Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Здравословният братовчед на тревата е полезен за сърцето

Това растение не се отглежда от десетилетия в САЩ (макар че е едно от най-разпространените растения в света, бел. ЗВД). То има репутация, поставяща го извън закона заради неговата братовчедка марихуаната – черната овца в семейството. Но неправилно нароченото като „лошо момче” растение е съвсем различно, бидейки една от най-здравословните храни, които можете да ядете.

cannabis-saves-the-world

Конопът е естествена храна, която е вкусна, богата на здравословни мазнини и съдържа много протеини. Чудесна е за закуска между храненията също така.

Единственият проблем е … че много хора я смятат за вредна за ядене, защото е сорт на растението марихуана. Но за разлика от братовчедка си, черната овца, растението коноп не е психоактивно. Всъщност, то съдържа голямо количество от вещество, отслабващо психоактивните свойства. По същността си то е анти-марихуана.

Това растение може и да има скандална братовчедка, но от него се извличат само ползи без никакъв риск. И е един от най-добрите хранителни източници на полезни за сърцето мазнини, които можете да купите.

Така че не се обаждайте още на властите. Яденето на коноп е както законно, така и полезно за сърцето….

Семената на конопа са отличен източник на омега-3 мастни киселини. Те също така съдържат много фибри и протеини.

Конопеното семе съдържа и идеалното съотношение на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Това е тяхното тайно оръжие в битката със сърдечните заболявания.

Но какво да кажем за омега-6 мастните киселини? Те също са доста нарочени като нездравословни. Но това е само част от историята. Повечето от нас чисто и просто прекаляват с омега-6 мастните киселини и не консумират достатъчно омега-3 мастни киселини. Това може да доведе до възпаление и сърдечно съдово заболяване.

Обаче, съотношението в конопеното семе между омега-6 и омега-3 мастните киселини може да снижи общият риск от смърт от сърдечно заболяване със 70 процента.

hemp

Яденето на конопено семе ще подсили приема ви на омега-3 мастни киселини, което само по себе си е чудесно. Тези семена са също така един от най-добрите източници на алфа-линоленова киселина (ALA).

Тялото ви се нуждае от достатъчни нива на ALA, за да произвежда омега-3 мастните киселини ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA), които са полезните за здравето на сърцето мастни киселини, които си набавяте от източници съдържащи омега-3. ALA предпазва от аритмия и от смъртоносни инфаркти.

Конопеното семе има богат вкус на ядки – нещо средно между лешник и кедрови ядки. Обвивката на семената обикновено се премахва и така просто можете да отворите опаковка конопено семе и да си хапнете.

Ако не сте фен на конопеното семе, опитайте се да го прибавяте към салати, зелени зеленчуци, плодове или дори в киселото мляко.

Можете да си правите сами продукти с коноп като конопено масло и салатен дресинг или да купувате студено пресовано масло от коноп.

Така че ако се стремите да подобрите здравето на сърцето си – или да добавите още един вкус към храната си – опитайте с конопено семе.

Още няколко факта за безценния коноп

Конопът е сорт канабис, който се отглежда заради фибрите и семената.

Фибрите и семената на конопа са невероятно ценни, затова конопът често се нарича златна култура.

Конопът е много устойчиво растение, което расте много бързо във всякакви почви и условия.

Множество цивилизации в продължение на повече от 12000 години са отглеждали коноп за индустриални цели.

Конопът дава желаните фибри, използвани за производството на въжета, платна, хартия и дрехи преди откриването на алтернативни платове и синтетични материали.

Макар че Китай е най-големият производител на коноп, други страни като Австралия и Канада уверено вървят по стъпките му.

Конопът е във всичко – можете да закупите конопени масла (лубриканти), пластмасови изделия от коноп, строителни материали от коноп и много продукти от конопени фибри.

Растението може да се използва за направата на биоразграждащи се пластмаси, някои видове горива, и безброй други безвредни продукти за бита и промишлеността.

Конопът е наистина невероятно растение с потенциала да спомогне за превръщането на много отрасли на промишлеността в екологично чисти – оттук идва и яростния отпор на тези индустрии срещу употребата на коноп.

Освен че осигурява полезни фибри, конопеното семе е също така с много богата хранителна стойност.

Храните, направени от коноп като енергийни блокчета с коноп, конопен салатен дресинг, конопено мляко, конопени протеинови шейкове и конопен протеин на прах са сред здравословните храни, които се произвеждат днес.

Забележка на ЗВД: Самата така наречена трева и черна овца от семейството на канабиса е всъщност полезна при множество заболявания под формата на медицинска марихуана. Писали сме много статии за това, които можете да прочетете, както следва:

Марихуаната по-безвредна за белите дробове от цигарите

Медицинската марихуана лекува рак

Естественото болкоуспокояващо, което няма да намерите в магазините

Медицинската марихуана спира епилептичните припадъци на дете

Медицинско чудо срещу рака в капсула кокосово масло и канабис

Умиращ от рак се излекува с канабис

Очаквайте още статии за това невероятно и нарочено семейство растения.

Източник: Pinterest; Pot’s Healthy Cousin is Good for Your Heart

http://institutefornaturalhealing.com/2013/08/pots-healthy-cousin-is-good-for-your-heart/

http://www.hemp.com/what-is-hemp/

Снимка: bohogirllife.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Преди да решите да се самолекувате с коноп, говорете с личния си лекар. Добавянето на конопа към ежедневната ви храна е едно, но разчитането само на него за премахване на проблемите със сърцето, например, е съвсем друго. Тази статия е информативна и въпреки всички хранителни и лечебни ползи на конопа, най-добре е, ако решите да опитате лечебната му сила, да го направите с помощта на лекар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *