Може ли тази уникална подправка да помогне в битката с биреното коремче?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Cinnamon-s-popularity-is-driving-price_medium_vga
Подправката, за която ще стане дума по-долу е една от най-пренебрегнатите, но и най-здравословни подправки в света…

Можете дори да я наречете ‘подправка, топяща мазнините’… по един ненатрапващ се начин.

И да, тя може наистина да ви помогне да спечелите битката с мастната тъкан, ако я употребявате ежедневно… Сега ще обясня защо.

Ето и някои други полезни свойства на тази чудодейна подправка:

  • контролира нивата на кръвната захар
  • спомага за поддържането на инсулиновата чувствителност
  • МНОГО силен антиоксидант
  • може да има антибактериални и противогъбични свойства
  • … и десетки други полезни свойства

Питате се коя е тази чудодейна подправка, която побеждава мастната тъкан?

Ами… това е добрата стара вкусна канела!

Макар че канелата НЕ ускорява топенето на мазнините директно (като например чрез ускоряване на метаболизма и т.н.), тя МОЖЕ всъщност да ви помогне да стопите мастната тъкан и да отслабнете по един индиректен начин.

Ето как

Макар че канелата е полезна за здравето по десетки начини, най-основното й полезно свойство, което ще ви помогне да отслабнете се състои в силното й свойство да контролира нивата на кръвната захар във вашето тяло.

В едно изследване, публикувано през 2003 година в медицинското списание ‘Diabetes Care’, групите били разпределени между хора, вземащи по 1, 3, или 6 грама канела на ден под формата на капсули (съответстващи на приблизително ¼ до 1 чаена лъжичка канела).

Резултатите от изследването показват, че и трите количества канела снижават нивата на кръвната захар на гладно с 18-29% след период от 40 дни.

Канелата може също да повиши инсулиновата чувствителност, което по същество означава, че тя помага на тялото ви да контролира кръвната захар като в същото време му позволява да произвежда по-малко инсулин.

Както знаете, хронично високите нива на инсулин могат да накарат тялото ви да складира тлъстини.

Забележка: Все пак, ако страдате от ниско кръвно налягане, канелата не е удачна за вас, тя сваля кръвното!

Как да впрегнем канелата, за да се оттървем от упоритите тлъстини около корема…

Единсвеният възможен начин да се възползваме от канелата, за да се освободим от повече тлъстини е да използваме канелата ежедневно в храната си в кисело мляко, извара, овесена каша или във всяко друго ястие на което тя би отивала.

Също така можете да пиете канела на капсули преди всяко хранене.

Това ще помогне за контролирането на кръвната ви захар и на инсулиновата реакция след хранене и ще контролира апетита ви през целия ден като по този начин ще ви помогне да се освободите от тлъстините по-ефективно с течение на времето.

Така че виждате, че канелата е не само силен антиоксидант, който ви помага да изглеждате млади по-дълго време, но и че тя също така може да ви помогне да контролирате кръвната си захар и да се сдобиете с по-стройно тяло!

от Майк Гийри

Източник: Mike Geary, The Fat Burning Spice, May, 2010

Снимка: www.foodmanufacture.co.uk

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, променяте, нито да използвате статиите и материалите в сайта Здрави всеки ден за каквато и да е публична или търговска цел. Можете да споделяте тази статия във вида, в който е, както е взета от нашия сайт като упоменете, че тя първо е публикувана в zdravivsekiden.com.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *