Зареждайте отслабващите си мускули със „слънчева енергия”

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Представяме ви най-голямата разлика между здравословното стареене и това да позволите на времето да ви изиграе най-лошия си номер.

Знаете какво имам предвид.

Не става дума само за това, че сте малко поостарели. Говоря за това, че се чувствате стари – чувствате се уморени и направо се усещате без сили.

Подмладете се на клетъчно ниво, за да се излекувате от старостта

Но в действителност тук НЕ става дума за възрастта ви.

Има един ключов фактор, който може да накара човек да усеща разликата между това да запази силите си на ВСЯКА възраст или да бъде принуден да забави темпото.

И днес ще ви разкрия малка тайна, която може да ви помогне да попаднете в първата група.

„Зареден със слънце” трик, който можете да използвате, за да не спирате да се чувствате СИЛНИ и да оставате МЛАДИ, независимо от възрастта ви.

Тази чудесна идея може да помогне за спасяването на мускулите ви

Има едно единствено хранително вещество, което изобщо не получава вниманието, което то заслужава що се отнася до мускулите. Но вие можете драстично да промените това.

Витамин D спасява животи – защо тогава лекарите не го предписват?

Вече съм ви казвала всичко за ползите от витамин D, разбира се. От това, че този чудодеен витамин поддържа имунната ви система здрава, до това, че той ви помага да живеете по-дълго.

А когато имаме недостиг на „слънчевия витамин” е по-вероятно да страдаме и от множество други здравословни проблеми, включително от затлъстяване, диабет, деменция, депресия, сърдечни заболявания, рак и така нататък.

Но сега (статията е от 11 ноември 2019 г.), ново изследване поставя и МУСКУЛИТЕ в обсега на здравословното влияние на витамин D.

Новото изследване разкрива как този жизнено важен витамин помага на възрастните хора да превъзмогват водещата до доста страдания с напредването на възрастта загуба на мускулна маса.

Старите хора с ниски нива на витамин D е ДВА пъти по-вероятно да имат по-слаби мускули и ТРИ пъти по-вероятно да страдат от влошена функция на мускулите и по-конкретно на скелетната мускулатура.

Това е най-важната част от всички мускули – необходима за подсигуряване на подвижността, предпазване от падания и поддържане на качеството на живота.

Когато изгубите здравето на скелетната си мускулатура, вие се оказвате на ръба на слабостта и безпомощността.

Тогава всичко отива по дяволите. Вие не само бързо губите силите си, но едновременно с това започвате да усещате и напредналата си възраст много ясно.

Отключете супер силата на витамин D за побеждаване на автоимунни заболявания

И това влошаване започва с ниските нива на витамин D, като изследването открива, че колкото по-ниски са нивата ви на този витамин, толкова по-висок е рискът ви от намаляване на силите и издръжливостта ви след като навършите 60 години.

Изградете мускулна сила за по-здравословно стареене

Взимането на витамин D, разбира се, е чудесна идея на всяка възраст. А след като много хора имат ниско ниво на този витамин в телата си, то винаги е добре да се изследвате и да вземете мерки за повишаването на нивото му.

Малко повече време на слънце, така че тялото ви само да произвежда витамин D също няма да ви навреди (просто не се оставяйте да изгорите и си покривайте главата).

Ако пиете витамин D, трябва да взимате и… магнезий

Слънчевият витамин става дори още по-важен с напредването на възрастта, понеже той е важен за здравето на костите, имунната функция, сърдечносъдовото здраве и така нататък.
Но нека днес се фокусираме върху мускулите. Към повишаването на приема си на витамин D, непременно добавете и всички други важни начини на стимулиране на мускулите…

Яжте повече протеини, особено млечни продукти и прясно, органично месо от хранени на паша животни. Много възрастни хора не си набавят достатъчно от тези продукти, а това може да ускори загубата на костна маса.

Не забравяйте аминокиселините, особено полезните за мускулите креатинин, бетаин и таурин.

Физическата активност също е важна. Не е необходимо да ходите на фитнес или да се претоварвате. Просто движете мускулите си по малко всеки ден като правите нещата, които са ви приятни като да плувате, ходите или танцувате.

Вярно, може вече да не печелите състезания по канадска борба. Но пък МОЖЕТЕ да поддържате мускулите си здрави и така да се поддържате силни и независими на всяка възраст.

от Алис Джейкъб

Прочетете още:

Черен кимион – Еликсирът на живота, който лекува всичко освен смъртта

Содата за хляб: Спасение след усилена физическа активност

Берберин превръща тялото ви в машина за горене на мазнини

Взимайте омега-3 мазнини против болки, възпаление, астма, артрит, инфаркти…

Пикногенол: Кората от бор подобрява функцията на мозъка

Направете калция в тялото си полезен като наред с витамин D пиете и витамин К2

Страдате от постоянна болка? Може би тя се дължи на недостига на следните две хранителни вещества

Източник:
https://healthiertalk.com/muscle-strength-vitamin-d/

Снимка: Medical News Today

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *