Факт или мит: Постенето регенерира имунната система?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fasting-immunity

Това е ФАКТ.

Според изследователите в Университета на Южна Калифорния, постенето регенерира имунната система както като препятства увреждането й, така и като стимулира производството на хематопоетични стволови клетки, които стимулират имунитета. Изследването е публикувано в списанието Cell Stem Cell, и показва, че постенето за два до четири дена в период от шест месеца унищожава старите и увредени имунни клетки, заключение, което не само се отнася до здравите хора, които искат да укрепят имунната си система, но показва и обещаващ потенциал за подсилване на толерантността към химиотерапията и лечението на недостици в имунната система, включително и на автоимунни заболявания.

Време е да си създадете навика, с който ще се изплъзнете на рака, инсулта и Алцхаймер

Науката казва …

Според изследователите от Университета на Южна Калифорния, когато тялото мисли, че умира от глад, то запазва енергия като гори от запасите си на мазнини, кетони и глюкоза. То също така рециклира имунните клетки, които са били увредени. В тестове както с мишки, така и с хора във Фаза 1 на клинично изпитание учените откриха, че постенето намалява броя и размера на белите кръвни клетки. След като ядем 72 часа по-късно, броят на белите кръвни клетки се възстановява и те са много по-силни от всякога. Когато белите кръвни клетки са намалени, регенерирането на стволовите клетки и производството на клетки от имунната система се повишават.

При мишките постенето „включва ключ за регенериране” и променя сигнализиращите пътеки за хематопоетичните стволови клетки, които помагат за генерирането на кръвта и на имунната система. При хората, постенето показва защитна полза като помага за предпазване от токсичност при постене в продължение на 72 часа преди химиотерапия.

Правете редовно безкръвна операция на тялото си без скалпел – срещу всички заболявания!

Продължителните периоди на постене също така снижават нивата на ензима PKA. Предишни изследвания показват, че снижаването на PKA помага за стимулиране на самоподновяването на стволовите клетки и удължава дълголетието в прости организми. Постенето също така е доказало, че снижава нивата на хормона на фактора на растежа IGF-1, който се свързва със стареенето, защитата от тумори, и риска от развиване на рак.

Ползите от постенето, доказани с изследвания

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/fact-or-myth-fasting-regenerates-the-immune-system/

Снимка: medik.expert

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *