Естествено лечение на множествена склероза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rhodiola ca3f764c-cf41-4896-a8fb-e83a9792c340

Множествената склероза е несъмнено едно от най-ужасните заболявания на века. В света на медицината е широко прието мнението, че за това заболяване няма ефикасно лечение.

Конвенционалните лекарства могат да забавят заболяването и вероятно да облекчат симптомите, но се провалят в спирането на увреждането, нанесено от множествената склероза и не могат да възстановят увредените телесни функции.

Естествените терапии, гимнастиката и йогата са полезни за забавянето на заболяването и което е по-важно, в много случаи те способстват за възстановяването някои от нарушените функции.

При лечението на множествената склероза с естествени продукти са необходими само продукти с регенеративно действие (общи и местни), противовъзпалителни средства, невропредпазващи (предотвратяващи и намаляващи възпалението и унищожаването на миелина по време на обостряне на множествената склероза) и имуномодулатори (които да държат под контрол имунната система, след като това е автоимунен процес, и за забавяне развитието на заболяването и снижаване на повтаряемостта).

Естествените продукти могат да се считат за по-добрия вариант, защото те регулират функцията на централната нервна система и се борят със стреса (един от факторите, водещ до влошаването на симптомите на множествената склероза), и също така подобряват кръвообръщението и възстановяват оптималното ниво на кислород в цялото тяло и в мозъка. Следват препоръки за хора, които търсят начини за забавяне на свързаните с множествената склероза симптоми.

Супер соев лецитин – Полезните свойства на соевото масло са много ценни в лечението на множествена склероза. Лецитинът е естествен продукт, който играе важна роля в подхранването на нервните клетки като фундаментален компонент на миелиновия слой (миелиновата обвивка, клетките и нервните фибри в предпазната обвивка).

Намаляването на количеството на лецитина в тялото води до демиелинизация на нервите (дегенерация на аксоните) и до неправилно функциониране на нервната система, така че се появяват сериозни нервни разстройства: ниска устойчивост на стрес, раздразнителност, депресия, трудно концентриране, слаба памет, безсъние, множествена склероза. Лецитинът предотвратява аксоналната демиелинизация  (дегенерацията на нервите), спомага правилното функциониране на невроните, прехвърлянето на нервните импулси стимулира всички функции на мозъка, подсилва паметта и концентрацията, способността за учене и за поддържане на емоционален баланс.

Омега 3 (масло от сьомга) – омега-3 есенциалните мастни киселини играят роля във формирането на структурата на невроните (миелиновата обвивка), невро-психиатричните разстройства се случват при отсъствието им (дефицит на внимание, лоша памет, сенилна деменция, множествена склероза и така нататък). Омега 3 намаляват възпалителната реакция на нервната система при множествена склероза като спират медиаторите на възпалителния процес.

Есенциалните мастни киселини играят много важна роля в регенерирането на клетките на централната нервна система, предотвратяват демиелинизацията на аксоните, помагат за забавянето на развитието на множествената склероза, така че да се намали броя и силата на пристъпите, както и физическата и умствена инвалидност.
Открито бе, че при хората с множествена склероза количеството омега 3 мастни киселини в тялото е ниско. Освен това, омега 3 есенциалните мастни киселини, които са ефикасни имуномодулатори, помагат на хората с автоимунни заболявания да поддържат под контрол имунната реакция (миастения гравис, автоимунен хепатит, ревматоиден артрит, системен еритематозен  лупус, тиреоидит, склеродермия, множествена склероза).

Вечерна иглика (масло от вечерна иглика) – Есенциалните мастни киселини са необходими за здравословната структура на клетъчните мембрани, особено на нервните клетки, и са особено важни за миелиновата обвивка, която изолира нервните клетки. Етеричното масло от вечерна иглика съдържа значително количество GLA (гама-линоленова киселина, есенциалната омега 6 мастна киселина), която спомага правилното функциониране на нервната система и трансмисията на нервните импулси, предотвратявайки демиелинизацията на аксоните, повишава жизнеността и устойчивостта на стрес и е полезна при депресия, раздразнителност, безпокойство, лоша памет. Изследванията за употребата на GLA демонстрират клинични ползи при пациенти с автоимунни заболявания (системен еритематозен лупус, множествена склероза, склеродермия, автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, болестта на Крон и така нататък).

Нони (Morinda citrifolia) – При автоимунните заболявания нони се приема за ценен имунен модулатор (ревматоиден артрит, системен еритематозен лупус, множествена склероза, склеродермия и така нататък). Други свойства на естествената билка нони: спира възпалителните механизми, които задействат алергични реакции в тялото, причинява артериална вазодилатация, помага за подмладяването на клетките, предпазва от свободните радикали, спира пролиферацията на пред-раковите и ракови клетки.

Родиолин (Rhodiola rosea) – Арктическият корен е отлично предпазно средство за имунната система, което осигурява баланс между имунната и ендокринната система. Rhodiola rosea има положителен ефект върху централната нервна система и е отличен адаптоген, също така има силно въздействие срещу стреса и депресията, повишава умствената дейност (вниманието, концентрацията и паметта), повишава издръжливостта и енергията през деня, противодейства на безсънието и осигурява отпочиващ сън през нощта. Общо взето, това е най-добрият естествен продукт за подобряването на здравето на страдащите от множествена склероза.

Vein Protex – това е много полезен естествен продукт за лечението на множествената склероза. Той има противовъзпалително и антиоксидантно въздействие, прочиства и енергизира тялото, поддържа здравето на кръвоносните съдове (артериите, вените, капилярите), намалява нивото на лошия холестерол, подсилва движението на кръвта, подобрява кръвообръщението, повишава притока на кръв  в тъканите (включително на мозъка), осигурява хранителни вещества и кислород до тъкани, подобрява използването на антиоксиданти, аминокиселини, минерали и витамини в тялото.

Oxy Max (молекулярен кислород) – Кислородът е елексирът на живота и е абсолютно важен за правилното функциониране на всички клетки в тялото. Невроните са най-чувствителни на липсата на кислород, в отсъствието му настъпва хипоксия, объркано мислене, лоша памет, депресия, нервно напрежение. Oxy Max помага за зареждането на тъканите (включително на мозъчните тъкани) с кислород, подобрява всички физиологични и метаболитни процеси. Кислородът е много ефективно, усилващо средство за нервите, подобрява физическата и умствена дейност, дава жизненост и енергия.

СУПЕР СОЕВ лецитин – 3×1 капсули на ден

Omega 3 (масло от сьомга) – 3×1 капсули на ден

Вечерна иглика (масло от вечерна иглика) – 3×1 капсули на ден

Нони (Morinda citrifolia) – 30 мл 3 пъти на ден или 3×1 капсули на ден

Родиолин (Rhodiola rosea) – 3 до 6 капсули на ден

Vein PROTEX – 3×1 таблетки на ден

OXY MAX (молекулярен кислород) – 2 пъти на ден – сутрин и обед – всеки ден с увеличаване на разреждането като се започне с 5 и се стигне до 15 капки в 100 мл вода.

Източник: Multiple Sclerosis Natural Treatment

http://www.sclerosistreatment.com/2013/02/multiple-sclerosis-natural-treatment.html

Снимка: blogs.women24.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Естествено лечение на множествена склероза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *