Естествени лекове за 7 често пипвани в училище болести

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ваканцията на децата обикновено е блажено време от годината, особено Коледната. Но училището, освен знания, носи в себе си и редица зарази. Ето защо днес, в средата на коледната ваканция, ви предлагаме тази статия, в случай че имате проблеми с често срещани инфекции, хванати в класната стая:

Back-to-school-bugs-11

След като вълнението от започването на учебната година утихне, идва реалността с всичките неприятни зарази, които училищната обстановка крие. Класните стаи и площадките за игра са места където се въдят множество неприятни заболявания, като главови въшки, обриви, импетиго, краста и други.

За щастие има помощ… и повечето от тази помощ се съдържа в колекцията ви от етерични масла. Всъщност, ако у дома си имате етерични масла като лавандулово, лимонено, ментово и от мелалеука, вие можете да се справите с почти всичко, пред което ви изправи класната стая!

ГЛАВОВИ ВЪШКИ

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията, едно на четири деца в началното училище в САЩ пипват главови въшки всяка година. Детето може да хване главови въшки от друго дете, докато си играят, или ако споделя неща като гребен/четка, слушалки или легло.

Етеричните масла са нетоксична и безопасна алтернатива за спасяване от главови въшки в сравнение с традиционните фармацевтични решения. Редица етерични масла са показали, че са ефикасни—наред с ресането със ситен гребен—за елиминиране на главовите въшки, като най-добрите за целта са от мелалеука (или чаено дърво), лавандула, евкалипт, мушкато, мащерка, лимон и розмарин.

Смесете 60 г масло основа (зехтинът или маслото от жожоба са добър избор) с 15 до 20 капки от предпочитаното от вас етерично масло. Нанесете върху скалпа с памучно тампонче. Оставете сместта върху скалпа и косата за през нощта—поне 12 часа. Изрешете косата добре със ситен гребен и измийте с шампоан, изплакнете и повторете. Алтернативен подход е да смесите 15 до 20 капки етерично масло в 120 мл алкохол за мазане. Сипете сместа в пулверизатор и добре намокрете косата с пръскане. Отново оставете за поне 12 часа. Помнете—изресването на косата със ситен гребен е абсолютно важно за премахването на главовите въшки!

КОНЮНКТИВИТ

Конюнктивитът се причинява от вирус и води до зачервяване и подуване на лигавицата, обграждаща клепача. Той е много често срещан и много заразителен. Повечето случаи на конюнктивит траят 7-10 дни. Но понеже конюнктивитът може да е дразнещ и да причинява неудобство, повечето хора горят от нетърпение да намерят лек.

Трите етерични масла, които бих използвала са: от чаено дърво (мелалеука), лавандула и евкалипт. Тези масла могат да се нанасят по два начина:

  • Напръскване около засегнатия човек, особено при лягане
  • Намазване с маслата върху костта, окръжаваща окото без пряк контакт със самото око

Понеже конюнктивитът е заразителен, добре е да се вземат превантивни мерки с миене на ръцете и неизползване на едни и същи кърпи и лични предмети.

ИМПЕТИГО

Импетиго е една от най-често срещаните кожни инфекции сред децата. Тя може да се предаде чрез контакт със заразена кожа или чрез пипане на неща като чаршафи и завивки, хавлиени кърпи и дрехи, които са били в допир с инфектирана кожа. Импетиго обикновено започва със зачервяване, което може да е болезнено и да сърби. След около ден инфектираното място може да хване коричка с характерен златист цвят. Ако не се лекува, инфекцията може да се разпространи още.

Лечението с етерични масла е особено ефикасно, защото бактериите не формират устойчивост към етеричните масла, както го правят спрямо антибиотиците. Две масла, които обикновено се използват за лечение на импетиго са това от мелалеука (чаено дърво) и от лавандула. И двете масла са силни антисептици, те също така са нетоксични и не дразнят кожата.

Смесете етерично масло от мелалеука и/или лавандула в равни части с масло основа (като масло от жожоба или зехтин) и нанесете върху засегнатото място. Други етерични масла, които помагат за оздравяването на кожата и лекуват инфекцията са тези от лимонена трева, евкалипт и хеликризум

ТРИХОФИТИЯ

Трихофития е гъбична инфекция на кожата, която расте навън от центъра и образува червен кръг (елипс) върху кожата. Тя е най-често срещана върху скалпа, но може да се появи и върху тялото. Тя е заразна и може да се окаже упорита на лечение.

Някои етерични масла с противогъбични свойства, които се използват за лечение на трихофития включват масла от: мелалеука (чаено дърво), лайка, мушкато, пачули и сандалово дърво.

Обичайната рецепта е 1 капка лавандулово масло и 2 капки мелалеука в 1 чаена лъжичка от маслото, което ще използвате за основа. Смесете и нанасяйте с памуче по 3 пъти на ден. Покривайте мястото с марля.

КРАСТА

Крастата се причинява от паразитни акари, които влизат роговия слой на кожата и снасят яйца, което води до раздразване на кожата. Раздразнението на кожата също може да премине в инфекция.

Нанасяйте масло от мелалеука или лавандула върху засегнатото място поне по два пъти на ден. Кожата ще се изчисти след няколко дни.

Добавянето на лавандула във ваната също ускорява процеса на оздравяване. Напълнете ваната с топла вода и добавете около пет капки масло от лавандула във водата. Това ще помогне за облекчаването на кожата и ще осигури облекчение от сърбежа.

Други масла, които можете да използвате са маслата от мента, карамфил и розмарин.

ADHD (разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност)

Повече от 2 милиона деца са диагностицирани с разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), което води до често срещано предписване на лекарства за контролиране на симптомите. Родителите са разстроени от лекуването на малките си деца, докато учителите се борят с нарастващия брой на случаите и се притесняват за изискванията, вменени на училищната обстановка.

Наскоро поствах цял материал за смес от етерични масла, изобретена от сестра ми Дори за сина й Джед, който страда от ADHD. Мазилото се нарича Jeddy’s Blend и вече помага на хора в целия свят да се справят с ADHD, тревожност и с много други проблеми.

Както много от вас знаят, аз работя с фирмата Spark Naturals, която предоставя етерични масла с високо качество на разумна цена. Когато SN разбраха за Jeddy’s Blend, те решиха да започнат да произвеждат мазилото и да го предлагат на своя сайт.

Повече от 7000 души са се възползвали от това невероятно мазило, което помага при ADHD и при много други заболявания. Хора от целия свят пишат на Дори, че го използват при проблемите си с тревожността, безсънието, обсесивно-компулсивно разстройство, сетивни проблеми, аутизъм, внезапни изблици на гняв и раздразнение, топли вълни, резки промени в настроението, безпокойство при кучета, синдром на Търнър, болка и дори посттравматичен стрес.

Jeddy’s Blend е естествена алтернатива при ADHD и тревожност.

Jeddy’s Blend е създадено от майка за собствения й син от най-чистите етерични масла и е помогнало на хиляди деца и възрастни да се справят с дневните си предизвикателства.

Мазилото на Джеди съдържа етерични масла от: лавандула, сладка майорана, лайка, иланг, сандалово дърво, ванилия, смърч, палисандрово дърво, синя вратига, ливан, ветивер, пачули и фракционирано кокосово масло.

Приложение: локално и ароматично

Нанасяйте щедро по табаните на стъпалата и по възглавничките на пръстите на краката. Разтривайте по няколко капки на врата отзад и върху китките сутрин при събуждане и през целия ден според необходимостта.

Капнете 3 капки от Jeddy’s Blend в дифузьор за разнасяне на аромата му през целия ден, така че всички вкъщи да се възползват от лечебния аромат.

Други етерични масла, които са полезни при ADHD са меча пета, кедрово дърво, ливан, лавандула, розмарин, мента, лимон, ветивер, иланг-иланг

БЕЗСЪНИЕ/ТРЕВОЖНОСТ

Адекватният сън също е жизнено важен за вниманието и съсредоточаването. Тялото очевидно се нуждае от сън, за да си осигури енергията за следващия ден, но това е и времето за значително възстановяване на организма. Нека детската стая вечер да е тъмно и удобно за сън светилище. Ако детето ви иска нощна лампа, загасвайте я след като то заспи. Не оставяйте електронни устройства в стаята, защото те са основни препятствия за добрия сън.

Ето какво прави сестра ми Дори с нейните деца: капва по няколко капки етерично масло от лавандула на всяка от любимите им плюшени играчки, така че когато те ги гушкат бързо се унасят в света на сънищата … естествено.

Джили

Източници:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2014/08/natural-remedies-7-common-back-school-ailments.html?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=onegoodthing&utm_content=%5B%5Brssitem_title%5D%5D

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2014/08/natural-alternative-prescription-drugs-d-h-d.html

http://sparknaturals.com/index.php/eo-blends/jeddy-s-blend.html/?id=5

Снимка: www.onegoodthingbyjillee.com

Прочетете оше по темата:

35 изненадващи употреби на етерични масла, които всеки трябва да знае

Маслото на крадците, 5 незаменими рецепти

Направете си сами маслото на 4-та крадци

Бадемово мляко и бадемово масло

Кокосовото масло, 25 невероятни ежедневни употреби

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна и не е предназначена за самолечение. Етеричните масла са много полезни, но могат да бъдат и опасни, ако не се използват в съответните дози, разредки и по предназначение. Неизползвани правилно, те имат сериозни странични ефекти. При използването им, непременно спазвайте указанията на опаковката. Преди да използвате етерични масло, непременно се консултирайте с добър ароматерапевт, натуропат или билкар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *