Най-важното вещество за мозъка, което вероятно пренебрегвате в храната си!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Чудодейният минерал за мозъка, тялото и душата

Когато мислите за витамините и минералите които са незаменими за вас, едва ли първо се сещате за йода. Обаче, този минерал може да е по-важен от калция и витамин С, защото е нужно да приемате по 150 микрограма на ден.

iodine-brain

През февруари 2016 година британски вестник, специализиран в диабет и ендокринология, съобщи че бременните жени трябва да взимат йод като хранителна добавка, защото той стимулира познавателното развитие на бебето и повишава коефициента му на интелигентност. Освен това, йодът предпазва от косопад и стимулира растежа на косата, защитава щитовидната жлеза и допринася за унищожаването на раковите клетки.

Йодът е много важен за човешкото тяло, особено за функционирането на щитовидната жлеза, да, буквално, за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Трябва да подчертаем, че когато повечето хора мислят за йод, те са склонни да мислят, че той е полезен единствено за щитовидната жлеза. Но не само щитовидната жлеза изпитва глад за този минерал! Йодът се концентрира също в слюнчените жлези, лигавицата на стомаха и тънките черва, гърдите и яйчниците, очите и частта от мозъка, където се произвежда цереброспиналната течност.

Недостигът на йод, в която и да било тъкан може да причини проблеми с тази част от тялото и отслабва имунната система. Някои симптоми на недостиг на йод са замъгляване на мозъка, възли в кожата често срещани при артрит, фиброза и фиброиди, фибромиалгия и хронична умора.

Йодът – жизненоважен за оцеляването ни през 21 век

Книгата на д-р Дейвид Браунстайн „Йодът: Защо се нуждаете от него, защо не можете да живеете без него” е може би една от най-добрите книги за йода. В книгата си той обяснява как йодът убива гъбички, бактерии, вируси, и как премахва флуорида и позволява на тялото да се детоксикира от тежки метали— дори от токсичните метали (като, живак и кадмий), които други методи на детоксикация не могат да премахнат.

Йодът в основни линии храни жлезите ви; той храни всичките ви клетки. Все повече изследователи преоткриват чудодейното действие на този минерал върху цялото тяло.

Нобеловият лауреат д-р Алберт Сент-Георги (1893 – 1986), лекарят, който откри витамин С, пише:

„Когато бях студент по медицина, йодът под формата KI (калий-йод) беше универсалният лек. Никой не знаеше какво правеше той, но той правеше нещо, и то нещо полезно. Ние студентите обобщавахме ситуацията в следното стихче: Ако не знаете къде, какво и защо, предписвайте тогава калий и йод”.

Лин Фароу, автор на „Йодената криза”, пише много за това как йодът помага при рак на гърдата и предпазва от умствена изостаналост. Добре документирано е че недостигът на йод е водещата причина за умствена изостаналост в света.

Йод: Отколешният животоспасяващ лек – преоткрит!

Това не е всичко!

Йодът е най-важното нещо за мозъка, а най-вероятно не консумирате достатъчно от него!

Липсата на йод въздейства негативно върху познавателните способности, защото мозъкът се нуждае от достатъчно йод.

Освен че помага на мозъчната функция, достатъчното количество йод укрепва волята. Хората ще се удивят от това колко силна става волята им! Това действие може да се дължи на факта, че йодът премахва флуорида от епифизната жлеза – ендокринната жлеза, намираща се в мозъка, за която се казва, че е „седалището на душата.  Епифизната жлеза се приема също така за третото око и действа като врата към душата и към по-висшите нива на съзнанието, отвъд създадената от мозъка матрица.
Знаехте ли, че много повече от 90% от хората са с недостиг на йод?

Епифизната жлеза: една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, крити от човечеството тайни

Намирам това за наистина интересно. Ако йодът може да е чудодеен лек, защо не ни информират за неговото мощно действие върху тялото? Това дължи ли се на факта, че йодът не може да се патентова и не прави пари за фармацевтичната индустрия?

Как да си набавяте йода от който се нуждаете?

С изключение на морската храна, включваща морските водорасли, йодът не се съдържа в голямо изобилие в много храни. И кухненската сол няма да ви помогне да си набавяте йода, от който се нуждаете. Изследвания показват, че само десет процента от йода в солта се усвоява напълно от тялото. А тя предоставя нищожни количества йод, много по-малко от препоръчителната доза. И докато сме на темата за солта, ще е добре да избягвате бялата кухненска сол. Вместо това инвестирайте малко повече пари и си купувайте качествена келтска морска сол или хималайска сол.

Най-добрата форма на хранителна добавка с йод е атомният йод. Той се усвоява по-лесно заради молекулната си структура.

iodine-capsules

Какво казват експертите за дозата?

Препоръчителната дневна доза йод е около 150 мкг, но според д-р Дейвид Браунстайн трябва да приемаме далеч повече от препоръчаната от властите доза. Д-р Браунстайн и други изследователи препоръчват дози от 6 до 50 мг на ден за повечето хора. Някои изследователи препоръчват високи дози, като 50 до 100 мг на ден, за зареждане на тялото и за премахване на микробите, които са се натрупвали с години поради отслабената имунна система от всичките токсини в заобикалящата ни среда.

При положение че йодът няма странични ефекти за разлика от фармацевтичните лекарства, както и че към него не се развива резистентност, не е лесно да се спори срещу взимането на високи дози от този минерал.

Колко време е нужно за извличане на ползите от йода?

Макар че може да отнеме много месеци за прочистването на тялото от токсините или за лекуването например на кисти в яйчниците, положителните последици върху мозъка и енергийните нива се проявяват много по-бързо. Хората, които приемат достатъчни количества йод, казват че се чувстват много по-добре, радват се на повишена енергия и на премахване на замъглеността на мозъка, както и на по-изострени умствени способности.

Всички се нуждаем от подсилване на тялото, защото когато здравето ни е добро, можем много по-лесно да се справяме с предизвикателствата на живота. Всички се нуждаем от енергия за да преминаваме успешно през сериозните промени, които ни предстоят.

Препоръчителна дневна доза:

* от 2 месеца до 4 години по 70 микрограма на ден

* от 4 години нагоре и бременни и кърмачки по 150 микрограма на ден

Храните, съдържащи йод са морските храни, спанакът, копривата, чесънът (който обичайно се счита за естествен антибиотик), ядките…

И така, кои храни съдържат йод?

– Повечето естествен йод се съдържа в океаните. Изключително висок процент йод се съдържа в морските водорасли, познати също като морски зеленчуци.

– Морската храна усвоява голямо количество йод. Особено полезни в случая са мидите, скаридите и бялата риба. Консервите с риба тон в олио също съдържат голямо количество йод.

– Трудно е да се задоволят нуждите ви от йод от зеленчуци, ядки и зърнени храни, но ако включвате в деня си по няколко малки порции ще успеете.

– В чаша прясно мляко от 200 мл има около 60 микрограма йод.

– В парче риба около 100 г има около 66 микрограма йод.

– В 125 мл кисело мляко има около 60 микрограма.

– Ако изядете четири миди ще си набавите 69 микрограма йод.

– В две сварени яйца има 54 микрограма от този минерал.

Още полезна информация за йода ще откриете в категория „Йод” в сайта.

Източници:

http://foodsandhealthylife.com/this-is-the-most-important-thing-for-your-brain-and-most-probably-you-do-not-consume-it-enough/

https://www.sott.net/article/317248-Iodine-The-miraculous-mineral-for-your-brain-body-and-spirit

Снимка: Foods and Healthy Life; Природа против рака

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *