Броколи като част от пъзела в лечението на аутизма

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

autism-puzzle-20111123120226-1

Обещаващо ново изследване показва, че съединение, извличано от кълновете на броколи подобрява някои поведенчески проблеми, засягащи хората с аутизъм.

Изследването, публикувано онлайн в Бюлетина на Националната академия на науките (на САЩ), посочва, че съединението е сулфорафан.

Съдържащ се в броколи и в други кръстоцветни зеленчуци, сулфорафанът е широко изучаван за потенциалните му ползи в борбата срещу рака. Това е първият път, в който той е изследван като възможно лечение за аутизъм.

Идеята за изпробването на сулфорафана като терапия при аутизъм се свързва с феномен, известен като „ефекта на високата температура”. Това се забелязва при някои деца, при които симптомите на аутизма отслабват когато детето има висока температура. Изследванията показват, че поведенческите подобрения произлизат от факта, че високата температура задейства реакция на топлинен шок — начинът тялото само да се предпазва от стрес. В предишни лабораторни тестове бе открито, че сулфорафанът задейства същата реакция на топлинен шок.

Само след четири седмици лечение, две трети от изследваните участници показали подобрения в комуникацията, смекчаване на повтаряемостта на едни и същи движения и на раздразнителността. Четири седмици след приключването на леченията подобренията започнали да отслабват.

Заради нереалистичното количество броколи и други зеленчуци, които човек трябва да яде, за да си набави необходимата доза сулфорафан, за използване по време на лечението е произведен продукт с екстракт от съединението. Този екстракт не е наличен в търговската мрежа, но има други хранителни добавки със сулфорафан на пазара.

Кара Макарти

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/broccoli-may-piece-autism-puzzle/

Снимка: newsoffice.mit.edu

Прочетете още по темата:

Нова причина да обичаме броколи

Броколи – силно оръжие срещу остеоартрит и рак

НОВОТО СТАРО ЧУДО: СУЛФОРАФАН

100 пъти по-силни от броколи

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *