Да живее хлорелата: Лечебното чудо на Майката природа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chlorella

Не са много лечебните продукти на пазара, които си струва да бъдат възхвалявани. Около повечето от тях просто много се шуми. Макар че някои действат, те често не са толкова ефикасни или полезни, колкото се надяваме или ни карат да вярваме че са. Но Майката природа наистина постига своето с ‘продуктите’ си. Една такава дребна суперхрана е толкова невероятна, че си струва да я възхваляваме… и да я вземаме всеки ден.

Мъничко зелено водорасло

Хлорелата се състои от малки зелени водорасли, които растат в сладководни водоеми и езера в Япония, Югоизточна Азия и Авсралия и на други места. Открито през 1890 година от холандски микробиолог, това едноклетъчно водорасло съдържа в себе си мощна комбинация от свойства. Всъщност, то е толкова мощно, че учените се опитват да го пакетират като храна за гладуващите след Втората световна война и за космическите мисии на НАСА.

Мъничък организъм, огромна хранителна стойност

Макар че е само 3 до 8 микрометра в диаметър, хлорелата е сред най-питателните храни  съществуващи на планетата. Тя съдържа относително огромно количество протеин в сравнение със спанака (два пъти повече), соевите зърна (38 пъти повече) и ориза (55 пъти повече). Да не споменаваме, че тя прелива от незаменими аминокиселини, витамини и минерали.

Хлорелата съдържа много магнезий, от който тялото се нуждае за хиляди различни функции. Тя помага за стимулиране на растежа на пробиотици в червата и също така се свързва с токсините (включително с пестицидите и фунгицидите, които се таят в храната ни) и с тежките метали (от живака в сребърните пломби) и ги изхвърля от тялото и не им позволява да се влеят отново в кръвотока.

Медицинско чудо

Водораслите можем да приемем за медицинското чудо на Майката природа. Те не само че съдържат естествено и предоставят най-полезните неща, от които хората се нуждаят, за да са в добро здраве, но много от естествените им компоненти всъщност помагат за снижаването на негативните ефекти на модерния начин на живот. Тяхната хранителна стойност предпазва от заболявания като диабет, рак, затлъстяване и синдром Х (метаболитен синдром).

Съвременният начин на хранене е ужасяващ. Бързата храна, пакетираната и консервирана храна, генетично модифицираната храна, пестицидите и бедната почва докарват на човек здравни проблеми, които са пряк резултат от високия на калории и с недостатъчно съдържание на хранителни вещества режим на хранене. Дори като се опитаме да се храним здравословно, храната често съдържа хербициди и е пълна с нездравословни съставки.

Добавяйки хлорела в дневното си меню вие можете в голяма степен да подсилите здравето си като снижите ефектите на вредния съвременен начин на хранене и живот. Вижте ползите от малкия зелен продукт на Майката природа :

 • Намалява мазнините в тялото, кръвната захар и нивата на серумния холестерол в кръвта.
 • Помага в борбата с диабет тип 2, затлъстяване и сърдечни заболявания.
 • Стимулира имунната система при пациенти с рак.
 • Лекува синдрома на дразнимото черво, предотвратява запека и стимулира храносмилането.
 • Действа като естествен антидепресант и снижава стреса.
 • Помага при симптоми на фибромиалгия, улцерозен колит и хипертония.

 Съставките в хлорелата

Ето причините, поради които хлорелата е суперхрана и най-добрият здравословен продукт на Майката природа:

 • Богата на витамините A, B1, B2, B6, B12, C и E.
 • Заредена е с минералите магнезий, калий, желязо и калций.
 • Съдържа аминокиселини за възстановяване здравето на телесните тъкани без тлъстини и за презареждане с невротрнсмитери.
 • Богата на хлорофил, тя подобрява имунитета, стимулира алкалността и намалява възпалението.
 • Детоксикира; свързва се с токсините и тежките метали в червата и ги премахва от тялото.
 • Стимулира полезните за здравето пробиотици в червата като намалява кандида или прекомерните гъбични популации и спомага храносмилането.
 • Съдържа мощни каротеноиди за стимулиране на имунитета и за борба с рака и със сърдечните заболявания.

 Как да вземаме хлорела

Признавам, че хлорелата има неприятна миризма. Поне за мен. Всъщност, когато сутрин отварям кутийката в която я държа, тя мирише точно като храната която децата ми пускат в аквариума на рибките. Но аз я размесвам с други зелени суперхрани на прах и ги разбивам в с мляко от ленено семе и се наслаждавам на богата на хранителни вещества, детоксикираща и засищаща закуска. Когато си купувате хлорела, убедете се че на етикета пише че тя е с разтрошени клетъчни стени, което я прави по-лесно биологически усвоима. Можете също да я купувате на капсули.

Без значение дали сте сериозно болни, страдате от някое от заболяванията причинени от модерния начин на живот или сте атлети искащи да се представяте и чувствате по-добре, вие се нуждаете именно от хлорела. Аз я пия ежедневно (понякога по два или три пъти на ден) и откакто я вземам, подчертано се чувствам цялостно по-добре. Направете услуга на себе си като също опитате хлорелата.

д-р Марк Уили

Източник: Easy Health Options, Celebrate Super Chlorella: Mother Nature’s Medical Miracle, 7 August 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/celebrate-super-chlorella-mother-natures-medical-miracle/

Снимка: cuidarlaboca.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *