Витамин D и неговите удивителни ползи за здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin D

Истинското вълнение относно ползите от витамин D се прояви когато д-р Седрик Джерълд откри, че половината от всички случаи на рак биха могли да бъдат ‘предотвратени със съответното приемане на витамин D с храната”.

Днес съвсем категорично е доказано, че освен че играе съдбовна роля в изграждането и поддържането на нивата на калций в тялото, витамин D действа и като ефикасно регулира специфичните при рака клетъчен растеж и диференциация.

Клиничните изследвания днес показват, че на недостигът на витамин D играе роля при четири от най-често срещаните видове рак:

  • на гърдата
  • на простатата
  • на дебелото черво
  • на кожата 

Освен че облекчава депресията през зимните месеци, витамин D действа чрез множество други полезни свойства за подобряване на здравето ни и за лечението на редица заболявания, някои от които са:

Диабет

Недостигът на витамин D се свързва с недостиг на инсулин и с инсулинова резистентност. През 2005 година бе доказано, че недостигът на витамин D вероятно е основният фактор за развиването на диабет при децата.

Сърдечните заболявания и витамин D

Както при диабета, инсулиновата резистентност е един от основните фактори при сърдечните заболявания. В северните страни има по-високи нива на инфаркти през зимните месеци, когато няма витамин D от слънчевата светлина. Толкова е просто да се взимат хранителни добавки с витамин D — за никакви пари!

Кожа

Здравната новина на века: Дерматолозите извличат мега печалби от години с плашещи графики за рака на кожата, причинен от слънчевата светлина. Разбира се, те не знаят за рака на дебелото черво, на гърдата, на простатата и за 25 други видове рак в тялото, причинявани от лишаването от слънчева светлина. Помислете за огромните щети и за смъртните случаи, причинени от доставчиците на слънцезащитни средства и от потребителите на същите.

За хората над 50

Научните факти доказват, че витамин D подобрява невромускулната дейност при по-възрастните хора. Той подобрява всичко, осигурявайки по-добър баланс на тялото, по-малко фрактури на бедрената кост, че дори и по-добър растеж на косата. Той прави естествени антибиотици, на които хората разчитат, за да се борят с инфекциите. Има много ясно изразена полезна връзка между множествената склероза и витамин D.

И сега разкривам тайната на витамин D, и вече можете да казвате, че я знаете. Ето я: Ние далеч не получаваме достатъчно витамин D. Ние се нуждаем от 10 пъти повече от препоръчителната дневна доза и това се изразява в 100 до 250 мкг на ден.

Приятели мои, ако имате проблеми със здравето, свързани с гореизложеното, непременно се консултирайте със своя лекар или се свържете със Съвета по витамин D   (The Vitamin D Council) на адрес www.vitamindcouncil.org

Д-р Боб Ливингстън

(Здрави всеки ден: За да знаете какъв витамин D да приемата, непременно прочетете статията Пазете се от измамата, свързана с витамин D)

Източник: Easy Health Options, Amazing Benefits Of Vitamin D, 5 October 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/amazing-benefits-of-vitamin-d/

Снимка: www.memoclic.com

Още важна и полезна информация за витамин D ще намерите в категория „Витамин D“ на сайта Здрави всеки ден.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Ако имате нужда да подсилите имунната си система, непременно първо се консултирайте със своя лекар, който най-добре познава здравословното ви състояние и ще може да определи точните дози за вас. Не предприемайте самолечение. Тази статия е с цел информиране, а не за да послужи за самодиагнозиране и/или самолечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *