Прочистете тялото си с минерални извори на… таблетки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

И преди съм писала за „извора на младостта”, визирайки горещите минерални извори, които са супер богати на минерали и на серни съединения. Тези субстанции проникват през кожата и облекчават мускулни болки/спазми, артрит и кожни обриви. Топлината на водата стимулира кръвообръщението, което спомага детоксикацията и подобрява притока на кръв към сърцето.

hot-springsM,

Осъзнавам, че някои от вас не могат да пътуват, така че пресъздавайте горещите извори в собствената си вана, както го правя аз. Минералните соли за вана като тези от Мъртво море се продават в много магазини. (Можете да закупите соли за вана от следните сайтове SelinaNaturally.com, SeaSalt.com и RealSalt.com). Можете също така да купите по-силни (но все пак успокояващи), прочистващи препарати за вана, които съдържат синап или джинджифил. Аз купувам „Синапени соли за вана” (“Mustard Bath Salts”) онлайн. Снимката е от Strawberry Hot Springs, намиращи се в Стиймбоут спрингс, Колорадо, САЩ. Била съм там и мястото е толкова невероятно, колкото изглежда.

По-долу ще откриете списък на натуралните хранителни добавки, които ви детоксикират все едно сте били на минерални бани. Детоксикацията е просто „пречистване” на клетките (или стомаха) и тя помага за изхвърлянето на химически замърсители от организма. Човек премахва токсините посредством различни процеси, включително и чрез този, наречен „метилация” (процеса на заместване на водороден атом с метилна група). Можете да пиете която и да било или всички посочени тук добавки, но първо се консултирайте с лекаря си:

MSM: Метил сулфонил метанът е органична форма на сярата, която предоставя на тялото сяра, а сярата е един от ключовите лечебни елементи в горещите минерални извори. Метил сулфонил метанът се съдържа в плодове и зеленчуци. Клинични изпитания показват, че MSM облекчава остеоартритните болки като изгражда порест слой в ставите. Основаващите се на сяра съединения като MSM се счита, че пречистват черния дроб (като повишават глутатиона), облекчават алергиите/астмата и пречистват стомаха. Той се продава навсякъде.

Прочетете още за сярата: Изчезващият минерал, от който зависят кожата, мускулите и костите

Таурин: Тази естествена аминокиселина се основава на сяра, а сярата както току що открихте е полезна за тялото. Тауринът помага на хората с високо кръвно, аритмия на сърцето, висок холестерол и стомашно-чревни проблеми. Тауринът може да помогне срещу дегенерация на макулата.

Метионин: Още една сярна аминокиселина, която ви помага да метилирате, продавана в магазините за здравословни храни. Тя помага за изграждането на клетъчните мембрани, подобрява настроението и облекчава ставните болки. Тя се преобразува в SAMe, още една популярна хранителна добавка.

Витамин B12 и фолиевата киселина (или 5-MTHF): Тези В витамини улесняват тялото в метилирането му и следователно, в пречистването му от токсините. Тези В витамини участват в метаболитна пътека, която ни предпазва от рак на гърдата и на простатата. В витамините също така защитават сърцето, кръвоносните съдове и нервите.

Магнезий: Минералните извори съдържат много минерали, включително магнезий, който прониква през кожата и облекчава болките в мускулите. Магнезият е в основата на епсом солите и има силно облекчаващо действие. Хранителните добавки с магнезий са благотворни за настроението, мускулните болки и нивата на енергия.

Прочетете още: 10 причини да използваме Епсом соли

Силиций: Някои лечебни минерални извори са във великолепен син цвят, благодарение на високото си съдържание на силиций. Този минерал прониква през кожата и помага при псориазис, екзема и обриви. Хранителните добавки със силиций мощно изграждат костите и със способността си да формират колаген ви разкрасяват косата ви красива, ноктите ви здрави и кожата – гъвкава. Те помагат и при разширени вени и хемороиди.

Сузи Коен, Фармацевт

Източник:

http://www.betterhealthpublishing.com/detox-your-body-with-hot-springs-in-a-pill/

Снимка: hk.lifestyle.yahoo.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *