За алое вера накратко, красива картина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

aloe_ferox_blooms2

Алое вера е многофункционално растение, признато като отличен лечебен източник в Индия и в целия свят. Днес изследователите разкриват още преимущества на това растение с множество приложения и вие непременно трябва да прочетете изброените тук полезни за здравето свойства на алое вера:

1. Някои свойства на растението алое вера го правят отлично средство за ускоряване на оздравителния процес при всякакви наранявания. Алое вера е отлично в лечението на белези, изгаряния и порязвания.

2. Алое вера подобрява храносмилането и помага за детоксикацията на тялото. Сокът и гелът от алое вера са добри слабителни средства и помагат за справяне с констипацията.

3. Растението алое вера съдържа витамините A, B1, B2, B6, B12, C и E, фолиева киселина и ниацин. Ежедневното пиене на чаша сок от алое вера може да подобри защитната система на тялото срещу всякакъв вид оксидативен стрес.

4. Сокът от алое вера заздравява венците и поддържа зъбите силни и здрави.

5. Алое вера регулира нивата на кръвната захар и пречиства черния дроб. Когато черният дроб работи както трябва, метаболизмът също е бърз.

6. Ако редовно извършвате усилена физическа дейност, сокът от алое вера ще помогне на тялото и на ставите ви да се възстановяват много по-бързо, тъй като снижава възпалението.

Внимание: Растението алое вера може да е токсично за домашните любимци, ако погълнат повече от него.

Източник: we-earth.blogspot.in , UNKNOWN HEALTHY FACT OF ALOE VERA, February 2013

Снимка: www.cactusjungle.com

Очаквайте още за алое вера наскоро.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *