати.

Отново и отново бива доказвано, че молекулният водород има важни и измерими ползи срещу почти 40 заболявания и разстройства, които тормозят човешкото тяло.

Най-добрата новина е, че пациентите, възползващи се от предоставяните от молекулния водород ползи не са съобщавали за отрицателни странични ефекти. Мощен вакуум от опасни свободни радикали, който не уврежда здравите клетки във вас, нито прекъсва свободните радикали, които ви трябват в REDOX пътеката?

Алкалната диета: Основа за по-добро здраве

Верижната реакция на молекулния водород върху човешкото тяло

Действия на молекулния водород в тялото:

 • Бори се с оксидативния стрес конкретно причиняван от хидроксил радикалите
 • Ускорява метаболизма
 • Снижава възпалението в цялото тяло
 • Подобрява глюкозния метаболизъм (отличен е за диабетици!)
 • Стимулира основните функции на сърцето (коронарна перфузия)
 • Влива енергия в имунната система за по-добро заздравяване
 • Помага за лечението на тъканите, опустошени от химиотерапия и лъчетерапия
 • Регулира генната експресия
 • Поддържа производството на ATP (енергийния източник на митохондриите ви)
 • Стимулира антиоксидантните механизми на тялото

Въпреки че още не са провеждани изследвания с хора, въздействието на молекулния водород върху лабораторни плъхове с Паркинсон и Алцхаймер е обещаващо. Нямам търпение да видя още резултати в тази област в следващите години! Невродегенеративните заболявания са нарастваща епидемия и ще е чудесно да видя истински напредък, постигнат в лечението им в близко бъдеще.

Невероятно лесен трик алкализира pH баланса в тялото

Как да използваме молекулен водород

Има няколко метода за консумиране на молекулен водород…

 • Вдишване на газа
 • Пиене на наситена с водород вода
 • Взимане на наситена с водород вана
 • Венозно инжектиране на водороден физиологичен разтвор
 • Стимулиране на бактериалния растеж в чревния тракт, който произвежда водород
 • Използване на водородни капки в очите.

Имах късмета да се срещна с невероятните учени, които впрегнаха силата на молекулния водород. Те специализират в науката за водата и произвеждат нещо, което смятам за най-лесната и ефикасна система за предоставяне на ползите от молекулния водород на пазара.

Както казах, тя е лесна и проста, просто взимате таблетка водород (Active H2), пускате я в бутилка с вода, затваряте я плътно докато таблетката се разтвори и пиете водата. Готово. Това е всичко, което трябва да правите. По веднъж на ден е достатъчно за постигането на невероятните резултати, постигани от други водородни терапии.

Да, толкова е лесно! Просто пийте по бутилка наситена с водород вода всеки ден и си набавяйте мощните и научно доказани ползи на молекулния водород!

Най-добрата част е че тялото ви така или иначе е изградено от две-трети водород. Водородът е естествена субстанция, която тялото разпознава и разбира. Не се съобщава за никакви странични ефекти от хората, които го пият или от учените, които го изследват. Тялото го обработва незабавно и залива организма ви с безопасна – биологично съвместима – доза енергия и бореща хидроксилните радикали субстанция.

Молекулният водород е естествен, натурален и ефикасен антиоксидант, от който се нуждаете в живота си.

Кийт Скот-Мъмби

Източник:

https://easyhealthoptions.com/antioxidant-youve-never-heard/

Снимкa: Dr. Keith Scott-Mumby

 

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *