Лесен трик за отслабване с ярка светлина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sunshine

Ярката светлина стимулира ли отслабването?

Ако от години се борите да се отървете от излишните килограми, то ще сте щастливи да чуете, че има нов начин да задействате метаболизма си — и това не е някоя модна диета или стриктен режим на физически упражнения.

Това е лесен трик, който впряга силата на естествените цикли на тялото ви да се освобождава от телесните тлъстини, да балансира кръвната захар, да повишава инсулиновата резистентност и да снижава риска ви от диабет.

И всичко което трябва да направите, за да изпитате тези метаболитни ползи е да се изложите на светлината …

Защото точно в този момент учените хвърлят нова светлина върху проблемите на метаболизма, както метафорично, така и буквално.

Ако сте пропуснали да прочетете: Отслабване със светлина

Изследователи от Северозападния университет наскоро откриха, че излагането на ярка светлина сутрин подобрява способността на тялото да изхвърля глюкозата от кръвотока.

А вечер, ярката светлина има обратен ефект — тя причинява рязко покачване на кръвната захар.

Сигурна съм, че знаете, че метаболитните процеси като резистентността на кръвната захар и на инсулина имат пряко въздействие върху. Но те също така въздействат и на теглото…

По-предишно изследване, проведено от Северозападния университет показа, че хората, които се излагат на ярка светлина сутрин  също така тежат по-малко от хората, които се излагат на ярка светлина след 12:00 часа.

Ако се чудите как нещо толкова обикновено като малко сутрешна светлина може да ви помогне да балансирате кръвната си захар и да отслабнете, отговорът отново опира до здравето на биологияния ви часовник.

Нашите тела са създадени за светлина през деня и за тъмнина през нощта. Но днес ние лесно пропускаме естествените цикли на деня…

Например, ако постоянната ви работа включва прекарването на целия ден в клетка без прозорци или ако прекарвате цяла нощ в гледане на телевизия или сърфирайки в мрежата пред ярко светещия екран, вие рязко изкривявате здравето на прецизно регулирания си биологичен часовник.

Още една опасност: Не работете в раковите часове

„Светлината е най-мощният фактор за синхронизиране на вътрешния часовник на тялото, който регулира циркадните ритми, които от своя страна също така регулират енергийния баланс” казва старши ръководителят на по-ранно норвежко изследване Филис С. Зий, M.D. „Ако човек не си набавя достатъчно светлина в подходящото време на деня, това може да десинхронизира вътрешния часовник в тялото, познат с това, че променя метаболизма и може да доведе до напълняване”.

Понеже изглежда, че най-хроничните и тревожни метаболитни проблеми са просто начинът, по който тялото ви моли да възстановите естественото си излагане на светлината,  време е да позволите на слънцето да грее в живота ви…

Още по темата:  Съзерцаване на слънцето: Защо трябва да го правиш!

Изследователите казват, че 20 до 30 минути светлина между 8 и 12 часа са достатъчни за снижаването на теглото на тялото в дългосрочен план. Тази светлина също така лекува и депресия като подобрява настроението ви.

Има няколко лесни начини да правите това. Ако работите на закрито по цял ден, взимайте си почивки като ставате от бюрото, за да се насладите на светлината на деня. А ако наистина не можете да излизате на ярка светлина в сутрешните часове, опитайте се да си набавяте ярка светлина изкуствено — купете си терапевтична лампа или лампа, която имитира естествената светлина и се потапяйте в лъчите й на бюрото си.

от Джени Смиековски

Източник:

http://easyhealthoptions.com/can-bright-light-make-you-lighter/

Снимка: www.appszoom.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *