30 чудесни причини да добавите пшенична трева в деня си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

wheat-grass

Пшеничната трева е източник на естествен хлорофил с повече ползи за здравето, отколкото можете да си представите. Тя е естествено лековито средство, което ще ви поддържа здрави и щастливи през целия ден. Това течно хранително вещество предоставя плетора от витамини, включително витамин А, С и различни основни В витамини за здравето ви. Пшеничната трева повишава производството на червени кръвни телца, чудесна е за здравето на щитовидната жлеза, детоксикира черния ви дроб и е отличен естествен източник на кислород за кръвта.

Изследване от 2011 година, публикувано в списанието Journal of Functional Foods in Health and Disease отбелязва, че пшеничната трева е суперхрана, богата на хранителни вещества, които предоставят здравословно повишаване на енергията. Изследването посочва, „Това растение се счита че има много хранителни стойности; то доказано притежава противовъзпалителни, антиоксидантни, противоракови, имуномодулаторни, разслабителни, кръвоспиращи, диуретични, антибактериални и противодействащи на стареенето свойства”.

Прочетете още по темата: Пшенична трева, малко познатата суперхрана

Очевидно е че има множество разнообразни причини да добавите пшенична трева в дневния си режим. Изследването показа също, че „100 г пшенична трева на прах се равняват на 23 кг пресни зеленчуци”. Ако се нуждаете от повече богати на хранителни вещества зеленчуци в диетата си, отговорът със сигурност е пшеничната трева!

Ето 30 чудесни причини да добавим пшенична трева в деня си:

1. Пшеничната трева е отличен източник на естествен хлорофил и съдържа минералите, витамините и антиоксидантите, от които се нуждаете, за да сте здрави и щастливи. Този малък подарък от природата повишава количествата на витамините А, В, С и К в комбинация с множество аминокиселини.

2. Пшеничната трева повишава нивата на хлорофил с до 70 процента. Хлорофилът има структура, подобна на хемоглобина. Теоретизира се, че следователно хлорофилът може да помогне за повишаване производството на червените кръвни телца. Изследване, проведено в Индия (2004 г.) от д-р Р.К. Марваха, професор по педиатрия в Института за следдипломно медицинско обучение и изследвания в Чандигар, посочва положителните последици от пшеничната трева за пациенти, подложени на кръвопреливане. Пшеничната трева наистина е естествено, изграждащо кръвта средство!

3. Пшеничната трева ще подобри ума, тялото и душата ви. Пшеничната трева, поради високото си съдържание на хранителни вещества, повишава силата, издръжливостта и цялостното ви здравословно състояние.

4. Пшеничната трева не съдържа глутен. Може би си мислите, че това няма как да е истина, но всъщност е. Сокът от пшенична трева се прави от стеблата и тревата на растението пшеница, не от семената. Обаче, има вероятност пшеничната трева да бъде заразена от съдържащите глутен семена по време на брането й.

5. Искате да се захванете с градинарство? Тогава пшеничната трева е чудесно начало. Пшеничната трева пораства в рамките на седмици, което означава, че можете да се наслаждавате на здравословен сок ежедневно, докато я отглеждате със собствените си ръце и сърце.

6. Пшеничната трева детоксикира черния дроб. Чернодробните заболявания не са шега работа и засягат милиони всяка година. Изследване от 2010 година, публикувано в списанието Chronicles of Young Scientists посочва пшеничната трева като отличен детоксикиращ агент.

7. Пшеничната трева е идеално непознато средство за предпазване от и справяне със заболявания на кръвта.

8. Пшеничната трева се бори с хипертонията. Изследванията показват, че пшеничната трева помага при сърдечно-съдови проблеми. Това може да ви предпазва от неочакван инфаркт или от сърдечно заболяване.

9. Пшеничната трева е дерматологично чудо. Тя може да се прилага локално при сърбеж, обриви и акне. Тя може да се използва и върху ръцете и лицето за по-гладка кожа.

10. Може да имате малко повечко тежки метали в кръвта си за които дори не знаете. Пшеничната трева може да ви помогне да изхвърлите тежките метали от тялото си.

11. Пшеничната трева има озаряващ ефект. Пшеничната трева съдържа хлорофил, а хлорофилът е началото на светлината. Вие получавате един от подаръците на природата от първоначалните й етапи на развитие.

12. Хлорофилът в пшеничната трева е антибактериален агент. Изследване, публикувано в списанието The American Journal of Surgery откри 25 до 70 процента по-висок темп на оздравяване при използването на хлорофил за лекуването на над 200 изкуствено причинени лезии в морски свинчета.

13. Минералите в пшеничната трева са особено важни за здравето. Над 70 минерала, съдържащи се в пшеничната трева могат да са полезни за растежа и живота ни.

14. Пшеничната трева е полезна за лекуването на екзема. „Изследването на пшеничната трева и на хранителната й стойност” с автори д-р Раджеш Муджория, асистент в Университета Нагпур, Индия, и д-р Рамеш Бабу Бодла от Делхийския институт за фармацевтични науки и изследвания посочва пшеничната трева като лек за екземата.

15. Пшеничната трева е доказано добър лек при ухапвания от комари и насекоми.

Прочетете още по темата: Пшенична трева, малко познатата суперхрана

16. Пшеничната трева и хлорофилът изхвърлят отровите от тялото.

17. Хлорофилът може да освободи тялото ви от всякакви токсини, спотайващи се  незабелязано в тялото ви.

18. Изследвания откриха, че сокът от пшенична трева снижава кръвната захар и спомага поддържането й в здравословни граници. Това не е изненадващо като се имат предвид многото хранителни вещества в пшеничната трева.

19. Хлорофилът е естествен антисептик. Изследване, проведено от д-р Бенджамин Грускин, директор на експериментална патология и онкология в Университета Темпъл, Филаделфия, публикувано в списанието American Journal of Surgery  (1940 г.) откри, че хлорофилът е полезен в лечението на язви, възпаление, тиф и вагинални инфекции.

20. Хлорофилът може да помогне за премахването на миризмите, отделяни от тялото.

21. Хлорофилът в пшеничната трева може да помогне за излекуването на белите дробове. Изследвания откриха, че хлорофилът повишава хемоглобина и поддържа белите ви дробове защитени от определени химикали, които вдишвате.

22. Пшеничната трева и хлорофилът повишават нивата на кислород, което може да ви помогне да се чувствате и да действате по-добре.

23. Пшеничната трева се счита за суперхрана – тя предлага лечебните ползи, предоставяни от суперхраните.

24. Натъркването на скалпа с пшенична трева помага за премахването на пърхота.

25. Пшеничната трева е енергийната напитка на природата. Ако ви е необходимо бързо повишаване на енергията, пшеничната трева ще ви го предостави. Времето, което е необходимо, за да повишите енергията си е приблизително 20 минути, а най-доброто е че тази напитка е далеч по-полезна за вас от всяка друга напитка на пазара.

26. Пшеничната трева е естествено потискащо глада средство. Количеството хранителни вещества, които получавате от 100 грама сок от пшенична трева далеч надвишава препоръчителната дневна стойност за зеленчуци. Мозъкът ви изключва апестата  (областта в хипоталамуса, контролираща апетита) и можете да се лишите от няколко килограма само след някакви си седмици.

27. Момчета, пшеничната трева повишава броя на сперматозоидите и половия нагон. Пшеничната трева съдържа магнезий, а този минерал доказано повлиява положително еректилната дисфункция.

28. Пшеничната трева подобрява храносмилането. Само 30 мл сок от пшенична трева ще ви осигурят 32 процента от препоръчителната дневна стойност от хранителни фибри. Това ще помогне на храносмилането ви и на редовните изхождания.

29. Пшеничната трева ще подсили производството на кръв и костен мозък. Изследване от 2011 година, публикувано в списанието Nutrients описва полезните ефекти от консумацията на пшенична трева след химиотерапия. Онкоболните, които консумират пшенична трева след химиотерапия се нуждаят от по-малко интервенция с лекарства за кръвта и костния мозък.

30. Пшеничната трева съдържа основни, борещи свободните радикали антиоксиданти. 30 мл сок от пшенична трева осигуряват на тялото цяла армия от антиоксидантни хранителни вещества готови да издирят и унищожат всички свободни радикали, търсещи клетки за убиване.

Ядете ли достатъчно зеленчуци? Храната, която ядете предоставя ли ви основните хранителни вещества, от които се нуждаете, за да сте здрави и щастливи? Ако сте на границата по който и да бил от тези въпроси, тогава е време да се обърнете към пшеничната трева като средство за постигане по-добро здраве.

Добавянето на пшенична трева в ежедневния ви хранителен режим може да ви предостави подсилването на енергията, от което се нуждаете като в същото време ви  позволи да се преборвате със заболявания към които може да сте податливи, ако се храните небалансирано. Пиейки по само един шот пшенична трева на ден може да повиши дневните стойности на витамините и минералите в тялото ви експоненциално.

– Стивън Зайфърт

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/reasons-to-add-wheatgrass-to-your-day/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N151130

Снимка: www.healthbeautytips.in

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *