Най-мощната храна елиминира хранителни недостици и предоставя клетъчна регенерация и бързо оздравяване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

marine-phyto

Морският фитопланктон е изграден от едноклетъчни водни организми или микроводорасли, и расте в океани, морета, реки и езера. Морският фитопланктон предоставя 90% от кислорода на планетата Земя, което е повече от кислорода, предоставян от всички гори на света взети заедно. Фитопланктонът е храната, от която повече от 99% от всички океански създания зависят за оцеляването си. Той също така се приема за една от най-хранително наситените суперхрани, които съществуват.

Повечето хора знаят за микроводораслите като спирулина, хлорела, синьо-зелени водорасли и астазантин, понеже те се превърнаха в популярни хранителни добавки през последните десетилетия. Морският фитопланктон е по-малко известен, но много здравни експерти смятат, че той е най-хранителната суперхрана от всички.

Суперхрана лекува хронични заболявания за 6 дни?

След повече от 10-годишни изследвания, стрували милиони долари, група европейски лекари, микробиолози и ботаници откриха забележителен вид морски фитопланктон, наречен Nannochloropsis Gaditana, който съдържа най-полезните хранителни стойности за човешка консумация. Този вид морски фитопланктон е изключително микроскопичен, 9 пъти по-малък от червените кръвни клетки. Абсолютно вярно е че няма друга позната храна с по-малък размер. Любопитното е че в една единствена клетка фитопланктон има значително количество жизнена енергия. Той притежава способността да се размножава и разпространява експоненциално, произвеждайки трилиони здрави клетки, от които човешките същества се нуждаят, за да поддържат и възстановяват здравето си.

Насищайте тялото си с кислород, поддържането на кислородния баланс предпазва от болести

Това единствено по рода си микроводорасло съдържа повече от 65 хранителни свойства, включително всички аминокиселини, всички есенциални мастни киселини, нуклеинови киселини, витамини, ключови минерали и микроелементи, ензими и ко-ензими, редки антиоксиданти, фосфолипиди и електролити. Именно тази рядка комбинация и концентрация на елементи и хранителни вещества прави този вид морски фитопланктон удивителен и силно ефективен за клетъчната регенерация и оздравяване.

Много практикуващи лекари и диетолози са единодушни, че ако консумирате този вид морски фитопланктон ежедневно, здравето ви всъщност ще се подобрява с минаването на годините!

10 причини да пием спирулина всеки ден

Заради многото характерни свойства на Nannochloropsis Gaditana, този фитопланктон е твърде вероятно да е най-мощният източник на докозахексаенова киселина(DHA), омега-3 мастната киселина, която д-р Оз обяви за най-важната хранителна добавка, която човек може да консумира, за да е здрав. DHA е най-изобилната омега-3 мастна киселина в мозъка и ретината. Мозъкът се нуждае от достатъчни нива на DHA, за да функционира по-ефикасно. Приблизително 60% от мазнините в човешкия мозък са изградени от DHA и същото се отнася и за нервните влакна в сърцето.

Освен това, Nannochloropsis Gaditana е забележително богат на EPA (ейкозапентаенова киселина), друга мастна киселина, която действа в тандем с DHA, за производството на почти всяко хранително вещество, от което се нуждае човешкото тяло. Ето защо, приемането под формата на хранителна добавка на това микроводорасло може самосиндикално да премахне повечето, ако не и всичките ви съществуващи хранителни недостици.

Високото съдържание на хлорофил в този морски фитопланктон също така укрепва имунната система, произвежда борещи рака каротеноиди и защитава тялото от свободните радикали във въздуха, водата и храната, която консумираме.

Какво прави хлорофила незаменим за нас, 8 отговора

Хората, които консумират този вид морски фитопланктон често се радват на подобрена мозъчна функция, усилено противовъзпалително действие, подобрена имунна функция, облекчаване на алергия/астма, антивирусно/противогъбично/антибактериално действие, подобрено клетъчно възстановяване, защита от радиация, подсилване на процеса на детоксикация, антиоксидантна защита, подобрено кръвообръщение, подобрена сърдечна функция и повишени енергия и жизненост.

Прочетете още по темата:

Мега-8те суперхрани: А-отбора за изграждане на новото ви тяло

Три суперхрани или триадата на супер мега храната

Да живее хлорелата: Лечебното чудо на Майката природа

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/how-the-most-potent-food-on-earth-eliminates-nutritional-deficiencies-and-causes-cellular-regeneration-and-rapid-healing/

Снимка: Pixabay

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *