Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-spices-herbs-over-wooden-background-various-image39100866

Болестта на Алцхаймер, най-отявлената форма на деменция, е прогресивно заболяване, за което няма лек; но съществуват множество възможности за пред отвратяването му и за снижаване на симптомите.

Днешната статия е конкретно за три билкови лека, които са авангардът на алтернативната медицина: гинко билоба, хуперзин А и куркума.

1. Гинко билоба:

Тази китайска билка отдавна се свързва с това че подсилва паметта. Тя е много популярна билка, която действа като антиоксидант и може да повиши притока на кръв към мозъка.

Много изследвания са се занимавали с въздействието на гинко върху паметта и съобщават смесени резултати. Едно двойно сляпо изследване откри, че при 48 здрави възрастни пациенти шест седмично лечение с гинко води до значителни подобрения на паметта. Няколко други изследвания съобщават сходни резултати.

Добро изследване, включващо почти 3300 пациенти откри че 80 до 200 мг гинко на ден подобрява паметта. И накрая, в изследване, което продължи 24 седмици и в което участваха 205 пациенти с Алцхаймер, взимането на по 240 мг гинко на ден подобри познавателната функция. Последна дума: гинко билоба е обещаваща хранителна добавка в подобряването на паметта при свързано с възрастта влошаване на паметта и може би при лека форма на болестта на Алцхаймер.

2. Хуперзин А:

Това е пречистено химическо вещество от китайски мъх, използвано от години в лечението на шизофрения, възпаление и загуба на паметта. Китайските медицински експерти провеждат обширни изследвания на тази билка и стигат до някои интересни резултати. Изследване съобщи, че пациенти с лека или умерена форма на Алцхаймер изпитват подобрение на паметта, поведението, ежедневните дейсностти и настроението когато взимат тази хранителна добавки.

Друго изследване откри, че хуперзин А води до значително подобрение на представянето във всички тестове за когнитивната функция. Друго три месечно изследване използва билката хуперзин А при повече от 800 пациенти с болестта на Алцхаймер в различни китайски болници. То откри, че хуперзин А води до подобрение на паметта, познавателните умения и функционалната способност в ежедневия живот. Интересно изследване откри, че хуперзин А — както и два милиграма естроген — подобряват паметта значително при 30 жени с Алцхаймер при прием в продължение на повече от 24 седмици.

Ново изследване оцени шест предишни научни разработки по темата, включващи общо 455 пациенти. Заключението е че хуперзин А изглежда има полезни ефекти върху познавателната функция и функционалното представяне без каквито и да били сериозни странични ефекти за пациентите.

3. Куркума:

Тази подправка, съдържаща куркумин, съединението, на който кърито дължи жълтия си цвят, има свойства, които могат да са полезни за пациентите с Алцхаймер. Доказателствата показват, че куркуминът естествено защитава мозъчните клетки от заболяването. Единствените наистина изпитани доказателства се оказва, че са при мишки, които изпитали значително снижаване на оксидативното увреждане и на възпалението когато им давали куркумин.

Храна за размисъл: в Индия по-възрастното население яде големи количества къри и е с най-ниската заболеваемост от Алцхаймер в света.

Изследване от миналата (2013) година оцени всички доказателства към тогавашна дата и стигна до следното заключение: куркуминът наистина има множество полезни действия върху мозъка.

Д-р Виктор Марконе

Източник:

http://healthiertalk.com/three-herbs-help-fight-alzheimers-4286?utm_source=HealthierTalk&utm_medium=subemail&utm_campaign=Alzheimers_11.07.14
Снимка: www.biojournaal.nl

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *