Ярък антиоксидант сваля кръвното

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

raspberries-bp

Високото кръвно налягане уврежда сърцето и мозъка. То може също така да причини бъбречна недостатъчност и смърт.

И кое е най-лошото? Едва половината от хората с високо кръвно налягане успяват да го държат под контрол.

Когато стане дума за начини за сваляне на кръвното, разговорът обикновено се върти около нещата, които трябва да избягваме. Знаем също, че трябва да пием умерено и определено да не пушим…

Но няма ли нещо, от което например да ядем повече, за да сваляме кръвното си налягане?

Оказва се, че има.

Има един антиоксидант, който е мощен и лесно се намира… И освен това се съдържа в много вкусни плодове.

Искате ли да опитате нещо уникално? Нарът е чудесен източник на антиоксиданти, включително на антоцианин. Плодът може да е малко странен на вид, но съдържа безброй здравословни качества...

 Най-доброто е, че този антиоксидант може да е отговорът за поставянето под контрол на кръвното налягане веднъж завинаги… Или изобщо за избягването на високото кръвно налягане.

Именно антоцианинът дава на плодовете ярките им и наситени цветове. Но тук не става дума само за красив външен вид. Антоцианинът е противовъзпалително вещество, способно да се бори с рака, но той е забележителен най-вече по отношение на здравето на сърцето и що се отнася до кръвното налягане.

Този антиоксидант помага за предпазването от високо кръвно налягане и атероскелроза като се бори с оксидативния стрес.

Изследване показва точно колко силно лекарство се крие в шепа плодове като малините, например. В изследването наблюдавали 157000 мъже и жени в продължение на 14 години. През този период 35000 от тях развили високо кръвно налягане.

Хората, които ядели боровинки и то само веднъж на седмица снижавали риска си от високо кръвно налягане с 10% в сравнение с онези, които никога не ядели от тези плодове.

Антоцианинът се съдържа в големи количества в боровинките, малините и къпините. Тези плодове са чудесен избор заради високото си съдържание на витамини и фибри.

Зелето и шам фъстъците също са чудесен източник на антоцианин. Зеле можете да включите в храната си много лесно. То е чудесна основа за салатите или можете да го ядете като гарнитура към основните ястия.

Червеното вино е друг добър източник на антоцианин. Какво по-вкусно от чаша червено вино с вечерята? А вкусът му се подобрява дори още повече като знаете, че то спомога за свалянето на кръвното.

Така че ако страдате от високо кръвно налягане или най-вече, ако искате повече да не страдате от него… постарайте се да добавите източници на антоцианин в храната си и го поставете под контрол.

Източник: INH, This Colorful Antioxidant Lowers Blood Pressure, 11 August 2013

http://institutefornaturalhealing.com/2013/08/this-colorful-antioxidant-lowers-blood-pressure/#Continue

Снимка: www.youtube.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *