Червеното месо лекува ли депресия и психични заболявания?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

red-meat-depresion

Ще ви кажа нещо, на което вие няма да повярвате. То противоречи на всичкo, което слушате от десетилетия…

Червеното месо може всъщност да е полезно за вас. Да, правилно прочетохте. Въпреки всичко, което ви казват червеното месо предоставя терапевтични ползи.

Зная какво си мислите. Червеното месо съдържа много наситени мазнини и холестерол. Следователно, червеното месо повишава риска от сърдечни заболявания.

Най-полезните 10 лековити храни в Библията

Обаче, холестеролът и наситените мазнини от хранителни източници в последните години вече не будят толкова притеснения както преди. Има изследвания, които дори стигат до заключението, че няма връзка между наситените мазнини и риска от сърдечно-съдово заболяване, коронарна болест на сърцето, исхемичен удар или риск от смърт от каквато и да било причина.

Както изглежда, важният фактор в количеството червено месо, което ядете. Изследвания показват, че ежедневната консумация на червено месо повишава риска от сърдечна недостатъчност. От друга страна, мета-анализ, публикуван през януари показва, че ако ядете по само 90 г (три унции) червено месо три пъти на седмица не води до повишаване на рисковите фактори за сърдечно-съдово заболявания.

Червеното месо вредно ли е или полезно за вас? Обективен поглед

Може ли яденето на червено месо да е дори полезно за здравето? Искам да кажа, червеното месо е заредено с протеини и хранителни вещества в количества, които трудно е откриват в други храни, нали?

Работещ в Манхатън холистичен психиатър лекува жени с животински храни като говеждо, свинско и агнешко. И, повярвайте ми, тази препоръка често се приема с недоверие и дори с объркване. Обаче, общо взето, състоянието на пациентите на д-р Кели Броган единствено се подобрява при включването на животински храни в начина им на хранене.

Има ли изследвания, които подкрепят това? Радвам се, че попитахте. Изследователи от Австралия искаха да покажат как червеното месо е полезно за хората с депресия и тревожност през 2012 г. Те проследяват група от 1046 жени на възраст от 20 до 93 години и откриха смайващи резултати.

Запалете скарата: ПЪРЖОЛЕНАТА тайна за предпазване на артериите!

Жените, които ядели по-малко от три до четири порции агнешко или говеждо на седмица било два пъти по-вероятно да получат диагноза за депресия и/или тревожност. Точно така: ДВА ПЪТИ по-вероятно. Изследователите също така откриха, че резултатите не биха могли да бъдат приписани на начина на живот и на демографските фактори.

Също така е важно да отбележим, че австралийското месо е в голяма степен от животни хранени на паша. Винаги е важно какъв тип червено месо ядете. Избягвайте обработените меса (т.е. колбасите) на всяка цена. Най-добре е да избирате меса, в които няма антибиотици и стероиди, както и органично месо от отглеждани на паша животни. Аз стигам дори дотам, че познавам лично фермера от когото купувам месо.

Как червеното месо е полезно за хората с депресия и с други психични заболявания? Първо на първо, почти 50% от препоръчителната дневна стойност на витамин B12 се съдържа в месото от хранени на паша говеда. Това месо е добър източник и на други В витамини като B2, B3, и B6.

Незаменимите В витамини

Говеждото от хранени на паша животни също така е невероятно богат източник на протеини, по-специално на есенциални и условно есенциални аминокиселини—най-вече изолеуцин, цистеин, хистидин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, валин, тирозин и триптофан.

Всички тези хранителни вещества са полезни за психичното здраве. Освен това, яденето на протеини е особено важно за балансирането на кръвната захар, което играе роля при депресията и психичните заболявания. Изследванията дори показват връзка между високите нива на кръвна захар и лошото настроение.

Накратко, виждам защо яденето на големи количества червено месо—дори и за кратко време—може да подобри нечие психично здраве. Много полза може да се извлече когато пристъпим определени догми и очаквания на културата, в която живеем относно нещата, които са полезни за нас.

Богатото на протеини, минерали и В витамини агнешко е много полезно за здравето

Днес вегетарианските и на веганите диети се рекламират като лечебни за всичко и за всеки. Но основаващите се на растения диети не трябва да се ограничават до растения. По-скоро те могат да включват най-вече растения. Зеленчуците, например, съставляват по-голямата част от моята диета. В същото време избягвам пристрастяващи субстанции като млечни продукти, пшеница, захар и дори кафе и алкохол.

Искам да кажа, че няма начин на хранене, който е еднакво полезен за всички. На планетата живеят милиарди хора, като за всеки човек има подходящ само за него начин на хранене. Възможно е да се насладите на бургер (без хлебчето) или на средно изпечена пържола и това да ви освободи от депресията, безпокойството или от друга психична болест. Просто не забравяйте, че останалата част от чинията ви трябва да прелива от зеленчуци.

Защо трябва да ядем заешко

Пояснение: Резултатите не са гарантирани и могат да се различават за различните хора.

Бъдете здрави,

Джон Янеф, холистичен диетолог

 

Източник:

http://www.doctorshealthpress.com/food-nutrition/does-red-meat-treat-depression-and-mental-illness/
Снимка: kitchme.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *