Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Обичам  да вляза в кухнята в неделя сутринта. Любимата ми закуска се състои от три яйца, изпържени в масло, а към тях стейк от животно, пасло по поляните. Много протеини и омега-3 мастни киселини. Семейството ми се събужда от възхитителната миризма, а вкусът е ненадминат. Ние обожаваме стейк и яйца.

Но наскоро аз се завърнах към добрите, старомодни тенджери и тигани от чугун, които баба ми използваше. Изхвърлих всичките си тефлонови съдове. Колкото и да са удобни, аз няма повече да ги използвам.

teflon_zps2a4eb828

Химикалът, който производителите използват за предотвратяване залепването на храната се нарича перфлуорооктанова киселина (PFOA). Това вещество е високо токсично спрямо околната среда и спрямо човешкото тяло.

Когато готвите в тефлонови съдове токсичният химикал влиза в храната ви. Освен това, токсичните изпарения се освобождават във въздуха. Вие нищо не подушвате. Но всеки, който е в обсега на парите ги вдишва и е в опасност.

Повечето собственици на домашни любимци знаят, че ако човек остави тефлонов тиган върху горещ котлон, парите могат да убият неговите птички домашни любимци. Представете си какво причиняват тези пари на вас и на вашето семейство.

И не става дума само за тефлоновите тигани…

Перфлуорооктановата киселина се използва и в други опасни продукти. Неща като средствата за почистване, средствата за полиране и шампоаните.

Не е чудно, че фирмата DuPont, която произвежда тефлона беше съдена от 15 щата. А фирма 3M, която произвежда Scotchgard, трябваше да промени формулата на продукта си.

Перфлуорооктановата киселина отива в черния ви дроб, бъбреците и щитовидната жлеза. Мъже, тя атакува тестисите ви. Тя застрашава имунната ви система. Тя причинява безплодие, вродени дефекти и рак. И нея не можете да я отмиете, както миете микробите от ръцете си, защото тя остава в тялото ви десетилетия.

Елиминирайте излагането си на това токсично вещество, ако имате тази възможност. Това означава да мислите внимателно за това как приготвяте храната у дома си. Обмислете използването на чугунени съдове за готвене или на емайлирани тенджери и тигани.

А за да спомогнете за изхвърлянето на тези химикали от тялото си добавете тези естествени хранителни добавки към храната си:

  • Хлорела: Хлорелата е изсушено водорасло. Тя е пълноценен протеин с противоракови и имуноизграждащи качества. Тя се използва от стотици години като средство за детоксикация. Вземайте по 500 мг на ден за начало и можете да стигнете до 20-30 г на ден.
  • Спирулина: Друго водорасло с високо съдържание на протеини, спирулината е древно средство за детоксикация. И при нея започнете с около 500 мг на ден като стигнете до 25 г на ден.
  • Кориандър: Това е великолепна билка, която можете да използвате при готвене и в салатите. Обичам вкуса й в сандвичите си. Можете да ядете колкото си искате от нея… колкото повече, толкова по-добре. Започнете с една шепа.

За да предпазите клетките си от увреждане, опитайте следните:

  • Алфа липоева киселина: Тя е антиоксидант, който изчиства токсините и предпазва клетките ви от тях. Тя също така спомага по-доброто действие на други антиоксиданти като витамин С, витамин Е и коензим Кю10. Вземайте по 100 мг на ден.
  • SAMe (S-аденосилметионин): Това е супер хранителната добавка за вашия черен дроб. Тя спомага за премахване действието на химикалите. Вземайте до 200 мг на ден.
  • МСМ (метилсулфонилметан): Страхотно средство за детоксикация, МСМ също предоставя облекчение при болка и алергии. Вземайте по 900 мг до 3 пъти на ден.
  • Бял трън: Чудесен за черния ви дроб, бъбреците, панкреаса и всички органи, засегнати от излагането на токсини. Вземайте по 300-600 мг на ден.

Желая Ви добро здраве,

Ал Сиърс, МД

Източник: Al Sears, Keep away from Teflon, 2010

Снимка: imgarcade.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *