Тройното чудо витамин С

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-c-miracle

Човешкото тяло се нуждае от много и различни хранителни вещества, за да изпълнява функциите си.

Но има един витамин, който подкрепя всяка функция в тялото ни и чудодейно снижава риска от всички причини за смърт — дори и от сериозните като сърдечно заболяване, инсулт и рак…

Може би си помислихте, че се подготвям да ви разкажа всичко за витамин D, защото той е направо изключителен, нали? Но витамин С е витамин чудо сам по себе си, който понякога се пропуска в заглавията (макар че наскоро учените разкриха, че той е 10 пъти по-силен от лекарство против рак).

Важно научно откритие: евтиният витамин С спира растежа на раковите стволови клетки 1000% по-ефикасно от лекарство за рак

Кое е така изключително във витамин С? Той притежава мощната способност да дарява електрони на клетките в тялото. Тази функция предлага три основни ползи — мощна антиоксидантна сила, сериозен партниращ ензимен съ-фактор и подкрепа на имунната система, на която може да се разчита.

Антиоксидантна способност

Несъмнено сте чували за оксидативния стрес и свободните радикали. Те са нестабилни клетки в тялото, които причиняват хаос и водят до заболявания като рак, а и до всяко друго заболяване, всъщност.

Витамин C е основният антиоксидант, който циркулира в кръвта и храни всички тъкани в тялото. Когато открие тези нестабилни клетки, той им дарява електрон, за да ги стабилизира, така че да спрат да са увредени и отново да станат нормални.

Антиоксидантната сила на витамин С защитава ДНК-то, РНК-то, въглехидратите, протеините и мазнините от увреждане от свободните радикали, така че те да могат да вършат присъщите им метаболитни и изграждащи тялото функции.

Лечение на простудни и дегенеративни заболявания с „мулти-С” протокол

Витамин С помага и за регенерирането на други антиоксиданти като витамин Е.

Партниращ ензимен съ-фактор

Със способността си да снижава и дарява електрони, витамин С действа като съ-фактор в много други телесни функции.

Витамин C помага в стимулиране производството на:

Колаген — структурната база на сухожилията, костите, хрущялите и кожата.

Карнитин — съединение, необходимо за преминаването на мазнините през клетъчните мембрани и за енергизирането на клетките.

Катехоламин — съединение, което функционира като хормон или невротрансмитер.

И преобразуването на холестерола в жлъчни киселини (само една от причините, поради които тялото ви се нуждае от холестерол).

Освен това, витамин С е необходим за повишаването на бионаличността на желязото, минерал от основно значение за регулирането на клетъчната същност и синтезиране на ДНК кодовете.

Витамин С унищожава рака

Подкрепа на имунната система

Вероятно пиете витамин С когато настинете. А това е така, защото стимулирането на имунитета е една от добре известните функции на този витамин.

Всъщност, изследванията показват, че редовното пиене на хранителни добавки с витамин С намалява на половина честотата на настинките и скъсява продължителността им с поне 8 процента.

Витамин С стимулира производството и функцията на широк спектър имунни клетки, подкрепя тяхното подсилващо имунитета действие и препятства влошаването им и причиняването от тях на увреждане. Витамин С също така повишава молекула, наречена интерферон, която има мощно противовирусно действие.

Попълвайте редовно недостига си на този витамин, вижте как и защо

Хранителни източници на витамин С

Витамин С се съдържа в множество пресни плодове и зеленчуци, но не само:

  • Сладките червени чушки, ½ ч.ч. сурови, 95 мг
  • Киви, 1 плод, 91 мг
  • Ягоди, 1 ч.ч., 85 мг
  • Портокал, 1 средно голям, 70 мг
  • Броколи, ½ ч.ч. варено, 51 мг
  • Грейпфрут, ½ средно голям, 38 мг
  • Домат, 1 средно голям, 16 мг
  • Спанак, 1 ч.ч. суров, 8 мг

Чудодеен източник на витамин С убива рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво и черния дроб 

Хранителни добавки с витамин С

Що се отнася до хранителните добавки, съществуват разнообразни форми, но в повечето изследвания се използва аскорбинова киселина. Има също така и доказателства, че приема на витамин С с биофлавоноиди спомага усвояването. И помнете, витамин С е водно разтворим, което означава, че тялото ви не го задържа в себе си, така че се нуждаете постоянно да си го набавяте с храна и хранителни добавки.

Препоръчителният дневен прием е поне по 65-75 мг на ден за избягване на недостиг. Но за да се предпазвате от заболявания, ще трябва да го консумирате в по-големи дози.

Доза от по 200-400 мг на ден доказано повишава нивата на витамин С до стабилни стойности в кръвта. Обаче, максималната доза, приемана наведнъж би следвало да е 200 мг, понеже тънките черва контролират количеството, което човек може да усвои. Ето защо всичко над 200 мг прието в една доза в голяма степен се изхвърля от организма, което означава, че ако искате да пиете по 400 мг най-добре ще е да ги приемете на две дози.

Можете да приемате витамин С венозно като по този начин той избягва абсорбиране в тънките черва и влиза направо в кръвотока. Тази терапия се оказва много обещаваща при пациенти с рак по време на химиотерапия.

Джеда Денинг

Източник:

https://easyhealthoptions.com/triple-miracle-vitamin-c/

Снимка: Be Well Buzz

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *