Детоксикация с хумова киселина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

humic-acid

Знаехте ли… че обикновена субстанция, съдържаща се в пръста може би е един от най-мощните детоксикатори и имуностимулатори в природата?

Има едно малко познато хранително вещество, което подсилва имунната система,  подобрява приема на основни витамини и минерали и дори помага за детоксикацията на тялото. То се съдържа дълбоко в почвата—на дълбочина от приблизително 9 метра (30 фута)—и е органична субстанция, наречена хумус. Тези депозити на богата почва са формирани от остатъците от разложени растения и растителност от преди хиляди… а понякога и от преди милиони… години. Хумусът е богат на хумова киселина, уникален молекулен комплекс, който действа като мощен антиоксидант и детоксикатор на тежки метали.

За жалост, днес сме изправени пред недостиг на хумова киселина. Хумусът се съдържа естествено в храните още от дните на примитивните ни предшественици. Но с навлизането на практиките на индустриалното селско стопанство като разпръскването на химикали и пестициди, нашата почва е вече обедняла откъм хранителни вещества, а храната ни вече не предоставя на тялото хумовата киселина, която то жадува.  Всъщност, Министерството на селското стопанство на САЩ съобщава за 25-80% снижаване на жизненоважните минерали в хранителните ни източници!  Водещи учени имат теоретизират, че недостатъчният прием на хумова киселина може би играе значима роля в постоянното повишаване броя на дегенеративните заболявания от които е поразен съвременния свят.

Детоксикаторът във всяко спешно отделение

Елиминатор на токсини

Фермерите отдавна използват хумова киселина, за да генерират растителни ензими и стимулират растежа на корените, за преобразуването на хранителните вещества в почвата в растителна храна и за да неутрализират токсичните пестициди.

Оказва се, че хумовата киселина и днес върши същите чудеса за човешкото тяло. Хумовата киселина се свързва както с положително заредени, така и с отрицателно заредени йони. Като антиоксидант, хумовата киселина е магнит за свободните радикали, неутрализирайки силата им преди те да успеят да увредят клетките. Хумовата киселина може също така да се свързва с положително заредени йони в тялото като частици магнезий, калций, кадмий и желязо… процес, който помага за пречистването на тялото от токсини. Като детоксикатор, хумовата киселина или преобразува токсините в полезни съединения или ги елиминира безопасно като шлака. Учените днес изучават точно колко хумова киселина може да се използва, за да се помага не само за детоксикацията на тялото от тежки метали, но също и за препятстването на токсините да влизат в тялото първо на първо.

Факт или мит: Ефикасна ли е детоксикацията с магданоз и кориандър?

Съединение укрепващо имунната система

Хумовата киселина помага за укрепването на имунната система като подсилва приема и увеличава усвояването на хранителните вещества. Една молекула хумова киселина е достатъчно силна за внасянето на повече от 70 минерала и микроелемента в клетките! Тя повишава проникването в клетките като преобразува витамините и минералите в органични йонни форми, които се пренасят по-лесно.

Хумовата киселина е мощно противовирусно средство, което е способно да открива и унищожава вирусите, таящи се около здравите клетки и се използва за лечението на инфлуенца, птичи грип, свински грип и други вирусни инфекции. Има изследвания, които дори показват, че хумовата киселина подсилва червените кръвни телца, спомагайки за ускореното заздравяване на раните.

Подобрете имунитета си почти незабавно, 10 бързи промени в начина на живот

Взимане на хумова киселина като хранителна добавка

Хумовите и фулвинови киселини (фулвиновите киселини са хумови киселини с по-ниско молекулно тегло и по-високо съдържание на кислород) могат да се закупят като хранителни добавки.  Фулвиновата киселина често е в течна форма като компонент на минерални колоиди. Според Федералната агенция за храните на САЩ, няма клинични изпитания, потвърждаващи безопасността на хумовата киселина като хранителна добавка за хората. Интересно е да отбележим, обаче, че предполагаеми 80% от фармацевтичните лекарства са малки, изолирани синтетични фрагменти от този органичен, и пълен, екстракт, който идва направо от Майката природа.

Сок който може да съживи и мъртвите се приготвя за нула време!

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/humic-acid-detox/

Снимка: Pregny-Chambésy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *