Берберин превръща тялото ви в машина за горене на мазнини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

berberine

Берберин, кафяви мазнини, отслабване, рак на дебелото черво и люти чушки…

Здрави всеки ден: Тази статия е така да се каже две-в-едно, защото в търсенето на информация за свойствата на берберина да поощрява горенето на мазнините, попаднахме на съвсем прясно изследване за действието на това съединение в битката с рака на дебелото черво. А трябва да споменем и това, че берберина се бори с болката и с диабета….

Всеки, който иска да свали няколко килограма говори за „горене на мазнини” и познавам хора, които са опитвали всичко от стимуланти до коремни преси с надеждата да го постигнат.

Стимулантите ще ви разтреперват, а от коремните преси можете да получите мускулна треска. И в крайна сметка е твърде вероятно да си запазите тлъстините около болящата ви, разнебитена талия непокътнати.

Но не губете надежда.

Един от най-добрите начини за горене на мазнини е вътре в тялото ви и в този момент и чака да бъде активиран – а последните изследвания показват, че обикновено, безопасно и евтино билково лекарство може да е ключът за задействането му на бърза скорост.

Става дума за кафявите мазнини.

Кафявите мазнини са като пещ, механично произвеждаща енергия за създаването на топлина. Бебетата имат много, защото кафявите мазнини ги предпазват когато излязат от утробата. А хората, живеещи в по-студена околна среда също се знае, че имат много кафяви мазнини.

Останалите от нас имаме много малко. Мазнините в тялото ни са 90 процента бели мазнини – мазнините, които се натрупват около талията и около жизненоважните ни органи, което води до затлъстяване и хронични заболявания.

Номерът е да превръщаме белите мазнини в кафяви, което кара тялото да гори повече енергия и повече калории – а скорошни изследвания показват, че ключът може да е в билката берберин*.

Това е билков лек, който може да помогне за контролирането на кръвната захар и да подобри инсулиновия отговор, ето защо аз вече го препоръчвам на диабетици и на хора в риск да развият заболяването.

Но нови изследвания с мишки откриват може би най-голямата полза от берберина досега. Само за четири седмици мишките, на които давали берберин имали големи подобрения в действието на кафявите мазнини, което накарало тялото да гори повече енергия дори и в покой!

Второ ново изследване може би дори показва защо билката действа: Берберинът задейства новооткрит протеин, наречен Zfp516, който в действителност преобразува белите мазнини в кафяви.

Същото изследване откри, че задействането на този протеин може да помогне за горенето на цели 600 допълнителни калории на ден без диети и физическа активност. Това е равно на един час джогинг без да е необходимо дори да ставате.

Но не спирайте с берберина.

chilisАко наистина искате да горите тлъстините в тялото си, опитайте люти чушки.

Лютите чушки съдържат субстанцията капсаицин. Колкото по-люти са те, толкова повече капсаицин съдържат – и ново изследване с мишки откри, че капсаицинът помага в превръщането на нездравословните бели тлъстини в горящи калориите кафяви мазнини.

Той бил толкова ефикасен, че мишките, които получавали капсаицин не качили нито грам, дори и когато ги хранели с висока на мазнини храна.

Това може да звучи като разрешение за оскъдно хранене. Но разбира се, не е. Целта е не да не се качват килограми, а да се свалят – така че, ако ще изпробвате капсаицин, непременно го комбинирайте със здравословни промени в начина си на живот като спазването на разумна средиземноморска диета.

Още за средиземноморската диета прочетете Здравето на сърцето отново свързано със здравето на мозъка

Ако не обичате люти чушки, или поне не ги харесвате дотолкова, че да ги ядете всеки ден, капсаицин има и под формата на хранителни добавки.

Наред с горенето на мазнините, той е и чудесно естествено средство за облекчаване на болката.

д-р Марк Стенглър

*Берберинът е съединение, съдържащо се в растенията берберис и орегонско грозде. То се използва и като билков лек при причинена от бактерии диария и при чревни паразитни инфекции. Последните изследвания откриха също така, че берберинът спира растежа на редица туморни клетъчни линии.

Д-р Фанг Ян, доцент по педиатрия, и колегите му изследваха действието на берберина върху туморни клетъчни линии на рак на дебелото черво in vitro и in vivo. Те откриха, че берберинът спира активирането на EGF рецептора – протеин, който насърчава туморния растеж – и снижава пролиферацията на клетките при ракови клетъчни линии на рак на дебелото черво при мишки и хора. Те доказаха, че берберинът стимулира действието на протеин, наречен Cbl, който „маркира” EGF рецептора за унищожаване.

Тези заключения, посочени на 14 февруари в медицинското списание PLoS ONE, разкриват новаторски механизъм на действие на берберина и подсказват, че това естествено растително съединение може да е полезно в лечението на рака на дебелото черво.

 

Източници:

http://www.besthealthnutritionals.com/blog/2015/03/01/brown-fat-key-weight-loss/

http://news.vanderbilt.edu/2013/03/berberine-stops-colon-cancer/

Снимки: www.soap-lab.ru; www.healthcentral.com

Прочетете още по темата:

Паразити в тялото, 10 признака и какво да правим

10 естествени субстанции спомагат лечението на диабет тип 1

Хранителни добавки подобряват функцията на сърцето

8 съвета как да свалите холестерола си по естествен начин

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна и не предполага самолечение. Преди да предприемете каквито и да било действия за включването на нов метод на лечение, първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *