Подмладете се и се заредете с енергия с тази лесна медитация

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

meditation-rejuvenate

Стресът и умората взимат своята дан всеки ден. Ефектът се натрупва и именно тези физически и емоционални състояния променят химията на тялото и след време водят до сериозни здравословни проблеми като хронична болка, нарушения на съня, смущения на имунната система, затлъстяване, сърдечни заболявания и други.

Медитацията се използва от векове за успокояване, фокусиране, извисяване и също така е доказала, че положително променя генетичната ни експресия.

Това е медитация, която се прави в изправено положение на тялото, идва от тай чи и ки гонг и зарежда с енергия и подмладява цялото тяло. Можете да я правите навсякъде, както у дома или сред природата, така и на работа или когато пътувате, уморени сте или умът ви е замъглен, например в хотелска стая на висок етаж.

Как да започнем

Застанете с крака малко по-раздалечени от ширината на раменете, стъпалата плътно допрени до пода. Господа, сложете дясната си ръка пред пъпа, а лявата си ръка върху дясната. Дами, направете обратното с лява ръка върху пъпа и дясна върху лявата.

Както стоите, отпуснете се от върха на главата през цялото тяло надолу, част по част една след друга, докато стигнете до табаните на стъпалата си. Затворете очи, издишайте, успокойте се. Поставете езика си удобно върху небцето зад предните зъби, върха му в края на зъбите. Дишайте само през носа (и без това няма да можете да дишате през устата, заради положението на зъбите и езика.

Ето два лесни начина да практикувате тази подмладяваща медитация.

  1. Можете да се концентрирате само върху това да се отпускате дотолкова, че да сте почти готови да паднете. Това ще дестресира и успокои тялото ви, ще подобри кръвообръщението и ще успокои ума ви.
  2. Можете да се концентрирате само върху дишането си, което ще фокусира вниманието ви далеч от стреса в живота и от умората на тялото.

И в двата случая НЕ се опитвайте да прогоните мислите си, защото няма да можете да го направите веднага. Пък и мисълта за прогонване на мислите… е мисъл! Така че забравете за това, и за целите на това упражнение по медитация, което не е свързано с усещане на вътрешния ви мир или с духовна трансцендеция, а по-скоро с вливане на енергия и подмладяване на ума и тялото.

Какво да правим

Затворете очи и просто оставете ума и тялото си да се отпуснат. Представете си, че от средата на предната изпъкнала част на табана (под палеца) на всяко стъпало изникват малки кълнчета, каквито можете да видите да изникват от семенца, пускащи корени в пръста. И всеки път когато издишате си представяйте, че тези малки коренчета растат надолу. В този случай, в хотелска стая през килима, пода и всичките етажи, основите на сградата и в земята. Представете си, че тези корени проникват по-дълбоко и по-дълбоко към течния, кипящ, течен център на земята.

Като вдишате въздух вие ще извличате енергия от земята в своето тяло, точно както тези корени внасят енергия в растенията. Като издишате, стресът слиза надолу по корените, за да излезе навън лошото и да внесе вътре новото с всеки цикъл на дишането.

Представете си докато правите това, че корените, освен че отиват все по-дълбоко, също така стават все по-широки и формират голяма мрежа. Накрая те са толкова широки и толкова дълбоки, че вие все едно сте само едно малко копченце върху тях. И дори и булдозер да дойде и той няма да може да ви премести заради това колко обширна и силна е кореновата ви система и колко сте малки вие върху нея.

Дишайте и се отпуснете. Енергията идва нагоре от земята, с издишането сте все по-спокойни, защото стреса изчезва надолу.  Правете го по пет или десет минути на път, 15-20 или 30 минути ако можете, и ще се подмладявате и зареждате с енергия за цял нов ден всеки път.

Д-р Марк Уайли

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/rejuvenate-energize-simple-meditation/

Снимка: thegreenparent.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *