Недостигът на този витамин често е причина за агонизращи болки в гърба и ставите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-D-back-pain

Много хора вярват, че ставните им болки са естествен резултат от стареенето.

Но има множество случаи, в които хората изпитват нетърпима болка поради недостиг на един витамин. Това е причина, поради която трябва да останете физически активни, като не се примирявате с болката, а се борите за облекчението й.

Недостигът на витамини е често срещан проблем днес, и е тясно свързан със ставните болки.

Тази статия обяснява как да лекувате и решите придружаващите симптоми.

В повечето случаи, стареенето причинява ставни болки, но тя може също така да е резултат от нивото на киселинност в тялото, теглото, позицията на тялото в по-голямата част от деня по време на работа, например. Изследване, проведено наскоро показва, че ставните болки често са резултат от недостиг на витамин D.

Прочетете още: Витамин D и неговите удивителни ползи за здравето

Признаци на недостиг на витамин D

Както вече може би знаете, витамин D въздейства на настроението. Ако сте тъжни през цялото време и в крайна сметка, депресирани, може би ви трябва витамин D. Серотонин е хормонът в мозъка, свързван с повишаването на настроението когато се излагате на ярки светлини. Нивата на серотонин падат при по-малко излагане на слънце.

Друг признак че може да страдате от недостиг на витамин D са болките в костите. Много хора отиват при своя лекар за тези болки, особено когато те са съчетани с умора.

Често пъти се дава погрешната диагноза синдром на хроничната умора или фибромиалгия. Ако имате болки, непременно си направете изследвания на кръвта за недостиг на витамин D преди да приемете някоя от горните диагнози.

Ако се потите много около главата може да ви е необходим повече витамин D. Потната глава е един от първите признаци, които лекарите търсят когато имат съмнение за недостиг на витамин D. Педиатрите често питат родилките дали бебетата им се потят по главичката, понеже това е ранен признак, че те могат да се нуждаят от повече витамин D.

Още един последен признак, че се нуждаете от повече витамин D е ако имате неприятности със стомаха. Ако имате каквото и да било стомашно-чревно заболяване, което засяга как тялото ви усвоява мазнините, вие може също така да имате затруднение да усвоявате витамин D.

Още по темата: Симптомите на недостиг на витамин D обяснени: най-сериозните 9 предупредителни признака

Хората над 50 години и онези с по-тъмна кожа е по-вероятно да са с недостиг на витамин D.

Освен това, ако проблема не се реши на време, болките стават по-интензивни и може да причини проблеми с костите и артрит.

Следователно, важно е да се знаят симптомите за липса на витамин D в тялото:

  • Проблеми с равновесието
  • Лош сън
  • Усещане на парене и сърбеж в стъпалата
  • Болки в стъпалата и краката

Можете да си направите лесен тест, за да разберете дали сте с недостиг на този витамин. Трябва да натиснете гръдната си кост и да определите нивата на натиск, които водят до болка. Ако почувствате болка почти незабавно когато натиснете, вие определено трябва да повишите приема си на витамин D.

Първо, за да повишите нивата си на витамин D, трябва да се излагате на слънце по поне 15 минути на ден. През зимата или ако живеете в по-студени райони, където слънцето рядко се показва, липсата на слънчева светлина може да е проблем.

Още за силата на този витамин: Как витамин D побеждава болестите

Следователно, трябва да знаете, че също така можете да консумирате храни като жълтъци, риба тон, гъби и скумрия.

Можете да изберете и хранителна добавка и по този начин не е необходимо да променяте обичайната си храна. Обаче, забележете, че е най-добре да намерите добавка, която включва витамин D3, а не D2. D3 е витаминът, който се произвежда естествено в отговор на излагането на тялото на слънчева светлина.

Изберете хранителна добавка, която включва до 125 мкг, което се равнява на 5000 IU (международни единици) витамин D3, като в същото време взимате и отлични за храносмилателната система пробиотици.

 

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/common-vitamin-deficiency-causing-agonizing-back-joint-pain/

http://www.healthyfoodhouse.com/signs-of-vitamin-d-deficiency-you-shouldnt-ignore/

Снимка: Super Tasty Recipes

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *