Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

oli-essenziali-bottiglie

Хемороиди и масла

Използването на различни видове масла при хемороиди може да помогне за снижаването на симптоми като болка, сърбеж и раздразнение.

Хемороидите са често срещан проблем при почти 70% от населението в света като до навършването на 50 години тези хора се изправят срещу проблема поне веднъж. Обикновено хемороидите се появяват когато вените в аналната област са подложени на прекомерен натиск.

Хемороидите се намират в аналния канал, където те са особено важни за поддържането на контрол върху екскрементите. Те действат като подложки между кръвоносните съдове, захранващи ануса и тъканите в ректума.

Когато се възпалят, те притискат кръвоносните съдове и меките тъкани на аналния канал и по този начин причиняват болка, разкъсване на кръвоносните съдове и зачервяване в засегнатата област.

Когато хемороидите са възпалени и причиняват болка и кървене, те могат да са безболезнени и вътрешни или болезнени и външни, и се наричат също маясъл.

В повечето случаи маясълът минава от само себе си без лечение, но може да стане болезнен, ако отичането и възпалението причиняват осезаемо притискане в аналния канал и върху кръвоносните съдове в него.

Отеклите, зачервени и болезнени хемороиди трябва да се лекуват незабавно.

Има няколко естествени лека, които спомагат за облекчаването на симптомите при възпалени или раздразнени хемороиди. Използването на масла за лечението на хемороидите може да намали болката, паренето и раздразнението.

Маслата са един от лековете при хемороиди. Те са не само ефикасни, но етеричните масла се знае, че предоставят незабавно и трайно облекчение.

Тъй като маслата рядко биват абсорбирани, те са безопасни за използване и нямат странични ефекти. Освен това, за разлика от други препарати за локална употреба, маслата предоставят облекчаващ ефект върху хемороидите вместо раздразването, което някои други лекарства причиняват.

Как действат маслата при хемороиди

Намаляване на отока, причинен от хемороидите

Етеричните масла са доказали се противовъзпалителни вещества. Като свиват отеклите кръвоносни съдове и тъкани, тези масла премахват натиска, упражняван върху аналния канал наред със свързвания с това дискомфорт.

Облекчаване на паренето, сърбежа и щипещата болка при хемороиди

Когато хемороидите се възпалят, те стават болезнени и много чувствителни. Тогава те са болезнени и при най-малък допир. Това е така, защото рецепторите на тези места са много  чувствителни заради химическите вещества, освобождавани в тялото за снижаване на отока.

Свиване на кръвоносните съдове на хемороидите до нормалните им размери

Тъй като маясълът се причинява от разширените или подути вени, дрениращи областта, захранвана от ректалните артерии, болката от хемороидите може незабавно да се облекчи чрез свиването на тези вени. Маслата успокояват отеклата област на хемороидите като свиват вените до нормалния им размер.

Оздравяване на разкъсаните хемороиди и спиране на кървенето

Кървенето от хемороидите може да е обилно и дори да доведе до анемия. За да спре кървенето, разкъсаната кожа трябва да оздравее и отока да спадне.

Маслата постигат тези две цели като затварят разкъсванията, облекчават възпалението и предоставят незабавно облекчение на свързаната с тях болка.

Подобряване на кръвообръщението в тъканите на аналния канал

Основната причина за възпаляването на хемороидите и за разкъсването на вените е недоброто кръвообръщение в тъканите на аналния канал.

Когато кръвоносните съдове са под натиск, те се подуват и разкъсват, ако доброто кръвообръщение не бъде незабавно възстановено. Маслата спомагат за възстановяването и поддържането на доброто кръвообръщение в кръвоносните съдове, захранващи аналния канал.

Укрепването на кръвоносните съдове, снабдяващи аналния канал за предпазване от хронични хемороиди

Подобряването на кръвообръщението е един от начините за премахване на основния причинител на хемороидите; другият начин е като се заздравят кръвоносните съдове така че да не могат лесно да се разкъсват.

Маслата допринасят за поддържането на структурната цялост на стените на тези кръвоносни съдове и така предотвратяват тяхното възпаляване и разкъсване.

Amoils за лечение на хемороиди

Amoils е естествено масло за хемороиди. Изследванията са доказали, че то свива хемороидалните тъкани и спомага за пълното излекуване на хемороидите.

Макар че може да отнеме няколко седмици лечението да излекува хемороидите напълно, то предоставя незабавно облекчаване на болката. Отокът може видимо да намалее в рамките на часове след нанасянето на продуктите на Amoils върху хемороидите.

Най-голямото преимущество от използването на естествени лекове е че няма дразнители на кожата или странични ефекти.

Amoils е един от най-препоръчваните лекове когато става дума за мехлеми за хемороиди. Amoils осигурява два вида продукти за лечение на хемороидите: Цяр за хемороидите и Цяр за кървенето.

Церът за хемороиди съдържа естествени съставки от най-висококачествени етерични масла, извлечени от органично отглеждани растения. Естествените етерични масла се нанасят директно върху хемороидите и формулата прониква в клетъчните мембрани и осигурява незабавно облекчение. Това помага за свиването на хемороидалните тъкани и в някои случаи напълно елиминира проблема.

Церът за кървящи хемороиди на Amoils е противовъзпалително мазило, използвано за кървящи хемороиди. Той облекчава острата болка и снижава възпалението.

Защо трябва да използвате етерични масла

Макар че има някои кремове или гелове за хемороиди някои хора предпочитат да използват етерични масла за хемороиди. Етеричните масла осигуряват антибиотици, витамини и хормони за ускоряване на бързото заздравяване.

5 причини за използването на етерични масла при хемороиди:

  1. Те са безопасни за кърмещите или бременните жени
  2. Те осигуряват бързо и ефикасно заздравяване на хемороидите
  3. Те атакуват основната причина на проблема
  4. Те спират кървенето
  5. Те влизат в кръвотока и се борят с хемороидите вътрешно

Етеричните масла могат да се използват като естествена алтернатива на локалните кремове и мехлеми. Те ефикасно намаляват свързваното с хемороидите раздразнение.

Етерични масла при хемороиди

Маслото от авокадо е популярно етерично масло, известно заради свойствата си да успокоява възпалението и да се абсорбира дълбоко в тъканите. То може да се използва за външно лечение на хемороидите.

То овлажнява и облекчава възпалението когато се нанесе върху засегнатото място. То доказано облекчава раздразнението вътре и около ануса.

Маслото от лайка е естествен лек, който спомага за облекчаването на раздразнена кожа и за снижаването на болката. Можете да използвате мехлеми и кремове, съдържащи масло от лайка или да го нанасяте направо върху засегната област.

Маслото от вечерна иглика също помага в снижаването на възпалението, сърбежа и болката, свързвани с хемороидите. Някои възможни странични ефекти при употребата на маслото от вечерна иглика са главоболието и разстройването на стомашно-чревния тракт.

Маслото от седефче е популярен лек в традиционната медицина на някои култури в Азия и Латинска Америка.

То се използва за лечението на различни заболявания, включително на маясъл. За облекчаване на страдащите от хемороиди, маслото от седефче заздравява вените в аналния канал и облекчава болката, свързана с разширените вени.

Сусамовото масло е друго етерично масло, използвано за лекуване на хемороиди. То има антибактериално, противогъбично и антивирусно действие. Освен това, то е познато противовъзпалително вещество и има антиоксидантни свойства, отдавани на съдържащия се в него витамин Е.

Сусамовото масло се използва за лечението на хемороиди заради тези ползи за здравето, както и защото прониква в тъканите и предоставя бързо облекчение.

Зехтинът е друго етерично масло с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Той повишава еластичността на кръвоносните съдове и е полезен в снижаването на възпалението и в свиването на размера на подутите кръвоносни съдове в аналния канал.

Можете да закупите капсули, съдържащи етерични масла от магазините за здравословни храни и от аптеките. Ако забележите странични ефекти, спрете лечението и се обадете на лекаря си незабавно.

Брад Чейс

Очаквайте още полезни статии за лечението на хемороидите.

Източник: Using Essential Oils for Hemorrhoid Relief

http://www.progressivehealth.com/hemorrhoid-oil.htm

Снимка: www.ecoo.it

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна и не е предназначена за самолечение. Етеричните масла са много полезни, но могат да бъдат и опасни, ако не се използват в съответните дози, разредки и по предназначение. Неизползвани правилно, те имат сериозни странични ефекти. При използването им, непременно спазвайте указанията на опаковката. Преди да използвате етерични масло, непременно се консултирайте с добър ароматерапевт, натуропат или билкар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *