Дърветата ни помагат да оздравяваме! Ето как да ползваме енергията им

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

trees-heal

Таоистките монаси отбелязват, че дърветата са много силни. Те не само усвояват въглеродния двуокис и го превръщат в кислород, но също така усвояват негативните сили и ги в позитивни.

Дърветата превръщат са дълбоко вкоренени в Земята и корените им са толкова по-дълбоки, колкото по-високо се извисяват те в небето. Дърветата така усвояват енергията на Земята и Вселенската сила на небето.

Дърветата и всички останали растения притежават способността да усвояват светлина от енергиите и да я превръщат в храна; всъщност, повечето от нуждите им от хранителни вещества зависят от светлината, докато водата и минералните соли заемат само 30%.

Впечатляващите ползи за здравето предоставяни от магнолията

Дърветата живеят дълго. Дърветата обичат лечителите и приятелите

Дърветата са най-големите и най-духовно развити растения на Земята. Те непрестанно медитират, а невидимата енергия е естественият им език. Когато способността ви да разбирате този език се повиши, можете да започнете взаимоотношения с тях.

Те могат да ви помогнат да отворите енергийните си канали и да култивирате спокойствие, присъствие и жизненост. В замяна можете да им помогнете да елиминират своите блокажи и мъртви части. Взаимоотношенията са полезни и двустранни и заслужават да бъдат развивани.

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Изберете си дърво, с което да работите

През цялата си история хората са използвали всички части на дървото за лечебни лекове. За тази цел най-добри са големите дървета, особено боровете.

Те излъчват енергия чи, хранят кръвта, укрепват нервната система и подсигуряват дълголетие. В същото време те хранят душата и духа.

Боровете са „безсмъртни дървета” и древните китайски поезия и картини са изпълнени с възхищение към тях.

Макар че боровете често са най-добрият избор, можете да използвате много други видове дървета или растения. По-големите съдържат максимум енергия, а най-добрите са онези в близост до течаща вода.

Хинапът укрепва имунната система и се бори с инфекциите

Някои от тях са по-топли или по-горещи от други, някои са по-хладни или по-студени и единствено практиката ви позволява да разграничавате различните свойства на различните видове.

1. Кипарисите и кедровите дървета снижават температурата и хранят енергията ин.

2. Върбите се борят със сухите ветрове за елиминирането на прекомерната влажност в тялото, снижават кръвното и укрепват уринарния тракт и пикочния мехур.

3. Брястовете успокояват ума и укрепват стомаха.

4. Кленовете се борят със сухите ветрове и спомагат за снижаването на болката

5. Рошковите помагат за елиминирането на вътрешната топлина и балансират сърдечните заболявания

6. Баянските дървета (наричани още бенгалски смокини) пречистват сърцето и спомагат за елиминирането на телесната влага.

7. Канелата премахва студа от сърцето и стомаха.

8. Елите помагат за премахването на синините, намаляват потенето и първи лекуват фрактурите.

9. Глогът помага на храносмилането, укрепва червата и се бори с ниското кръвно налягане.

10. Брезите снижават телесната температура, елиминират телесната влага и спомагат детоксикацията на тялото.

11. Сините сливи хранят далака, стомаха, панкреаса и успокояват ума.

12. Смокините елиминират прекомерната топлина в тялото като повишават слюнкоотделянето, хранят далака и лекуват диария.

Рожков: Другото аз на шоколада, но без мигрени и щадящо талията

Не е необходимо да ходите в гората, за да откриете дърво, с което да общувате.

Дърветата, които са свикнали да са заобиколени от хора използват енергията ни и всъщност са по-достъпни от дърветата в дивите гори.

Градските паркове и градините в покрайнините на градовете са пълни със силни и достъпни дървета, които с готовност биха общували по-отблизо с хората, които доминират в заобикалящата ги среда.

Има някои измерения, които правят дърветата по-достъпни за хората. Когато дадено дърво е твърде малко, то няма достатъчно енергия, за да въздейства конкретно на вас. Когато то е твърде голямо се проявява противоположния проблем и вие трябва да настоявате, за да се заинтересова то от вас. Като източник на лековита енергия, следователно, е най-добре да изберете голямо и силно дърво със среден размер, а за приятно взаимодействие дърво с малък размер.

Макар че не е необходимо да се катерите на дърво, за да започнете взаимоотношение с него, обаче това наистина разкрива цял нов свят. Катерете се като се стараете да не увреждате дървото.

Японски лекари обясняват как да спрете рака: само половин час от времето ви и ще сте защитени през следващите два месеца

Изградете общуване с дърво

Общуване с дърво

Има конкретни начини за приближаване, взаимодействие, отдалечаване и разделяне с дърво. Следвайки специфичните стъпки можете да създадете ритуал на безмълвно общуване, който може да бъде почувстват от вас и от дървото за повишаване на потенциала на хармоничното общуване.

Това развитие е резултат от спазването на естествения ход на събитията в невидимата енергия на общуването и може да се прилага към всичко: дървета, скали, хора или животни, макар че по-долу ви представяме начин на общуване конкретно предназначен за дървета.

Първо и най-важно, всяко дърво, както е с всеки човек, има характер, желания и свой собствен живот. Дърветата се различават в голяма степен по отношение на предпочитанията си при контакти с хора. Някои са много щедри и готови да предоставят цялата енергия, която хората могат да поемат.

Други са слаби или болни и се нуждаят от вашата лековита енергия. Някои са добри души, които се наслаждават на компанията на хората. Други остават доста безразлични.

Можете да се научите да растете като работите с всички тях. Опитвайте се да сте почтителни и отворени, а не да ги принуждавате да се променят съобразно нуждите ви. По този начин те ще ви предоставят много повече от просто още един източник на чи, а именно приятелство, радостно изразяване и любов.

Руски учени казват, че иглолистните дървета имат противоракови свойства

Дърветата действат по-дълго от хората. Можете да преодолеете тази разлика като се връщате и връщате към същото дърво, докато между вас се роди общуване.

Посещавайте го редовно, така че дървото да знае кога да ви чака и да очаква с нетърпение да ви види. Можете да имате осезаемо впечатление, че наистина липсвате на дървото когато не сте при него по-дълго от обикновено.

Духовното общуване с дърветата прилича на правенето на любов повече от всяко друга човешка дейност и впоследствие в него винаги трябва да има чувственост и нежност.

Не трябва да държите ситуацията под контрол, оставяйте си време да релаксирате и да се топите в това общуване. Позволете на дървото да ви насочва към чудесата във вътрешния ви живот. Когато работите с дърво в този случай това може да ви помогне да смекчите сексуално разочарование.

Парижкото споразумение за климата е ГЕНОЦИД срещу растенията, горите и целия живот на планетата

Невиждан начин за лечение на туберкулозата

Източник:

http://www.riseearth.com/2017/10/trees-help-us-heal-this-is-how-you-can.html

Снимка: Moore & Smith Tree Service

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *