Мега-8те суперхрани: А-отбора за изграждане на новото ви тяло

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

img-eating-super-foods И така, в продължение на статията Как тялото възстановява себе си за по-малко от 365 дни вижте как Мистър В откри Мега-8те суперхрани, които имат забележителни, подобряващи здравето и удължаващи живота свойства. Той и идея си нямаше, че тези 8 суперхрани щяха да променят живота му завинаги.

Обаче, независимо колко впечатляващи изглеждаха 8те суперхрани на хартия, въпросът си оставаше: Щяха ли тези 8 суперхрани наистина да доведат до желаното здраве и уелнес, които човек наистина иска да види и почувства?

Имаше само един начин да се открие отговора.

Мистър В закупи огромни количества сурови и сертифицирани органични продукти на прах от тези 8 суперхрани. Той смесваше 8те суперхрани на прах и слагаше от получената смес в чаша вода, разбъркваше добре—и пиеше съставената от самия него смес от суперхрани всеки ден в продължение на повече от 7 години!

Той бе избрал да пие единствено тези мега-8 суперхрани всеки ден. Той не промени хранителния си режим или начина си на живот—рядко ходеше във фитнес зала да тренира, продължи да пие бира, вина и друг алкохол—и все още прекаляваше с вредни храни понякога.

И въпреки това резултатите от изследванията му са направо невероятни! На 65 години, неговата биологична възраст е на 31-годишен мъж! И след много увещания той се съгласи да разкрие своята побеждаваща възрастта рецепта за извора на младостта за вас…

Тайната рецепта на Мистър В разкрива 8те най-полезни и хранителни суперхрани на Земята…

Хранителните свойства на всяка от тези заредени с хранителни вещества храни може да запълни цяла книга. Всяка една от тях е доказала, че самостоятелно предоставя мощни ползи за здравословно стареене—но когато се комбинират, те водят до грандиозно, синергично подобрение на цялостното здраве и добро физическо и психическо състояние на тялото… все едно сте сипали в резервоара на колата си с ракетно гориво!

Суперхрана #1: Хлорела – Най-полезната храна за здравословно стареене на света!

Хлорелата е едноклетъчно, растящо във вода водорасло, което съдържа повече укрепващ здравето хлорофил на грам от всяко друго растение. Тя е изключително богата на полезни за здравето витамини, минерали, аминокиселини, есенциални мастни киселини и на много други хранителни вещества.

Хлорелата също така съдържа изобилие от нуклеинови киселини с мощни, подмладяващи свойства, които регулират процеса на стареене, поддържат младежки вид на кожа без бръчки, и удължават продължителността на живота.

Д-р Бенджамин С. Франк, автор на книгата Диетата на нестареене и терапията с нуклеинови киселини при стареенето и дегенеративните заболявания, предлага на пациентите си храни, богати на нуклеинови киселини и съобщава, че този режим на хранене помага на пациентите му да изглеждат и да се чувстват с 6 до 12 години по-млади от хронологичната им възраст, а цялостното им здраве се променя драматично. При тях, също така, бръчките изчезват и кожата им става по-здрава и по-млада само след 2 месеца.

Суровата органична хлорела трябва да е с „начупени клетъчни стени”—най-полезният вид хлорела. Това означава, че целулозните клетъчни стени на хлорелата са натрошени, което я прави по-лесно усвоима… или по-лесно използваема от тялото… давайки й силата да предоставя превъзходни ползи за здравето.

Оше за хлорелата: Да живее хлорелата: Лечебното чудо на Майката природа

Суперхрана #2: Моринга – „Дървото чудо” на подмладяването на клетките и Врагът на анормалния клетъчен растеж

Моринга са род дървета с родина южна Индия и Северна Африка, който сега се отглежда в Централна и Южна Америка, Шри Ланка, Малайзия и Филипините. Листата на дървото се наричат moringa oleifera и в последните години са признати за много полезни за човешкото здраве.

Листата на морингата са здравословни и противодействат на стареенето, защото съдържат няколко хиляди пъти повече от мощното хранително вещество зеатин от всяко друго познато растение. Изследване, публикувано в списанието Rejuvenation Research показва неоспоримото, запазващо младостта въздействие на зеатина, което се дължи на способността му да регулира деленето и растежа на клетките и да забавя стареенето на клетките. Зеатинът, който се съдържа в листата на моринга кара новите кожни клетки да растат по-бързо, отколкото умират старите кожни клетки. Резултатите са определено намаляване на бръчките по лицето и в други части на тялото и по-младежки вид на кожата.

Листата на морингата, също така, съдържат 90 основни хранителни вещества и 2 съединения, които са доказали, че регулират анормалния клетъчен растеж (или забавяне на растежа на клетките). Това спечели на моринга репутацията на растение, което поддържа здравето. Традиционната индийска медицина Аюрведа в момента използва листа от моринга за лечението на повече от 300 заболявания.

Доклад на Бюрото за растителна индустрия посочва, че грам за грам, листата на моринга съдържат: два пъти количеството протеин в 240 мл мляко (и 4 пъти калция); съдържание на витамин С равно на това в 7 портокала; съдържание на калий колкото в 3 банана; 3 пъти желязото в спанака и 4 пъти витамин А в морковите.

Прочетете още: Моринга чудодейно подмладява и предпазва от рак

Суперхрана #3: Мака – Свещеното растение по-ценно от златото!

Мака (Lepidium meyenii) е издръжливо кореноплодно растение, което расте високо в платата на Андите в Перу. То съдържа много основни хранителни вещества, извличани от богатата на минерали почва високо в Андите и древните инки го почитали като свещено растение.

Мака толкова била хвалена от древните инки, че конквистадорите често искали да получават лептата си в мака вместо в злато!

Мака си спечели репутацията на супер билка наскоро, но традиционно се използва от повече от 2000 години за лечението на различни здравословни проблеми.

През 1960 година, д-р Глория Чакон де Поповичи, перуанска биоложка, изолира 4 алкалоида, на които се дължи лечебното въздействие, за което мака е известна при хормонални проблеми като топли вълни, умора, промяна в настроението, загуба на паметта—и дори при мъжка импотентност. Репутацията на мака за възвръщането на физическата сила и либидото е потвърдена от много южноамериканци.

Мака не само мощно стимулира либидото, но растението също така…

 • укрепва репродуктивното здраве
 • подобрява плодовитостта, както на мъжете, така и на жените
 • облекчава по-леки симптоми на менопауза и ПМС
 • помага за задържането на костната маса през менопаузата
 • подсилва енергийните нива и представянето на атлетите
 • помага за укрепването на имунната система
 • стимулира яснотата на мозъка
 • повишава устойчивостта на тялото на стрес, травми, безпокойство и умора
 • съдържа много желязо
 • помага за поддържането на нормални нива на холестерол

Суперхрана #4: Спирулина – Най-наситената с хранителни вещества храна на планетата!

Спирулина е синьо-зелено водорасло, което се счита за най-наситената с хранителни вещества храна на планетата.

Понеже хранителният профил на спирулината е по-мощен от този на всички други храни, растения, зърнени растения или билки, тя се счита за висша пълноценна храна, алтернатива на хранителните добавки с витамини. Освен приноса й за хранителните нужди на тялото, спирулината доказано води до поддържането на полезни за здравето ползи когато става дума за:

 • рак (анормален клетъчен растеж)
 • алергии
 • висок холестерол
 • анемия
 • повишена кръвна захар
 • вирусни инфекции
 • сърдечносъдови заболявания, проблеми със сърцето
 • увреждане (проблеми с) черния дроб
 • възпалителни заболявания
 • и имунодефицитни заболявания (имунни проблеми).

Разбира се, нито една храна, включително спирулината, не може да лекува, което и да било от тези заболявания, но добрата хранителна стойност може да предложи поддържане на доброто здраве и да спомага оздравяването.

Спирулина е най-добрият източник на растителен протеин, съдържа около 65% протеин— по-висока стойност от тази във всяка друга натурална храна— далеч повече от месото (20%), яйцата (12%), пълномасленото мляко (3%), соята (35%), фъстъците (25%) или зърнените храни (8 до 14%). Тя се смята за пълен протеин, защото съдържа всички есенциални аминокиселини т.е. аминокиселините, които тялото не може да произвежда, но трябва да поглъща.

Спирулината, също така, съдържа изключителни концентрации на витамини, минерали и други хранителни вещества като бета-каротин (10 пъти по-концентриран, отколкото в морковите), желязо, калий, магнезий, мед, калций, хром, манган, фосфор, селен, цинк, микроминерали и гама-линоленова киселина. Тя е също така най-обилният източник на витамин B-12, и е богата също на фитонутриенти и функционални хранителни вещества, които имат положителен ефект върху здравето.

Прочетете също: 10 причини да пием спирулина всеки ден

Суперхрана #5: Какао – Храната номер 1 на дълголетието

Какаото идва от суровите какаови зърна на какаовото дърво (theobroma cacao), което расте естествено в сянката на тропическите гори в Южна Америка и Карибския басейн.

Какаото е съставка в шоколада и много изследователи го наричат „една от най-фантастичните суперхрани на природата”. Следват само някои от особено важните за здравето ползи от какаото:

 • Повишава кръвотока към мозъка и подобрява мозъчната функция
 • Какаото е номер 1 източникът на магнезий сред храните. Магнезият балансира химията на мозъка… изгражда силни кости… помага за регулирането на сърдечния ритъм и кръвното налягане… помага за предпазване от запек и дори облекчава леки менструални спазми.
 • Какаовите зърна съдържат съединения, които водят до отслабване, карат ви да се чувствате добре и значително подобряват настроението.
 • Какаото съдържа повече антиоксидантни флавоноиди от всички изследвани досега храни—повече от боровинките, червеното вино и черния и зелен чай.
 • Серотонин – Какаото повишава нивото на серотонин в мозъка; по този начин то регулира настроението, помага при неприятните симптоми при ПМС и дава усещането за добро физическо и психическо състояние.
 • Ендорфини – Какаото стимулира секретирането на ендорфини, и по този начин произвежда приятно усещане, подобно на вдигането на адреналина, изпитвано от спортистите когато например тичат няколко километра.
 • Сяра – Какаото съдържа голямо количество от минерала на красотата – сяра. Сярата изгражда силни нокти и коса, поддържа кожата красива, прочиства черния дроб и поддържа здравословното функциониране на панкреаса.

Ключът към извличането на най-много ползи от номер 1 храната на дълголетието в света е да се избира органично какао, което също така е студено пресовано.

Още за какаото: Какаото е полезно за вас… ето защо

Суперхрана #6: Пшенична трева – Абсолютно най-добрата суперхрана за подмладяване на стареещите клетки

Пшеничната трева е млада трева от растението пшеница, triticum aestivum. Нейните стръкове се правят на сок или се сушат и стриват на прах за консумация в храната.

Консумирането на сок от пшенична трева стимулира здравословен процес на стареене, защото прочиства кръвта и по този начин помага за подмладяването на клетките и за стягането на провисналата кожа.

Високото съдържание на хлорофил в пшеничната трева, както и съдържащите се в нея аминокиселини, минерали, витамини и ензими й позволяват да предоставя множество ползи за здравето, както следва:

 • Регулира нормалния клетъчен растеж: Изследванията показват, че сокът от пшенична трева има мощната способност да регулира клетъчния растеж.
 • Мощно пречистващо средство: Пшеничната трева предпазва черния дроб и кръвта и неутрализира токсичните субстанции като кадмий, никотин, стронций, живак и поливинил хлорид.
 • Изгражда кръвта: Хлорофилът в пшеничната трева е почти идентичен по химически състав с хемоглобина, съединението, което пренася кислород в кръвта. 

Прочетете още за пшеничната трева: 30 чудесни причини да добавите пшенична трева в деня си

Суперхрана #7: Каму-каму – Супер плод, съдържащ 600 пъти повече витамин С от портокалите!

Каму-каму е храст, който расте в реките с вода с тъмно кафяв цвят на кафе в тропическите гори на Амазонка в Южна Америка. Неговите лилаво-червени плодове са богат източник на антиоксиданти и мощни фитохимикали, които поддържат и подобряват здравето.

Плодовете каму-каму съдържат най-голямото количество витамин С от всички растителни източници—30 до 60 пъти повече, отколкото в портокалите. Но когато бъдат изсушени и превърнати на прах, те предоставят 600 пъти повече витамин С от портокалите! Това количество витамин С предоставя невероятна подкрепа за имунната система и подобрява психичното здраве.

Плодовете каму-каму също така съдържат полезни фитонутриенти като леуцин, серин и валин, както и значителни нива на бета-каротин, калций, желязо, калий, ниацин, фосфор, рибофлавин и тиамин—които всичките осигуряват следните хранителни и терапевтични ползи:

 • Значително снижават възпалението
 • Поддържат здравето на респираторната функция (спомагат за поддържане здравето  на белите дробове)
 • Поддържат здравето на кожата, косата и ноктите
 • Помагат за поддържането на добро зрение
 • Укрепват сухожилията и ставните връзки
 • Помагат за поддържането на органи като очите, мозъка, сърцето, кожата и черния дроб в добро функциониращо състояние

Д-р Джеймс Дюк, пенсионираният главен ботаник в продължение на 30 години в Министерството на селското стопанство на САЩ (автор на няколко книги по ботаническа медицина, включително на книгата Зелената аптека) направи обширно изследване със стотици растения. Той заключи, че каму-каму е едно от най-забележителните растения, поддържащи настроението естествено и го класира като номер 1 естествен лек за множество традиционни заболявания.

Суперхрана #8: Акай – Най-богатата на антиоксиданти суперхрана в света!

Акай бери (Euterpe Oleracea), плодът на палмовото дърво акай, което расте в долините на Амазонка в Бразилия е малък черно-лилав плод, който мнозина считат за една от най-питателните храни в света. Това се дължи на факта, че този плод е най-богатата на антиоксиданти суперхрана в света с феноменално висока стойност по скалата ORAC (за измерване способността за усвояване на радикалите от кислорода).

Акай бери съдържа висока концентрация на полезни антоцианини—до 30 пъти повече антоцианини, отколкото в червеното вино! Антоцианините са група полифеноли с висока антиоксидантна стойност, което им дава способността да поддържат здравословното стареене.

Акай бери са богати на хранителни фибри, мононенаситени (здравословни) мазнини и фитостероли, които помагат за поддържането на здравето на храносмилателната и сърдечносъдовата системи—и допринасят за отслабването. Те изобилстват и с есенциални мастни киселини и с почти идеален комплекс от есенциални аминокиселини и протеини, които са особено важни за правилното свиване и регенериране на мускулите.

Акай бери доказано стимулират естествения процес на елегантното стареене… укрепват имунната система… регулират нормални нива на холестерол в тялото… снижават възпалението… подобряват кръвообръщението и сърдечносъдовата функция… детоксикират тялото… подобряват зрението… и помагат на човек да спи по-добре.

Сега, след като вече разбирате способността на тялото да се самовъзстановява—понякога само в рамките на дни… просто си представете…

Колко по-здрави ще бъдете, ако приемате тези заредени с хранителни вещества мега-8 суперхрани всеки ден…

Колко бързо ще се самолекува тялото ви от заболявания, болежки и болки…

Колко по-млади ще изглеждате…

Колко повече енергия ще имате…

Колко добре ще се чувствате…

И колко много още качествени и здрави години ще добавите към живота си, ако подновявате тялото си—точно като Мистър В—с тези натурални, сурови, органични мега-8 суперхрани!

Източник:

http://meganutritionorganicsuperfood.com/new/report/

Снимка: www.elijahlist.com

 

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *