Хибискус, чаят при високо кръвно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hibiscus-tea

Високото кръвно налягане е едно от най-често срещаните—но смъртоносни—заболявания в Америка. За щастие, то е и едно от най-лесните за лечение. Е, поне по естествен начин.

Това цвете от тропиците с ярък цвят е красиво… Култури в целия свят го използват за да държат под контрол кръвното налягане. В повечето от случаите то се добавя в билковите чайове. Така че може дори да не знаете, че го пиете.

Известно с тръпчивия си кисел вкус, това рубинено червено цвете може да снижи систоличното кръвно (горното отчитане) налягане с почти 20 пункта само за 4 седмици—без странични ефекти.

Хибискусът е богат на антиоксиданти като антоцианина, на който дължи красивия си ярък цвят. И именно това съединение го прави толкова ефикасен в свалянето на кръвното.

Чаят от хибискус (каркаде) сваля драматично не само горната граница на кръвното ви налягане, но и долната (диастолична) граница, също. Изследване показа, че диастоличното кръвно налягане може да се снижи с 50 процента. И то само в рамките на един месец.

Още за хибискуса прочетете тук.

Всъщност, този чай е също толкова ефикасен, колкото са конвенционалните лекарства за кръвно налягане.

Имате проблеми със заспиването? Можете да използвате хибискус в комбинация с маточина и жълт кантарион, ако от време на време не можете да спите. Чаша чай от билки в тази комбинация преди лягане може да ви помогне да заспите, като в същото време държи кръвното ви налягане под контрол.  

Изследване, проведено в Мексико показва, че пиенето на една чаша чай от хибискус преди закуска е също толкова ефикасно, колкото е вземането по два пъти на ден на популярното лекарство за кръвно каптоприл. И двете снижават систоличното кръвно налягане с 15 пункта. И както в другите изследванията, резултатите идват бързо.

Това плаче за въпроса… Защо да си навличаме неприятностите—и риска—от вземането на лекарство, изписано с рецепта, когато вкусен чай действа също толкова добре? Честно казано, нямаме никаква представа. Можете да намерите само чай от хибискус или в комбинация с други билки. Имайте предвид също, че взимането на екстракт от хибискус е също толкова ефикасно. Можете да го намерите както в магазините за здравословни храни, така и онлайн.

Има много естествени, безопасни и ефикасни начини за предпазване на сърцето и за естествено сваляне на кръвното налягане. Следете публикациите на сайта Здраве всеки ден, за да не ги пропуснете.

Нота бене: Поради високото си съдържание на антиоксиданти и на витамин С, чаят от хибискус е киселичък и за да се избегне киселинния му ефект върху тялото не е зле да се приемат повече алкализиращи организма храни (виж тук), които така или иначе ще подсилят ефекта от пиенето на този, бихме казали елегантен на вкус чай. ~ Здрави всеки ден

Източник: Institute for Natural Healing, This Tangy Tea Lowers Blood Pressure, 19 January 2014

http://institutefornaturalhealing.com/2014/01/this-tangy-tea-lowers-blood-pressure/

Снимка: www.bonjourmimi.com

Прочетете още по темата:

Ярък антиоксидант сваля кръвното

Изненадваща храна контролира кръвното

Освежаваща супа сваля кръвното налягане

Алкалната диета основа за по-добро здраве

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

При предприемане на каквито и да било промени в храненете, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *