Резистентната скорбяла убива рака на дебелото черво, вижте как

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

resistent starch 4.-Beans

Ако искате да се предпазите от рак на дебелото черво, скорбяла, позната като „резистентна” скорбяла предлага начин да снижите риска си. Можете да консумирате тази специална скорбяла в разнообразни храни, но трябва да ги ядете по правилния начин.

„Резистентната” скорбяла се съдържа в граха, фасула и другите бобови култури, зелените банани, както и в готвените и охладени, съдържащи скорбяла продукти като ориза в суши и салатите с макаронени (тестени) изделия. Трябва да я консумирате на стайна или по-ниска температура — щом я стоплите, резистентната скорбяла изчезва. Но консумирана правилно, тя сякаш убива пред-раковите клетки в червата”, казва изследователката Джанин Хигинс, доцент по педиатрия в Медицинския факултет на Колорадския университет.

Храносмилателният тракт не може да разгражда резистентната скорбяла, но пробиотичните бактерии в стомаха са луди по нея. Веднага щом скорбялата достигне до дебелото черво, тя стимулира производството на полезни късо-верижни мастни киселини. Резултатът, според изследването: по-малко вредно възпаление в червата и повишена смъртност на предраковите клетки.

„Резистентната скорбяла може също така да въздейства и за предпазването от рак на гърдата”, казва Хигинс. „Например, ако позволите на лабораторни животни да затлъстеят, оставите ги да отслабнат и след това давате на половината от плъховете храна, богата на резистентна скорбяла — тези животни не си възвръщат теглото така бързо, както онези, хранени с обичайните храни, съдържащи разградима скорбяла. Този ефект върху затлъстяването може да спомогне за снижаването на риска от рак на гърдата, както и да допринесе за лечението на колоректалния рак”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Starch That Kills Colon Cancer, 6 December 2013

http://easyhealthoptions.com/cancer-concerns/the-starch-that-kills-colon-cancer/

Снимка: gettoptens.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *