Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sesame-honey-ballsСтава дума за смес от две супер здравословни храни – сусам и мед. Комбинацията датира 6000 години назад във времето и се споменава в древна Гърция и Близкия Изток. Египтянките използвали тази смес, за да се разкрасяват и да си възвръщат красотата. Римските войници пиели сместа като тоник за възстановяване на силите.

Много е лесна за приготвяне: сложете смлян сусам и мед в купа, разбъркайте добре. Оформете топчета с големината на орехче или използвайте каквато си пожелаете форма от сместа и ги сложете в хладилника.

Взимайте по 2-3 топчета от лека на ден. Ще извлечете много ползи:

Богатство от хранителни вещества

Комбинацията е заредена с хранителни вещества: цинк, желязо, фибри, магнезий, калций, мед и редица витамини, особено В витамини, както и почти всички ключови съставки за здраве и добро функциониране на тялото.

Ниво на холестерола

Тези хранителни бомбички са ефикасни в регулирането на кръвните липиди, особено  на „вредния” LDL и „полезния” HDL холестерола.

Здраве на сърцето

Комбинацията действа идеално за регулирането на нередовен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане и подобрява кръвообръщението.

Подсилват енергията

Лекът ще ви предостави необходимата енергия и сила при тежка физическа работа.

Още потенциални ползи от комбинацията:

Според някои лекари, редовното използване на комбинацията от сусам и мед оправя настроението, регулира хроничната умора, подобрява сексуалната потентност както на мъжете, така и на жените. Използването на хапчетата от сусам и мед също така спомага за снижаването на стреса.

Бевърли Ентин

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/can-get-6000-years-old-medicine-prepare/

Снимка: edaifizcultura.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *