Предпазете се от рак в дома си с тези лесни 6 стъпки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Здравият разум показва, че мъничко превенция на рака препятства използването на много лекарства, ако не дай си боже пипнете рак.

woman doing chores cleaning bathroom at home

Има много стъпки, които можете да предприемете – у дома си, в начина си на живот и що се отнася до тялото си – за да намалите драстично риска си от рак до живот.

Освободете се от вредните продукти за чистене

Токсичните почистващи препарати в дома ви драстично повишават риска ви от рак – особено риска от рак на гърдата за жените, които са тези, които ги използват най-често.

Жените доказано усвояват по цели 2.5 кг токсини през кожата си всяка година.

Основаващите се на белина продукти убиват повечето микроби, но само парите, които отделят не си струват да се излагате на опасността. Продуктите на база амоняк на практика са безполезни що се отнася до убиването на определени бактерии, така че използвайки ги вие рискувате цялостното си здраве съвсем неразумно.

Унищожаваме способността на имунната си система, за да се борим с микробите и инфекциите като силно насищаме заобикалящата ни среда с антибактериални продукти.

Известно излагане на микроби поддържа имунния ви отговор в най-добра работна форма. Единствено болниците и заводите за храни трябва да поддържат стерилна атмосфера – вероятността там да се разпространяват болести е много по-голям.

Най-добрите продукти, които да използвате за цялостното почистване на дома или офиса са обикновен сапун и вода.

Добавянето на естествени нетоксични почистващи вещества като ябълков оцет и сода за хляб се отличават с ефикасно действие без опасни странични ефекти.

Освежителите за въздух под формата на потпури и органичен тамян освежават дома ви безопасно и натурално.

Вместо да носите дрехите си на химическо чистене, изпирайте ги на ръка с мек сапун и вода и ги сушете на въздух – можете да премахвате петната с бял оцет.

Химикалите, които се използват при химическото чистене доказано се свързват с няколко форми на рак, според Агенцията за защита на околната среда (EPA).

Естествените дезинфектанти надделяват над токсичните в битката за чистота

Изхвърлете храните в консерви

Покривният слой, който се използва в консервните кутии съдържа изключително високо количество бисфенол А (BPA) – обичайно използвана съставка при производството на консервни кутии, пластмаси и смоли, която е силно токсична за човешкото тяло.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) посочва, че 93% от американските граждани имат този токсин в телата си.

Ферментиралите храни като алкохол, вино, оцет, кисело мляко, хлябове с мая и сирена спомагат за разграждането на наслагванията от този вреден токсин в тялото.

Като спрете да купувате храни в консервни и пластмасови опаковки, вие можете драстично да снижите нивата си на BPA и да започнете да прочиствате организма си от тях.

BPA, да поиграем на криеница

Избирайте органични храни когато е възможно

Знаем от десетилетия колко опасни са пестицидите. Като си набавяте органично отглеждани зеленчуци и продукти от органично отглеждани животни когато ви е възможно, вие ограничавате излагането си на тези вредни вещества.

Това е особено важно що се отнася до „меките” плодове и зеленчуци – като прасковите и доматите – които усвояват повече инсектициди и химикали от плодовете с по-дебела кора.

Отново, добавянето на ферментирали храни в хранителния си режим може да ви помогне да прочистите тялото си от тези токсини, ето защо ограничаването на неорганичните продукти наистина ви се отплаща в бъдещето.

20 начина за детоксикация на дома

Отървете се от тефлона

Приблизително 60% от съдовете за готвене в Съединените щати имат някаква форма на незалепващо покритие.

Обмислете използването на чугунени или „зелени” т.е. безвредни съдове с незалепващо покритие – като керамичен титан или емайлиран с порцелан чугун – които не съдържат химикала PTFE, който откриваме в повечето съдове с незалепващо покритие и който отделя канцерогени при нагряване.

Чугунът е евтин, вечен и напълно натурален.

Ако изберете съдове за готвене без гладко покритие може да изисква малко повече търкане, докато ги миете, но няма да вдишате и поглъщате тези опасни съединения.

Пазете се от тефлона

Избирайте котлона на печката

Приготвените в микровълнова фурна пуканки са една от най-популярните храни на пазара на снаксовете. Ако си приготвяте пуканки на котлона ще се уверите, че те са по-вкусни и много по-полезни за вас.

Парите в пуканките, приготвяни в микровълнова фурна се свързват с множество респираторни проблеми и дори са довеждали до влошаване на респираторната функция в тялото. Химическите добавки в пакетираните храни са още неща, от които тялото ви не се нуждае.

Токсините не са красиви

Ако ежедневно използвате грим, може би тялото ви абсорбира по няколко килограма вредни химикали през кожата си всяка година.

Повечето съставки, използвани в гримовете, лосионите и другите продукти за лична хигиена не се тестват, а почти 1000 от често срещаните добавки в тях са известни токсини!

Непременно се информирайте какво слагате върху кожата си като проверявате съставките на продуктите, които използвате редовно. Парабените, наночастиците и формалдехидът са само някои от нещата, които да избягвате – а те не винаги са включени в съставките.

Ако не сте сигурни, проучвайте. Усвояването през кожата е много по-опасно от токсините, които поглъщате. Храносмилателната ви система ще филтрира и разгради поне част от консумираното от вас, но токсините, които проникват в тялото ви през кожата, изобщо не се филтрират или разграждат.

5 изненадващи източника на токсини

Малки стъпки… големи резултати

Тези продукти и добавки добавят пластове и пластове токсини в тялото ви, както и освобождават канцерогени във въздуха, който дишате. Като ограничите нещата, които носите в дома си, вие правите първата стъпка към предпазването си от рак.

Вие прекарвате най-много време в дома си – там ядете, спите, почивате си и чистите – още повече, ако работите в дома си. Добавянето на питателни храни, много почивка и редовни физически упражнения ще поддържа тялото ви жизнено по-дълго време … както и по-силно… за много години напред.

Направете дома си – и себе си – колкото се може по-неподатливи на рака и снижете риска си до живот от развиването на тази – и на много други – заболявания.

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/cancer-prevention-in-your-home-six-ways/

Снимка: G & C Multiservices Inc.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *