25 идеи за игри на коледното парти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Нека коледното ви парти се превърне в хит с една или няколко от тези игри.

christmas-party-games

Дали ще организирате Коледно парти за семейството и приятелите си или пък служебно тържество с колегите, ето списък от игри, които да добавят забавление в празничното събитие.

candy

1. Напълнете Коледния чорап.

Разделете се на отбори и нека всеки отбор се надпреварва пръв да напълни окачения си чорап с бонбони, които участниците сипват в чорапите с лъжици.

2. Поточна линия за коледни подаръци. 

Подгответе поточни линии от подаръци, кутии, ножици, хартия за опаковане, панделки и тиксо за всеки отбор. Или всеки играч трябва да пакетира по един подарък или ги пакетирайте като всеки участник извършва една задача като на поточна линия. След това се впуснете в състезанието кой отбор най-бързо ще пакетира подаръците!

3. Находки от думи. 

Като използвате коледни думи – Коледа, коледна звезда или поинсетия, захарно бастунче и т.н. – всеки участник трябва да направи колкото може повече по-къси думи от думата, която му се е паднала преди да изтече определеното време.

4. Шаради с Коледни песни.

Внесете драматизъм! Няма по-любимо от това забавление и със сигурност то ще предизвика много смях, докато състезателите изиграват съответните песни, а другите се опитват да отгатнат представяните песни.

5. Фотографско ателие.

Осигурете забавни реквизити и екран, така че гостите да се маскират и да се снимат (не забравяйте, че фотографът не е задължително да е професионалист).

6. Две истини и една лъжа.

Тази игра топи леда като стой та гледай! Всеки разказва по три истории за себе си, две верни и една измислена. Чудесен коледен нюанс е споменаването на трите най-ужасни коледни подаръка, които са получавали; два, които наистина са получили и един измислен.

7. Състезание за правене на снежен човек. 

Отсъдете наградата за бързина или за оригиналност.

8. Състезание за украсяване на снежен човек. 

Всеки отбор омотава своя снежен човек с тоалетна хартия и го украсява. Първият или най-добрият печели.

9. Състезание за хвърляне на снежни топки. 

Направете голяма мишена в снега с бои за храна които пръскате със спрей бутилки. Определете точки за всеки кръг от мишената, като при дартс. Всеки участник прави еднакъв брой топки и ги хвърля за точки.

10. Украсете коледни елхи.

Като използвате зелена креп хартия, играчки, гирлянди – всичко, което се сетите и можете да намерите – украсете своето „дърво”. Печели най-бързият отбор или най-добре украсеното дърво.

rudolph

11. Сложи червен нос на Рудолф.

Коледната версия на закачване на опашка на магарето. Изображение на елена Рудолф се закача на стената. Всеки участник, с превръзка през очите, бива завъртан докато загуби ориентация и след това трябва да лепне червен нос на Рудолф. Който залепи носа най-близо до носа на елена печели.

12. Направете склупрора от лед. 

Замразете оцветена вода предварително във формички за лед, форми за желе и в кофички от кисело мляко. Наредете всички материали върху маси навън и нека участниците направят склуптури или тотеми (стълбове със символи и изображения) или каквото друго решите.

13. Колко са играчките?

Нека гостите познават общия брой на играчките върху елхата при пристигането си на партито. Който е най-близо до верния отговор печели.

14. Коледна игра за познаване.

Напълнете голям коледен чорап с нещица от къщата и оставете децата да познаят кои са нещата в чорапа.

15. Коледна игра за паметта.

Сложете коледни предмети върху поднос и дайте на участниците в играта една минута да ги запомнят. Скрийте подноса и оставете всеки да напише колкото може повече неща, които си спомня за 30 секунди.

16. Празнична азбука.

Дайте на всяко дете или на всеки отбор хартия, на коята вертикално е написана азбуката от А до Я (A to Z). Те трябва да напишат по една празнична дума, започваща с всяка буква. Който пръв завърши списъка печели.

17. Бъдни вечер. 

Дайте на всеки участник името на някоя част от костюма на Дядо Коледа – шейна, елен, корем, брада и т.н. Докато домакинът/домакинята чете стихотворението „Бъдни вечер”, на Клемент Кларк Мур, всеки участник чака да чуе своята дума и когато я чуе се изправя, завърта се и отново сяда. Когато домакинът спомене Дядо Коледа всички си сменят местата като всеки се опитва да седне. Онзи, който остане прав продължава да чете докато бъде прочетено цялото стихотворение. Разбира се, можете да изберете всяка друга коледна творба.

18. Назови Коледната песен. 

Направете списък с откъси от текстове на песни от само 3-4 думи от всяка песен (не от заглавието). Онзи, който познае всички – или най-много – песни за определено време печели.

19. Подаръци, раздадени с помощта на зарчета. 

Всички сядат в кръг и да започват да подават подарък след подарък. Пуснете Коледна песен докато от ръка на ръка се подават 1-3 зара. Всеки хвърля и подава зара/заровете на следващия. Който хвърли шестица, може да размени подаръка си с когото си поиска. В края на песента всеки задържа пакета пред себе си.

20. Познай за кого става дума. 

Номерирайте всеки подарък с пристигането му. Дайте на човека, който го е донесъл същия номер. Нека всеки напише нещо за себе си, което малко хора знаят и да пусне бележката в купа. Когато започне раздаването на подаръците, домакинът тегли по факт от купата и го прочита без да споменава номера на подаръка. Човекът, който пръв познае за кого става дума получава пакета със съответния номер. След правилен отговор, човек напуска играта. Играта приключва когато остане един подарък за домакина.

21. Горещ картоф.

Предавайте от човек на човек по един неопакован подарък на път. Когато музиката спре, който държи подаръка го задържа и напуска играта.

22. Тематична размяна на подаръци.

Определете тематични подаръци за разменяне. Всеки донася подарък за една и съща предварително определена сума като всички подаръци отговарят на дадена тема, например, предмет започващ с буквата М или К, подаръци в червено… зелено и т.н. и получава пореден номер. После играйте на играта „Избери номер, открадни подарък” правилата за която са: Човекът с номер 1 избира неотворен подарък, човекът с номер 2 може да вземе неотворен подарък или да „открадне” отворения подарък на номер 1 и така нататък.

23. Вземи подаръка, който наистина искаш. 

Нека всеки донесе опакован подарък за себе си. Подаръците се размесват и се раздават. Всеки отваря един подарък и трябва да познае кой го е донесъл. Трябва да сте приготвили списък на хората на партито, така че хората да отбелязват предположенията си в тях. Който има най-много верни предположения побеждава. За повече хъс, нека всеки пусне по $1 в купа. Победителят печели сумата.

24. Подаръци според годината на раждане.

Преди да теглите имена кой на кого ще подарява, нека всеки напише годината си на раждане. Когато купувате подарък за човека, който сте изтеглили, купете подарък, който съответства на годината, през която този човек е роден. Проявете творчество!

25. Коледана игра с вратовръзки.

Използвайте стари Коледни или грозни вратовръзки, за да се позабавлявате. Раздайте на всеки отбор от двама души по една вратовръзка. Само с една ръка единия от тях трябва да върже вратовръзката на партньора си. Който пръв се справи печели.

Без значение кои празнични игри ще решите да играете, помнете че е важно да се отпуснете и забавлявате. Наблегнете на спортсменството и на чувството за хумор! Нека празничното настроение ви обгърне.

christmas-balls

 

Източник:

http://www.signupgenius.com/home/christmas-party-games.cfm

Снимки: www.betterme.ph; henoblewife.blogspot.com; www.pinterest.com; fdcck.on.ca

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *