Факт или мит: Ефикасна ли е детоксикацията с магданоз и кориандър?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Това е ФАКТ

Задръжте клизмите и прочистванията на дебелото черво… има нежна, по-естествена алтернатива за детоксикация на тялото. Две често използвани зелени билки, богати на витамини и минерали, показват мощни прочистващи тялото свойства. Когато се използват заедно като част от здравословно пречистване на организма, магданозът и кориандърът освобождават тялото от тежките метали, както и от натрупалите се в него сол и отпадни продукти.

Difference-between-Cilantro-and-Parsley1

Претоварване на организма с тежки метали

Телата ни са проектирани естествено да филтрират токсините и да се самолекуват, но ние сериозно застрашаваме тази способност като замърсяваме въздуха, който дишаме, ядем не-органични храни и храни с високо съдържание на пестициди, и като се къпем с и пием замърсена, нефилтрирана вода. Освен това сме изложени на токсините в продаваните без рецепта лекарства и ваксините! Телата ни просто не могат да насмогнат с пречистването си и се нуждаят от помощ под формата на детоксикация.

Детоксикацията с магданоз и кориандър предпазва от натрупването на тежки метали в кръвта и органите. Тежките метали се свързват с рак, сърдечни заболявания, емоционална нестабилност, спад в когнитивната функция, заболявания на бъбреците и белите дробове, и дегенеративни заболявания на костите.

Кориандър: Ползи за здравето

Ползите за здравето на кориандъра са разностранни и учените откриват още всеки ден. Наред с добавянето на вкус и красота, някои добре известни ползи от кориандър включват:

 • Повишава полезния (HDL) холестерол, и снижава нивото на вредния холестерол (LDL)
 • Стимулира секрецията на инсулин и по този начин намалява високата кръвна захар
 • Осигурява защита от бактериални инфекции от салмонела в хранителните продукти
 • Спомага за намаляване на гаденето
 • Действа като лекарство за храносмилателната система като цяло; осигурява облекчаване на газовете и предотвратява метеоризма
 • Спомага здравословната функция на черния дроб
 • Бори се с анемията, защото е добър източник на желязо и магнезий
 • Има чудесни стимулиращи имунитета свойства
 • Успокоява диарията, най-вече ако тя е причинена от гъбични или микробни инфекции
 • Мощно противовъзпалително средство, облекчаващо симптомите на артрита
 • Действа като естествено противогъбично и антисептично средство при кожни болести като гъбични инфекции и екзема
 • Облекчава конюнктивитите, дегенерацията на макулата и стареенето на очите

Пречистване с кориандър

Листата на растението кориандър притежават забележителни детоксикиращи способности. Изследванията показват, че кориандърът се свързва с тежките метали в кръвотока, и по този начин пречиства тъканите, органите и кръвта. Кориандърът има способността да се прикрепя към металите благодарение на биохимичното си съдържание, което включва лимонова киселина, фитинова киселина и амфотерни електролити. Освен това, има и допълнителни ползи от прочистването на тялото с кориандър: кориандърът помага за подобряване на храносмилането и предпазва от яростната атака от страна на свободните радикали, които ускоряват стареенето и предразполагат към заболявания. Скорошно изследване показва, че кориандърът прочиства дори водата!

Ползите за здравето от магданоза:

Богат източник на антиоксиданти

Магданозът е отличен източник на антиоксиданти и способността му да повишава нивата на антиоксидантните ензими в тялото надминава способността на почти всички други зеленчуци. Магданозът съдържа флавоноиди и лутеолин които се смесват с високо реактивните съдържащи кислород молекули – свободните радикали, и предотвратяват увреждането на клетките от окисляване.

Осигурява защита от ревматоиден артрит

Тъй като магданозът е богат източник на витамин С, той осигурява защита от възпалителния ревматоиден полиартрит, появяващ се в две или повече стави. Изследванията показват, че хората, които консумират най-малки количества богати на витамин С храни са в най-голям риск да развият артрит, в сравнение с хората, консумиращи най-големите количества.

Помага за поддържане здравето на сърцето

Магданозът съдържа обилно количество фолиева киселина, която играе най-важна роля за поддържането на сърдечносъдовото здраве. Високите нива хомоцистеин се свързват със значително повишен риск от инфаркт и инсулт при хора с диабет или атеросклероза. Яденето на богати на фолиева киселина храни спомага за снижаването на нивата на хомоцистеина и за поддържане здравето на сърцето.

Ползите за здравето от магданоза се отдават на:

 • Високото му съдържание на каротеноиди; съдържа приблизително два пъти повече каротеноиди от морковите.
 • Апигенин, основното летливо масло, съдържащо се в магданоза, което е част от групата съединения, наречени флавоноиди.
 • Добро количество витамини като витамин C, витамин A, и витамин K.
 • Съдържа желязо и фолиева киселина.
 • Други флавоноиди като апиин, крисоериол и лутеолин.

Прочистване с магданоз

Магданозът съдържа всички хелатиращи витамини и минерали, които са особено важни за детоксикация: витамин C, бета каротин, хлорофил, витамин K, и фолиева киселина. Магданозът също така подсилва нивата на главния антиоксидант в тялото, глутатион, който предотвратява хронични заболявания като рак, Алцхаймер и диабет. Магданозът естествено регулира кръвната захар, предпазва от инсулинова резистентност и действа и като естествен диуретик без да снижава нивата на калий в организма. Като част от прочистването, магданозът помага за елиминирането на наслоилата се в бъбреците сол и по този начин пречиства тялото от натрупаните отрови като живак, кадмий и олово.

Рецепти за пречистване с магданоз и кориандър вижте тук.

Даника Колинс

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/?p=15257

http://b4tea.blogspot.com/2011/05/health-benefits-of-spring-time-herbs.html

Снимка www.stepbystep.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *