Седемте смъртни гряха на таблетките за отслабване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

diet pills

      Накъдето и да погледне човек в днешно време – било то телевизията, интернет или списанията – навсякъде изникват нови таблетки за отслабване като бурени в градина.

      Нещата са толкова объркващи, че много хора са склонни да ‘изхвърлят бебето с мръсната вода’ и да приемат, че ВСИЧКИ изгарящи тлъстините продукти са губене на време.

Но ИСТИНАТА е, че някои качествени продукти съдържат съставки, които наистина са подкрепени от клинични изследвания. С други думи, няколко сред многото продукти наистина действат.

Ще говорим за това в бъдеща статия, но за сега искам да започна като предпазя здравето ви (и портфейла), разкривайки някои от ‘смъртните грехове’, които много от компаниите, произвеждащи таблетки за отслабване използват при всяка отдала им се възможност.

      Смъртен грях #1:

      Продукти, замаскирани да изглеждат като предписвани с рецепта лекарства за отслабване.

Таблетките за отслабване са хранителни добавки; те не са лекарства. Ако бяха, щеше да ви се наложи да си набавяте рецепта, за да ги купувате. Много компании се опитват да изкарат продуктите си да изглеждат и звучат като лекарства, в опит да ви изиграят да мислите, че те са подкрепени от рецепта. Те смятат, че по този начин човек ще реши, че таблетките са с по-мощно действие и ще плащат повече за тях.

В момента има едно хапче, което го рекламират по телевизията и радиото. Цената? Тя е $150 за точно същия вид евтин, неефикасен продукт, който можете да купите в местния хранителен магазин за $9. Хората мислят, че тези продукти трябва да работят, ако са скъпи и имат вид на лекарства. И грешат.

Истината е, тези компаниите често наемат артисти, които да се представят за лекари или потребители. Тези артисти си дърпат панталоните и показват колко много са отслабнали, въпреки че не са отслабнали и грам. Те ни обират. Ако тези продукти бяха наистина страхотни, защо щеше да се налага на компаниите да ни заблуждават като ни ги представят за лекарства когато те не са такива?

      Смъртен грях #2:

      Таблетки за отслабване, които ви карат да се чувствате нервни, тревожни, депресирани или гладни.

Тези продукти могат да причинят стрес, което води до емоционално преяждане и до напълняване. Те могат също така негативно да повлияят на здравето ви в перспектива. Вслушайте се в онова, което тялото ви се опитва да ви каже.

      Смъртен грях #3:

      Одобряване на съмнителни продукти.

Ако не бихте наели звезда да ви гледа детето, не вярвайте и на съвета й за даден продукт. Звездите и лекарите са за да бъдат наемани. И, знаете ли какво? Вие сте тези, които им плащате заплатите, когато купувате продуктите, които те рекламират.

      Смъртен грях #4:

      Хапчета за отслабване, рекламирани с бомбастични твърдения.

Истина е, че най-добрите хапчета за отслабване са подкрепени от науката. Обаче, нито един продукт за отслабване не може да ви помогне да свалите 15 килограма за 30 дни. Това са пълни глупости. Ако следвате режим на качествено хранене и програма за упражнения и ако взимате научно подкрепени хранителни вещества, способстващи отслабването, за да ускорите резултатите, можете да очаквате да сваляте по между четири и шест килограма на месец, в зависимост от това колко искате да отслабнете, възрастта ви, химията на тялото, спазването на програмата и редица различни други фактори. Обаче, има начини за ЗНАЧИТЕЛНО ускоряване на тези резултати. Скоро ще говорим повече по въпроса.

      Смъртен грях #5:

      Продукти за отслабване, които не са подкрепени от 100 процентова гаранция за връщане на парите.

А, и също така се уверете, че тази гаранция е с достатъчно дълъг срок на действие, така че да може човек да опита продукта преди тя да изтече (препоръчвам поне една ГОДИНА). По този начин, ако продуктът не действа, банковата ви сметка няма да бъде ощетена. В крайна сметка, ако дадена компания не е убедена в продукта си, защо трябва вие да сте? (Винаги непременно четете текста в дребен шрифт.)

      Смъртен грях #6:

      Хапчета за отслабване, които съдържат символични количества от всичко, но никакви ефикасни съставки.

Някои хапчета за отслабване могат да съдържат нищожни количества научно подкрепени съставки, но това е само техническата страна на нещата, защото те правят нарушения и слагат само малки количества от тези съставки в хапчетата, което е недостатъчно за постигането на положителен ефект. Това е същото като да се опитаме да направим самун хляб само с една супена лъжица брашно.

Търсете продукти, които изброяват количествата на всяка съставка върху етикетите, вместо скриването на съставките в патентовани смеси. След това потърсете онлайн, за да сте сигурни, че изброените в продуктите количества отговарят на тези, препоръчани в научни изследвания.

      Смъртен грях #7:

      Продукти, които не са изследвани от независими лаборатории на трета страна.

Това е единственият начин да се подсигури, че те съдържат онова, което е изписано на етикетите им. Ето нещо, което може да не знаете: Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) не изледва хранителни добавки, за да удостовери валидността на етикетите им.  Обхватът на тази надзорна организация е ограничен до храните и лекарствата, което не включва хранителните добавки за отслабване.

Така че кой гарантира, че хапчетата за отслабване да съдържат онова, което техните етикети казват, че те съдържат и че те не съдържат никакви вредни вещества? Ами, от компаниите производители зависи да следят собствените си продукти. Но повечето от тях не го правят. Така че в действителност, някои безсрамни компании пълнят таблетките си с безполезни съставки и ви ги продават за 20, 30, 40, или 50 (или повече) кинта на опаковка. Можете ли да повярвате? Някои компании спестяват от материалите и си тъпчат портфейлите като мамят клиентите си с продуктите, за които те плащат. Това си е чисто и просто измама.

Въоръжете се с тези съвети и помнете… пазете се като купувачи.

Статия за защита на потребителите от диетолога Джош Безони

Източник: Bio Trust Nutrition, The 7 Deadly Sins of Diet Pills, 21 November 2012

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, променяте, нито да използвате статиите и материалите в сайта Здрави всеки ден за каквато и да е публична или търговска цел. Можете да споделяте тази статия във вида, в който е, както е взета от нашия сайт като упоменете, че тя първо е публикувана в zdravivsekiden.com.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *